Fury of Dracula

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
strategos Formion

Re: Fury of Dracula

Post autor: strategos Formion »

Galacta planuje wydanie polskiej wersji tej gry :

http://www.galakta.pl/news_1_p_4.html

Czy jednak rzeczywiście już jesienią :) ?
"O wojnie" :
"... aby uczynić z niej grę , jednego już teraz tylko potrzeba czynnika , którego wojnie z pewnością nie brak : czynnikiem tym jest przypadek "

Carl von Clausewitz
Awatar użytkownika
Gabriel

Post autor: Gabriel »

...ale obecnie informacja ta nie jest zamieszona w dziale planów wydawniczych. To zły omen.
Kupię:Dark World: Dragon's Gate / Schwarze Auge Tal des Drachens (stary dungeon-crawler)
Awatar użytkownika
ja_n
Recenzent
Been thanked: 2 times

Post autor: ja_n »

Chyba w dziale planów nigdy jej nie było, była tylko na forum i tam Galakta potwierdziła, że nic się nie zmieniło. Więc pewnie będzie tak jak zapowiadali. Mam przynajmniej taką nadzieję.
Rasiak

Post autor: Rasiak »

Witam,
mógłby mi ktoś wyjaśnić pewną sytuację? Łowca wchodzi na miasteczko w którym przebywa agent draculi, dochodzi do walki i łowca ucieka. Co się dzieje w takiej sytuacji? Czy podczas następnej tury łowca musi się zmierzyć z agentem ponownie przed wykonaniem ruchu (w konsekwencji nie przemieści się, bo odbędzie spotkanie), czy będzie mógł wykonać ruch, a spotkanie z agentem zostanie na polu? A może należy usunąć spotkanie po ucieczce łowcy?
Maddas
Has thanked: 3 times

Post autor: Maddas »

Witam!

Czy ktoś poratuje linkiem do filmiku (takiego po polsku), gdzie ktoś pokazuje jak grać w tą grę?
Mam okazję na rozgrywkę, ale nie mam aż tyle czasu na czytanie sporej instrukcji

P.S. Filmik Wookiego widziałem, jednak dla mnie omówienie zasad jest za bardzo "z grubsza".

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ