CMON i zamrożenie aktywów na giełdzie

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3932 times

Re: CMON i zamrożenie aktywów na giełdzie

Post autor: japanczyk »

pol-6 pisze: 14 cze 2025, 12:47 Ja to czekam na 3 gry od nich :(

Mordred myślę że odwiążą, gry o tron może tez się doczekam ale GoW to chyba już nie :(
Za GoW jest licencja, poko co martwiłbym się realnie o HEL :-P
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

To wspaniale, ze wspieraczkowy rak nie umrze wraz z CMON, a zainfekowal juz innego planszowego giganta :mrgreen:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
brazylianwisnia
Has thanked: 314 times
Been thanked: 1129 times

Post autor: brazylianwisnia »

psia.kostka pisze: 17 cze 2025, 23:01 To wspaniale, ze wspieraczkowy rak nie umrze wraz z CMON, a zainfekowal juz innego planszowego giganta :mrgreen:
Oczywiście, że dobrze. W szczególności, że to źródło wspaniałych gier. Poza Arkham LCG właściwe wszystkie najlepsze gry ameri wzięły się ze wspieraczki :)
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

Obrazek
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
brazylianwisnia
Has thanked: 314 times
Been thanked: 1129 times

Post autor: brazylianwisnia »

psia.kostka pisze: 18 cze 2025, 01:57 Obrazek
Żaden bait a sama (subiektywna) prawda :)

Aeon Trespass Odyssey
Arkham Horror LCG
Too Many Bones
Cloudspire
Kingdom Death Monster
Elder Scrolls BOTSE

Star Wars Rebelia
7th Citadel
ISS Vanguard
Tainted Grail
Nemesis

Tylko 2 z tych najlepszych gier ameri nie są z KS.
Wiem, że wiele osób ceni także Middare, Primal, Earthborn Rangers, Arydia, Isofarian Guard ale akurat w żadne z tych nie grałem. Nadchodzą kolejne killery jak Kingdoms Forlorn czy Sins of Herakles. I to tylko świetne lub wybitne gry. Jest też dużo dobrych i solidnych jak Bloodborne, Blood Rage, Rising Sun, Hoplomachus, Cthulhu DMD, Sleeping Gods...
Przede wszystkim są to świetne gry ze względu na gameplay, fabule a wykonanie czesto tylko dodaje do tego.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Awatar użytkownika
Gromb
Has thanked: 936 times
Been thanked: 420 times

Post autor: Gromb »

I pyk... zmiana terminów...
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
baradnor
Has thanked: 59 times
Been thanked: 18 times

Post autor: baradnor »

W przypadku Massive Darkness 3 z 2026Q2 na 2026Q1 ;P
Awatar użytkownika
Gizmoo
Has thanked: 3162 times
Been thanked: 3082 times

Post autor: Gizmoo »

Obiecywałem sobie, że nic nie wezmę od CMON i za każdym razem łamałem tę obietnicę. :lol: Bo zawsze później się okazywało, że nie dość, że obsuwy znaczne, to jeszcze Portal wyda to taniej i bardziej przystępnej dla postronnych graczy wersji językowej. No i skusiłem się na tego Mordreda, bo miało nie być innych wersji językowych i mieli dostarczyć to w przyzwoitym terminie - lipca 2024. W międzyczasie okazało się, że Portal to wyda. Miałem zatem przynajmniej nadzieję, że dostanę swoją paczuszkę przed polską wersją językową. Tymczasem okazuje się, że Mordred KS przesunięty na Q4 2025. :roll:

Not Cool.
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1568 times
Been thanked: 1142 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Gizmoo pisze: 27 cze 2025, 10:46 No i skusiłem się na tego Mordreda, bo miało nie być innych wersji językowych
Skąd taka informacja? Bo nawet w FAQ kampanii jest info, ze to tylko angielska wersja, a inne mogą być od lokalnych partnerów.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Gizmoo

Jak kampania startowała, to takiego info nie było. Nawet w którymś miejscu na forum była o tym dyskusja. Dlatego między innymi się skusiłem... :|
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1568 times
Been thanked: 1142 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Gizmoo pisze: 27 cze 2025, 11:44 Jak kampania startowała, to takiego info nie było. Nawet w którymś miejscu na forum była o tym dyskusja. Dlatego między innymi się skusiłem... :|
Nie no wg FAQ, które przechowuje czas aktualizacji to ino z 13 July 2023. Czyli z czasu kampanii.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Gizmoo

Ktoś na forum pisał, że jeżeli polska wersja będzie kiedyś, w nieokreślonej przyszłości, o ile w ogóle będzie, to na pewno nie będzie zawartości KS Exclusive. A tutaj było tego 3x tyle co zawartość podstawki. Nie pamiętam gdzie to było, a nie chce mi się teraz szukać. W każdym razie ten fakt przesadził o moim wsparciu.
Awatar użytkownika
Irr3versible
Has thanked: 731 times
Been thanked: 708 times

Post autor: Irr3versible »

baradnor pisze: 27 cze 2025, 10:17 W przypadku Massive Darkness 3 z 2026Q2 na 2026Q1 ;P
Dla płynności firmy to dobra zmiana, te dodatki jak i sama gra sprzedają się w retail. w/w Mordred sukcesem sprzedażowy to raczej nie będzie - nie oceniam gry, ta może być świetna.
Awatar użytkownika
Niewodnik
Has thanked: 152 times
Been thanked: 345 times

Post autor: Niewodnik »

Gizmoo pisze: 27 cze 2025, 10:46 Obiecywałem sobie, że nic nie wezmę od CMON i za każdym razem łamałem tę obietnicę. :lol: Bo zawsze później się okazywało, że nie dość, że obsuwy znaczne, to jeszcze Portal wyda to taniej i bardziej przystępnej dla postronnych graczy wersji językowej. No i skusiłem się na tego Mordreda, bo miało nie być innych wersji językowych i mieli dostarczyć to w przyzwoitym terminie - lipca 2024. W międzyczasie okazało się, że Portal to wyda. Miałem zatem przynajmniej nadzieję, że dostanę swoją paczuszkę przed polską wersją językową. Tymczasem okazuje się, że Mordred KS przesunięty na Q4 2025. :roll:

Not Cool.
No ale w czym problem? Przecież tak jak mówisz, wesprzesz kolejny projekt. Mogą Cię dymać ile chcą :)

I tak właśnie działają sobie wydawnictwa nie mające prawa działać. Cały tłum ludzi, którzy nie powinni im dać grosza wręcz wrzuca im swoje portfele. Głupie FOMO.
ODPOWIEDZ