A Game of Throne LCG - co kupić?

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Awatar użytkownika
Serenicus
Been thanked: 3 times

A Game of Throne LCG - co kupić?

Post autor: Serenicus »

Hej,

calkiem niedawno kupilem ze znajomymi Core Seta i podzielilismy sie tymi kartami pomiedzy nas czworo. I calkowicie wsiaklem w te karcianke :D Poza tym talie sa mocno niezbalansowane i stad moje pytanie, co nowego dokupic? Gram Lannisterami. Czy oplaca sie bardziej kupic znowu Core set, ale tylko dla siebie, zaczac inwestowac w chapter packi? Myslalem tez nad zmiana Lannisterow na jakis inny rod i wybor padl na Martelow (choc klimatycznie bardziej pasuja mi Greyjoyowie, ale dystrybucja tego dodatku, w porownaniu z Martelami, jest fatalna i nawet nie pozwala zlozyc podstawowej talii). Najlepiej bym kupil wszystko :P Ale fundusze sa nazbyt ograniczone. Moze jakas porada, pomoc? Bede wdzieczny!

Pozdrawiam
Serenicus
Awatar użytkownika
Serenicus

Re: A Game of Throne LCG - co kupić?

Z góry przepraszam za dwa posty pod soba, ale moze jednak znadzie sie ktos zyczliwy, ktory dobrze zna karcianke i doradzi dobrym slowem w powyzszym "problemie"?
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

Jeśli grasz Lanni (tak jak ja :mrgreen: ) to przede wszystkim polecam Chapter Packi z serii King's Landing. Lannisterowie najlepiej sprawdzają się w grze na "cieniach". Ponadto Chapter Pack "Ancient Enemies" dla karty plot (5 golda, 7 ini, 1 claim) i "War of Five Kings".
A najlepiej to wejdź na stronkę: http://agot.dbler.com/, tu masz wszystkie karty (nawet te z CCG, choć nie wiadomo po co) w dodatku ze skanami.
Awatar użytkownika
Serenicus

Właśnie myślałem zeby zrobić Lannisterów na shadow i na kneel-owanie przeciwnika + ploty z bloku King Landing (te z keywordem City). Tylko tak zastanawiam sie czy to sie sprawdzi? Bo chyba w sumie innej jakiejs sensownej strategii dla tego rodu nie ma...
Awatar użytkownika
Grzechu

Post autor: Grzechu »

Hehe, koleś co w tym roku wygrał turniej AGoT'a na Genconie grał Lanni na Shadow i na 7 plotów 5 było City.
Awatar użytkownika
Mustafa

Post autor: Mustafa »

Grzechu pisze:Jeśli grasz Lanni (tak jak ja :mrgreen: ) to przede wszystkim polecam Chapter Packi z serii King's Landing. Lannisterowie najlepiej sprawdzają się w grze na "cieniach". Ponadto Chapter Pack "Ancient Enemies" dla karty plot (5 golda, 7 ini, 1 claim) i "War of Five Kings".
A najlepiej to wejdź na stronkę: http://agot.dbler.com/, tu masz wszystkie karty (nawet te z CCG, choć nie wiadomo po co) w dodatku ze skanami.
Pewnie do grania po sieci lub by wydrukować i grać za darmo w domu.
Monsoon Group Rulez

A.J.Mustafa
Awatar użytkownika
Serenicus

Tak dlugo myslalem jakie rozszerzenie kupic, ze w koncu calkiem mimochode stalem sie szczesliwym posiadaczem Strongholda ;P Sorry za offtop, to tak tylko w formie dygresji :)
ODPOWIEDZ