[Lublin] MDK

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Filip z Lublina
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Re: [Lublin] MDK

Post autor: Filip z Lublina »

Ustalmy to już dzisiaj bo jeśli wyjdzie, że wszyscy są za M&M to ja się nie będę fatygował. Choć nie podlega dyskusji, że gra jest bardzo dobra to mnie nie przekonuje niestety.
Awatar użytkownika
Leviathan
Has thanked: 458 times
Been thanked: 1244 times
Kontakt:

Post autor: Leviathan »

W takim razie proponuję Small World. Druga gra jest mi obojętna.

Fajnie, gdyby Dąbi i i Kimmo zdelarowali się czy będą bo na razie dyskutujemy scenariusze dla pięciu graczy...
Dabi
Been thanked: 1 time

Post autor: Dabi »

Co do mojego udziału to zależy ile to czasu by zabrało i od dzisiejszych wydarzeń.

Będę wiedział dopiero pewnie jutro rano czy dam radę. Bo jakby się okazało, że mogę przyjść na trochę to nie ma sensu dupy zawracać.

Merchant and Marauders brzmii bardzo dobrze :)

Jak z czasem tej gry ?
skorpion

Post autor: skorpion »

No więc jak już pisałem jest mi to obojetne ale żeby zawęzić krąg gier mi z kolei najmniej pasuje Perikles. Ale w przeciweństwie do Filipa ja w niego zagram jeżeli będzie taka wola.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Czyli nic nie wiemy i nie zdecydowaliśmy :mrgreen:

Przyniosę Small World.
skorpion

Leviathan pisze:Czyli nic nie wiemy i nie zdecydowaliśmy :mrgreen:

Przyniosę Small World.
W sumie to nawet niewiadomo ilu nas będzie. Ostatnio Kimmo mówił że przychodzi ale póki co się nie odzywa.

Ja wezmę to co napisałem. Filip też pewnie swoje przyniesie wiec dogadamy się na miejscu jak zobaczymy ilu nas jest.
Kimmo

Post autor: Kimmo »

I'm in tomorrow!

My vote goes to Small world. But all games are fine for me.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Small Worlda i mnie niestety nie będzie. Przepraszam, ale wypadła mi w robocie kłopotliwa sytuacja i nie mogę dzisiaj przyjść...

:(
skorpion

No dobra. Ja będę, Kimmo też będzie.

Kto jeszcze? Filip? Dąbi?
Filip z Lublina

Mnie też nie będzie jednak. Goście, goście...
Dabi
Been thanked: 1 time

Post autor: Dabi »

Posrało się nieco i nie mogę być.
Dziś ogłosili, że testy mam w poniedziałek i muszę przysiąść w weekend.

Dupiato :|
skorpion

No więc zagraliśmy we dwóch. Razem z Kimmo stoczyliśmy bój na wodach karaibów. Zagraliśmy w Merchant&Marauders na lekkich homerulach. Mianowicie mieliśmy po dwóch kapitanów i gralismy do 20 pkt glory przy czym tylko 7 ze złota. Okazało się iż ta gra świetnie chodzi na takich założeniach. trzebabyło realizować zdecydowanie więcej plotek i misji co podniosło poprzeczke kombinowania. ostatecznie zwycięzyłem ale trzeba przyznać że Kimmo i jego kapitanowie mieli pecha. Dwa razy zatopieni przez fregatę piracką (NPC). Ja z kolei zszedłem raz od fregaty Francuskiej.

Podsumowując tą rozgrywke stwierdzam że aby w pełni odkryć tą grę na więcej niż dwie osoby trzeba grać co najmniej do jakichś 15 punktów glory przy czym powiedzmy tylko 6 ze złota.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

skorpion pisze:No więc zagraliśmy we dwóch. Razem z Kimmo stoczyliśmy bój na wodach karaibów. Zagraliśmy w Merchant&Marauders na lekkich homerulach. Mianowicie mieliśmy po dwóch kapitanów i gralismy do 20 pkt glory przy czym tylko 7 ze złota. Okazało się iż ta gra świetnie chodzi na takich założeniach. trzebabyło realizować zdecydowanie więcej plotek i misji co podniosło poprzeczke kombinowania. ostatecznie zwycięzyłem ale trzeba przyznać że Kimmo i jego kapitanowie mieli pecha. Dwa razy zatopieni przez fregatę piracką (NPC). Ja z kolei zszedłem raz od fregaty Francuskiej.

Podsumowując tą rozgrywke stwierdzam że aby w pełni odkryć tą grę na więcej niż dwie osoby trzeba grać co najmniej do jakichś 15 punktów glory przy czym powiedzmy tylko 6 ze złota.
Fajnie, że udało Wam się zagrać. Głupio wyszło, że w końcu zostaliście sami, ale... life is life.

W najbliższy piątek mam nadzieję wreszcie być i od razu chciałbym zaproponować partię Dominant Species.
Awatar użytkownika
sztejma

Post autor: sztejma »

Witam! Gdzie aktualnie gracie w Lublinie? Od czasu do czasu bym chętnie wpadł i pograł w coś (aktualnie Merchants&Marauders rządzą u mnie :)), a nie zawsze jest z kim. Pozdrawiam! :D
skorpion

Leviathan pisze:
skorpion pisze:No więc zagraliśmy we dwóch. Razem z Kimmo stoczyliśmy bój na wodach karaibów. Zagraliśmy w Merchant&Marauders na lekkich homerulach. Mianowicie mieliśmy po dwóch kapitanów i gralismy do 20 pkt glory przy czym tylko 7 ze złota. Okazało się iż ta gra świetnie chodzi na takich założeniach. trzebabyło realizować zdecydowanie więcej plotek i misji co podniosło poprzeczke kombinowania. ostatecznie zwycięzyłem ale trzeba przyznać że Kimmo i jego kapitanowie mieli pecha. Dwa razy zatopieni przez fregatę piracką (NPC). Ja z kolei zszedłem raz od fregaty Francuskiej.

Fajnie, że udało Wam się zagrać. Głupio wyszło, że w końcu zostaliście sami, ale... life is life.

W najbliższy piątek mam nadzieję wreszcie być i od razu chciałbym zaproponować partię Dominant Species.
Noooooo :D To ja się biore za czytanie zasad i szykuje się na rozgrywke.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Has thanked: 132 times
Been thanked: 207 times
Kontakt:

Post autor: Ink »

To ja też się zapisuję, coby miejsc nie zabrakło.
Games Fanatic -/- Gradanie -/- Za dużo gier
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
kwiatosz
Has thanked: 143 times
Been thanked: 423 times
Kontakt:

Post autor: kwiatosz »

HA, uda mi się pojawić w pt :) To jak jest jeszcze miejsce to bym się dopisał do Dominant Species :)
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b

ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

sztejma pisze:Witam! Gdzie aktualnie gracie w Lublinie? Od czasu do czasu bym chętnie wpadł i pograł w coś (aktualnie Merchants&Marauders rządzą u mnie :)), a nie zawsze jest z kim. Pozdrawiam! :D
Witamy
:)

Wygrzebane z trzynastej strony w niniejszym wątku:
Wojewódzki Dom Kultury, ul. Dolnej Panny Marii 3, pok. 22
Spotkania w każdy piątek, godzina 17:00 – 22:00
kwiatosz pisze:HA, uda mi się pojawić w pt :) To jak jest jeszcze miejsce to bym się dopisał do Dominant Species :)
Jesteś czwarty więc wpisuję Cię na listę.
Dwa ostatnie miejsca wstępnie zarezerwowane dla Filipa i dla Kimmo.
Kimmo

Post autor: Kimmo »

Hi, I'm probably not able to come tomorrow I'm afraid. Sorry again for the late notice. :oops: I might come by for a while to meet up with you guys, but don't reserve a place for me for a game...
Filip z Lublina

Ja też nie obiecuję, że będę. W razie gdybym się miał pojawić to przedzwonię z zapytaniem o aktualność wolnego miejsca.
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Jakby ktoś przeoczył, to GMT zapowiedziało dojonko... znaczy karciane Dominant Species.

A z tego, co widzę, to na maftrejdzie tylko Michał pozyskał M.v.Alturien.
Znaczy ja jeszcze pozyskałem AoE (nareszcie!), ale to akurat nikogo nie interesuje (bo gra i tak leży w szafce w klubie).
O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, powyższa wypowiedź nie jest stanowiskiem moderacji lub administracji forum.
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Ink pisze:Jakby ktoś przeoczył, to GMT zapowiedziało dojonko... znaczy karciane Dominant Species.
Nie przeoczyłem. Już kliknąłem preordera :mrgreen:
Ink pisze: A z tego, co widzę, to na maftrejdzie tylko Michał pozyskał M.v.Alturien.
Znaczy ja jeszcze pozyskałem AoE (nareszcie!), ale to akurat nikogo nie interesuje (bo gra i tak leży w szafce w klubie).
Jestem zadowolony! Nie jest to jakaś rewelacja, ale to kolejna gra dla 2-6 graczy. Ostatnio dokupuję tytuły właśnie pod tym kątem.

Panowie? Co z piątkiem?
Jeżeli nikt nie ma ciśnienia na coś nowego, to może powtórzymy Dominant Species?
Awatar użytkownika
Ink
Administrator
Kontakt:

Leviathan pisze:Jeżeli nikt nie ma ciśnienia na coś nowego, to może powtórzymy Dominant Species?
Jestem za i przybyłbym z kolegą Rocklinem.
Filip z Lublina

Chętnie wstępnie zarezerwuję miejscówkę przy stole. Z tym, że nie bierzcie mnie jako pewniaka bo termin tuż tuż;)
Awatar użytkownika
Leviathan
Kontakt:

Filip Apostoł pisze:Chętnie wstępnie zarezerwuję miejscówkę przy stole. Z tym, że nie bierzcie mnie jako pewniaka bo termin tuż tuż;)
Miło było Cię poznać!
:D
ODPOWIEDZ