Jakie gry z dużą losowością na min. 3 osoby
Jakie gry z dużą losowością na min. 3 osoby
Witam, szukam gier z dużą losowością,coś jak Osadnicy z Catanu, Ryzyko na min 3 graczy. Jeszcze pytanie odnośnie Osadników, czy dodatek MIASTA I RYCERZE Z CATANU jest warty zakupu? przyznam,że gra na 3 osoby jest calkiem fajna. rozgrywka trwa 2-3 godziny,szukam gier w takim stylu,gdzie nie wszystko zależy do kombinowania głową.
- garg
- Has thanked: 1772 times
- Been thanked: 1272 times
Re: Jakie gry z dużą losowością na min. 3 osoby
OGROMNA losowość jest np. w Jamaice - polecam 
No i zajrzyj tutaj:
http://www.boardgamegeek.com/boardgamem ... ce-rolling

No i zajrzyj tutaj:
http://www.boardgamegeek.com/boardgamem ... ce-rolling
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
RA - DICE GAME - fajna giera, aczkolwiek jak kostki nie sprzyjają to nic nie zrobisz,
albo Can't Stop - gra, która jest zaprzeczeniem tego co cenię w Eurograch, ale jest rewelacyjna
sporo rzucasz kostkami w Kingsburgu, ale to nie jest tak, że jak masz słabe wyniki, to na pewno przegrałeś. a klimacik fajny
albo Can't Stop - gra, która jest zaprzeczeniem tego co cenię w Eurograch, ale jest rewelacyjna

sporo rzucasz kostkami w Kingsburgu, ale to nie jest tak, że jak masz słabe wyniki, to na pewno przegrałeś. a klimacik fajny
- Targowo.Istore
Jest kilka dobrych gier z dużą losowością. Może podaj jeszcze mniej więcej budżet jaki posiadasz na zakup gry. A czy próbowaliście grac w Osadników z Catanu? Bo jeśli tak,to dodatek również powinien Wam sie spodobac.
- lou
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 34 times
polecam Caldwallon, wszystkie walki, rabunki to los (no, troszke mozna mu pomagac
)

budżet akurat może być większy,to bedzie kolejna gra ze "zrzutką",250zl moze byc, fajnie jakby była po polsku gdyż w naszym składzie mamy zawsze dużo niedomowien i małych kłotni,ale gra ma wtedy wieksza pikanterię. gry kupujecie prze allegro czy przez jakies portale?ktore sa wiarygodne?
Wiekszosc osob na tym forum (tak sadze) kupuje gry w sklepach internetowych. Tutaj np.: http://i-szop.pl/ mozesz sobie sprawdzic, w ktorym sklepie gra, ktorej szukasz, jest dostepna i w jakiej cenie. Zamawialam juz chyba z co najmniej pieciu roznych sklepow (Rebel, Wargamer, Bard, Planszoweczka i Planszomania) i nigdy nie bylo zadnych problemow.
To, co mi sie szczegolnie podobalo to to, ze w zasadzie w kazdym przypadku bylam szczegolowo informowana o statusie mojego zamowienia -> przyjete do realizacji, zapakowane, wyslane; malo kupuje na allegro, ale zdaje sie, ze cos takiego raczej nie jest tam standardem...
I musisz sie zastanawiac - dostali pieniadze? wyslali? a moze wyjechali sobie na wakacje i nie zrealizuja zamowienia w ciagu najblizszych dwoch tygodni...