Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Re: Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
Meh. Skoro nie ma Agri, to jeżeli ktoś chce, mogę przynieść Diunę. Zainteresowani?
Mój pierwszy post na forum wiec witam wszystkich. Chciałem wpaść w tę niedzielę zobaczyć jak wygląda zabawa w GRAffic Clubie. Nie mam zbyt długiego stażu w planszówkach, rozegrałem kilka partii w Dominiona i Cytadelę, po jednej w Descenta, Cywilizacje, Battlestar Galactica, Twilight Imperium i Arkham Horror. Ciekawi mnie czy byliby chętni zagrać w Świat Dysku - Ankh Morpork i czy ktoś tę grę mógłby jutro przynieść, bo zastanawiam się nad jej zakupem i chciałbym ją najpierw wypróbować. Chętnie zagram też w którąś z wymienionych wcześniej gier (poza Civem i Twilight'em, na które jakoś nie mam nastroju), albo spróbuje czegoś zupełnie nowego jeśli komuś będzie się chciało wytłumaczyć zasady.
o ile sie nie myle, to ankh-m jest w trafficowej wypozyczalni.
- Pierzasty
Hej, Graffic jest bardzo dobrze wyposażony, ale FFG to raczej nie bardzo. Tak czy inaczej na pewno znajdziesz coś do grania i kogoś kto przyjmie nowegoBorro pisze:Mój pierwszy post na forum wiec witam wszystkich. Chciałem wpaść w tę niedzielę zobaczyć jak wygląda zabawa w GRAffic Clubie. Nie mam zbyt długiego stażu w planszówkach, rozegrałem kilka partii w Dominiona i Cytadelę, po jednej w Descenta, Cywilizacje, Battlestar Galactica, Twilight Imperium i Arkham Horror. Ciekawi mnie czy byliby chętni zagrać w Świat Dysku - Ankh Morpork i czy ktoś tę grę mógłby jutro przynieść, bo zastanawiam się nad jej zakupem i chciałbym ją najpierw wypróbować. Chętnie zagram też w którąś z wymienionych wcześniej gier (poza Civem i Twilight'em, na które jakoś nie mam nastroju), albo spróbuje czegoś zupełnie nowego jeśli komuś będzie się chciało wytłumaczyć zasady.

- Pierzasty
Descent w tą niedzielę. 2 miejsca wolne. JITD + WOD + TOI.
A ja mam pytanie? Czy w tę niedzielę znajdą się chętni na Agricolę (+ewentualnie Torfowisko)? Grę przyniosę, zasady chętnie wytłumaczę. Mam też Caylusa, w którego nie grałem jeszcze (tylko zasady poznałem) i też w niego chętnie zagram.
- Pierzasty
Szkoda że Cię nie było w zeszłym tygodniu, chętnie bym zagrał w Agri. A Caylus jest na stanie w Trafficu.
20.XI gramy w - nomen omen - Gre o Tron. w 4,5 albo 6 osob, w zaleznosci od liczby chetnych.
- GrzeL
- Administrator
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 61 times
W obie gry chętnie zagram.makoleon pisze:A ja mam pytanie? Czy w tę niedzielę znajdą się chętni na Agricolę (+ewentualnie Torfowisko)? Grę przyniosę, zasady chętnie wytłumaczę. Mam też Caylusa, w którego nie grałem jeszcze (tylko zasady poznałem) i też w niego chętnie zagram.
Agricloe bym wypróbował zwłaszcza, że jest chętny do wytłumaczenia zasad ;] to jest nas 3?GrzeL pisze:W obie gry chętnie zagram.makoleon pisze:A ja mam pytanie? Czy w tę niedzielę znajdą się chętni na Agricolę (+ewentualnie Torfowisko)? Grę przyniosę, zasady chętnie wytłumaczę. Mam też Caylusa, w którego nie grałem jeszcze (tylko zasady poznałem) i też w niego chętnie zagram.
Człowiek nie potrzebuje żadnej religii, gdy nie ma problemów.
-
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Zajmuję wstępnie jedno miejsce w GoT (mnie nie będzie raczej, ale Zbyszek prawdopodobnie będzie, wspominał że straasznie chce jeszcze raz spróbować, zupełnie nie wiem dlaczego
).

BGG
Będę ubierać się w jasne i wesołe kolory, aby wprawić mych wrogów w konfuzję.
Będę ubierać się w jasne i wesołe kolory, aby wprawić mych wrogów w konfuzję.
Czyli chętni na Agricolę z ewentualnym Torfowiskiem:tadzikg pisze: Agricloe bym wypróbował zwłaszcza, że jest chętny do wytłumaczenia zasad ;] to jest nas 3?
1. makoleon
2. GrzeL
3. tadzikg
4. wolne
5. wolne.
A o której możemy zacząć? Ja będę pierwszy raz w Traffic Club i mogę być o dowolnej porze.
Ok, super.Senthe pisze:Zajmuję wstępnie jedno miejsce w GoT (mnie nie będzie raczej, ale Zbyszek prawdopodobnie będzie, wspominał że straasznie chce jeszcze raz spróbować, zupełnie nie wiem dlaczego).
- Pierzasty
PW proszę z tel kontaktowym. Oprócz Ciebie jest jeszcze 1 miejsce. Doświadczony czy nie? Jeśli nie, to instrukcja jest na stronie FFG.Nighogg pisze:Jak jeszcze jest miejsce to do Descenta mnie dopiszcie.
edit: Aha, zaczynamy o 13, nie później!
Ostatnio zmieniony 17 lis 2011, 03:02 przez Pierzasty, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Been thanked: 7 times
Jeśli będzie szóstka, to ja bym się pisał na gota.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
1. makoleonmakoleon pisze:Czyli chętni na Agricolę z ewentualnym Torfowiskiem:tadzikg pisze: Agricloe bym wypróbował zwłaszcza, że jest chętny do wytłumaczenia zasad ;] to jest nas 3?
1. makoleon
2. GrzeL
3. tadzikg
4. wolne
5. wolne.
A o której możemy zacząć? Ja będę pierwszy raz w Traffic Club i mogę być o dowolnej porze.
2. GrzeL
3. tadzikg
4. airness - jeśli nie macie nic przeciwko. mogę być koło 13.
5. wolne.
chętni na Agricolę z ewentualnym Torfowiskiem:
wstępnie rezerwuje sobie czas na 13
5. piotrsmu mogę być o dowolnej porzeairness pisze: 1. makoleon
2. GrzeL
3. tadzikg
- GrzeL
- Administrator
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 61 times
O 13 mi też pasuje.piotrsmu pisze:chętni na Agricolę z ewentualnym Torfowiskiem:5. piotrsmu mogę być o dowolnej porzeairness pisze: 1. makoleon
2. GrzeL
3. tadzikg
schizofretka pisze:Jeśli będzie szóstka, to ja bym się pisał na gota.
Acknowledged.
Kto ma jeszcze czas i chec zagrac ?
Niedziela, Agricola, g. 13.00 (mógłbym nawet dowolnie szybciej jakby pasowało innym):
1. makoleon
2. GrzeL
3. tadzikg
4. airness
5. piotrsmu
1. makoleon
2. GrzeL
3. tadzikg
4. airness
5. piotrsmu
o 13 w sam raz, po obiedzie akurat xDmakoleon pisze:Niedziela, Agricola, g. 13.00 (mógłbym nawet dowolnie szybciej jakby pasowało innym):
Człowiek nie potrzebuje żadnej religii, gdy nie ma problemów.
- Atamán
- Has thanked: 629 times
- Been thanked: 296 times
Dobra, Grę o Tron też proponuję na 13.
Zbyszek, delavey oraz ja to w sumie 3 osoby. Za mało, by grać.
Gdyby choć 1 osoba się znalazła, to moglibyśmy zagrać na mapie Storm of Swords - nigdy jeszcze nie grałem, ale ponoć całkiem ciekawa rozgrywka, tyle że trochę bardziej złożona od podstawowego GoTa (ale bardzo klimatyczna - Eddard zaczyna grę w więzieniu Lannisterów, w grze można zawierać sojusze z neutralnymi rodami takimi jak Arryn, Tyrell, Frey).
schizofretka: gdy będziemy mieli 5-tkę, to biorę pod uwagę Ciebie jako 6-tego.
Jeśli zbierze się 5/6 osób, to zagramy na mapie całego Westeros na pewno z portami.
Dodałbym też karty Wildingów (by każdy atak dzikich wiązał się z różnymi nagrodami/karami) oraz zagrał kartami rodów z SoS (słabsze od tych z pierwszego dodatku, ale ale silniejsze od tych z podstawki i chyba najlepiej zbalansowane).
Zbyszek, delavey oraz ja to w sumie 3 osoby. Za mało, by grać.
Gdyby choć 1 osoba się znalazła, to moglibyśmy zagrać na mapie Storm of Swords - nigdy jeszcze nie grałem, ale ponoć całkiem ciekawa rozgrywka, tyle że trochę bardziej złożona od podstawowego GoTa (ale bardzo klimatyczna - Eddard zaczyna grę w więzieniu Lannisterów, w grze można zawierać sojusze z neutralnymi rodami takimi jak Arryn, Tyrell, Frey).
schizofretka: gdy będziemy mieli 5-tkę, to biorę pod uwagę Ciebie jako 6-tego.
Jeśli zbierze się 5/6 osób, to zagramy na mapie całego Westeros na pewno z portami.
Dodałbym też karty Wildingów (by każdy atak dzikich wiązał się z różnymi nagrodami/karami) oraz zagrał kartami rodów z SoS (słabsze od tych z pierwszego dodatku, ale ale silniejsze od tych z podstawki i chyba najlepiej zbalansowane).
-
- Been thanked: 7 times
Jak nie będzie szóstki, to może w piątkę w Vampire: Prince of the City? Od dwóch lat chyba mam i nie udało mi się zagrać. Dyplomacja, negocjacje, area control + card management.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Na AGoT jest nas juz 4, wiec tak czy inaczej odpalimy SoS.
Aczkolwiek fajnie bedzie jesli zglosi sie jeszcze jedna osoba - wtedy bedzie nas 6tka, co umozliwi nam odczynienie bardziej klasycznej rzezni.
Aczkolwiek fajnie bedzie jesli zglosi sie jeszcze jedna osoba - wtedy bedzie nas 6tka, co umozliwi nam odczynienie bardziej klasycznej rzezni.
Schizofretka - jako fan vampira requiem z miłą checia bym zagral w księdza miasta - ale to dopiero ewentualnie w przyszlym tygodniu (27.XI). Bede sie jeszcze odzywal w miare klarowania sie planów.
http://bitewniakowepogranicza.blogspot.com/
Blog z pogranicza gier bitewnych i reszty rozrywki bez prądu (w tym picia).
Blog z pogranicza gier bitewnych i reszty rozrywki bez prądu (w tym picia).