Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
"O wojnie" :
"... aby uczynić z niej grę , jednego już teraz tylko potrzeba czynnika , którego wojnie z pewnością nie brak : czynnikiem tym jest przypadek "
Chyba w dziale planów nigdy jej nie było, była tylko na forum i tam Galakta potwierdziła, że nic się nie zmieniło. Więc pewnie będzie tak jak zapowiadali. Mam przynajmniej taką nadzieję.
Witam,
mógłby mi ktoś wyjaśnić pewną sytuację? Łowca wchodzi na miasteczko w którym przebywa agent draculi, dochodzi do walki i łowca ucieka. Co się dzieje w takiej sytuacji? Czy podczas następnej tury łowca musi się zmierzyć z agentem ponownie przed wykonaniem ruchu (w konsekwencji nie przemieści się, bo odbędzie spotkanie), czy będzie mógł wykonać ruch, a spotkanie z agentem zostanie na polu? A może należy usunąć spotkanie po ucieczce łowcy?
Czy ktoś poratuje linkiem do filmiku (takiego po polsku), gdzie ktoś pokazuje jak grać w tą grę?
Mam okazję na rozgrywkę, ale nie mam aż tyle czasu na czytanie sporej instrukcji
P.S. Filmik Wookiego widziałem, jednak dla mnie omówienie zasad jest za bardzo "z grubsza".