Jasne, tylko się najlepiej z kimś umów, bo nie zawsze jest miejsce do gryJednoróg pisze:Czy "nowych na forum" chętnych do gry też przyjmujecie? ;P

Jasne, tylko się najlepiej z kimś umów, bo nie zawsze jest miejsce do gryJednoróg pisze:Czy "nowych na forum" chętnych do gry też przyjmujecie? ;P
Bardzo chętnie, gdzie się zapisywać?Kostyr pisze:Jeśli jest jeszcze jakieś miejsce przy Diunie to rezerwuję.
Postaram się przebić przez instrukcję.
7 stycznia o 10:00 będzie Republic of Rome, zainteresowani ?KubaP pisze:Wiem, że pytanie troszeczkę offtopicowe, ale:
Jakiś czas temu zanabylem Republic of Rome, wydanie 2009 (chyba, taki jest (c) na pudełku). Ja i mój kolega chętnie się nauczymy grać (bo instrukcja mnie przerosła). W zwiazku z tym: czy ktoś w ciągu tygodnia, może być równie dobrze w godzinach porannych, czy popołudniowych, nie chciałby pograć i pouczyć? Dojedziemy gdziekolwiek w Warszawie, najlepiej zebrać 6osobowy skład.
Co do waszego RoRa na 6 stycznia, odradzam.
Gra potrafi zająć cały dzień, wszystko zależy od znajomości gry,ilości osób i przede wszystkim wybranego scenariusza (wczesna, średnia i późna republika + możliwość grania w 2 lub nawet wszystkie epoki).
Do normalnej gry potrzeba dysponować minimum 6 godzin, oczywiście wczesna republika potrafi skończyć się bardzo szybko - brak współpracy pomiędzy graczami + pech z kart wojen.
PS. Zamiast dołączonej instrukcji polecam wersje uporządkowaną przez graczy - Streamlined RoR Rules
Nie pamiętam czy to żółte, ale powinienem mieć trochę małych do SMCivilization. Jeśli to te same, to mogę przynieść w piątek. A zielonych nigdy za dużoKubaP pisze:I jedna sprawa - potrzebuję dwóch koszulek żółtych (małe american) FFG. Na zbyciu mam 5 zielonych (duże american)Ktoś chętny?
Ktoś pytał o Czarne Historie - mam wersję "Głupie śmierci", czy jakoś tak, generalnie o Nagrodach Darwina. W najbliższy piątek nie będę grał (chyba, że jest coś, co się skończy do 19:30), ale mogę wpaść w piątek po te koszulki i przynieść Czarne Historie.
Jeśli możesz to podeślij materiały na tomek.jednorowski@gmail.comberem pisze:Co do wieloosobówek historycznych to ustaliliśmy na innym forum gier strategicznych, że będą 2 ekipy po 3 osoby i spotkanie odbędzie się w sali 17 czyli tzw Starej Kotłowni.
3 osoby zaawansowane będą grać na jednej mapie i pomagać 3 osobom na drugiej mapie. Każdy może mieć swego opiekuna.
2 z 3 osób mniej zaawansowanych będzie grać pierwszy raz ale już otrzymali tłumaczenia i inne potrzebne materiały.
Można się jeszcze dołączyć ale by nie tracić czasu na zapoznawanie się z instrukcją to wypadałoby zapoznać się z tymi materiałami wcześniej. Jeśli ktoś nie grał w ogóle w gry tego typu co Napoleonic Wars to potrzeba sporo czasu by dobrze się zapoznał z tym wszystkim; też z wydarzeniami na kartach które mogą wystąpić w grze. Ja mogę podesłać materiały mailem.
Chociaż gdy będzie się grało na 5 osób to jest łatwiej dla naprawdę początkującego gracza bo otrzyma Prusy i będzie miał czas w trakcie rozgrywki na zapoznanie się z systemem bo ten kraj raczej dołącza się do gry aktywnie dopiero po pewnym czasie.
Mi do BSG potrzebne, jak wpadnę tak ok 19:30 na szybką wymiankę, będzie git? Czy może będzie coś grane krótkiego wcześniej, żeby się dosiąść?Pierzasty pisze:Nie pamiętam czy to żółte, ale powinienem mieć trochę małych do SMCivilization. Jeśli to te same, to mogę przynieść w piątek. A zielonych nigdy za dużoKubaP pisze:I jedna sprawa - potrzebuję dwóch koszulek żółtych (małe american) FFG. Na zbyciu mam 5 zielonych (duże american)Ktoś chętny?
Ktoś pytał o Czarne Historie - mam wersję "Głupie śmierci", czy jakoś tak, generalnie o Nagrodach Darwina. W najbliższy piątek nie będę grał (chyba, że jest coś, co się skończy do 19:30), ale mogę wpaść w piątek po te koszulki i przynieść Czarne Historie.
I chętnie pożyczyłbym Czarne Historie
Na rogu Wilczej i Poznańskiej jest taka knajpa "Kwadrat". Oni są dość przychylni planszówkowiczom, nawet tam jakieś Carcassonne leży. No i jest piwoEira pisze:w takim razie dzieki Pierzasty za pamieć![]()
Kamil stwierdził że tym razem przyjedziemy na żywioł (istne szalenstwo!) ale Diunę mozemy zawsze wziąść, żaden problem.
My za to zaczynamy się rozglądać za ekipą do Twilight Imperium 3 ed. Chcielibysmy zaczac jakos po nowym roku, ze wzgledu na dlugi czas rozgrywki raczej musi być to inne miejsce niz politechnika, jesli jest ktoś chętny dajcie znać.
Jacku jak mi wytłumaczysz to ja bym spróbowałjax pisze:Wpadam o 17:00. Będę miał Ora et Labora. Jak nie będzie chętnych albo innych ciekawych propozycji (a coś mało osób się zapowiada), to zwijam się do domu.
To już nie musicie szukaćEira pisze:My za to zaczynamy się rozglądać za ekipą do Twilight Imperium 3 ed. Chcielibysmy zaczac jakos po nowym roku, ze wzgledu na dlugi czas rozgrywki raczej musi być to inne miejsce niz politechnika, jesli jest ktoś chętny dajcie znać.
Kostyr pisze:To już nie musicie szukaćEira pisze:My za to zaczynamy się rozglądać za ekipą do Twilight Imperium 3 ed. Chcielibysmy zaczac jakos po nowym roku, ze wzgledu na dlugi czas rozgrywki raczej musi być to inne miejsce niz politechnika, jesli jest ktoś chętny dajcie znać..
TI3 to jednak z moich ulubionych gier i staram się organizować ludzi tak mniej więcej 1 na miesiąc.
Należy jednak pamiętać, że to jest długa gra i trzeba mieć cały dzień zarezerwowany na nią (najlepiej 10h).
Właśnie z powodu jej długości tylko weekendy dostarczają niezbędnego czasu na skończenie partii.
Przypominam - AGRESOR udostępnia miejsce do grania przez cały weekend.
Zazwyczaj w TI3 gramy w soboty od 10:00 w sali 516, myślę że miejsce do grania ustalone.
Jeśli chcecie to wstępnie możemy umówić się na 14 lub 15 stycznia, resztę ekipy zorganizuję, gram z w miarę stałą ekipą.
Czyli nie brać Czarnych Historii, si? Jakby Wam sie paliło, to jestem w okolicach M Stokłosy, mogę pożyczyć.Gordon_DeCron pisze:
PS: Jutro ( 30 grudnia ) niestety nie damy rady się z Eirą pojawić.
Ej no kurde, byłem pierwszyKubaP pisze:Czyli nie brać Czarnych Historii, si? Jakby Wam sie paliło, to jestem w okolicach M Stokłosy, mogę pożyczyć.Gordon_DeCron pisze:
PS: Jutro ( 30 grudnia ) niestety nie damy rady się z Eirą pojawić.
Ty to nie masz szczęścia do mnie, co?Pierzasty pisze:Ej no kurde, byłem pierwszyKubaP pisze:Czyli nie brać Czarnych Historii, si? Jakby Wam sie paliło, to jestem w okolicach M Stokłosy, mogę pożyczyć.Gordon_DeCron pisze:
PS: Jutro ( 30 grudnia ) niestety nie damy rady się z Eirą pojawić.poza tym jak nie chcesz koszulek, to nie
Micelius, czarno widzę skończenie _tej akurat_ gry z Tobą w składzie.Micelius pisze:Jak najbardziej zapisuję się do Ora et Labora!![]()
Ach, jak ja marzę, żeby poorać - i polaborać!![]()
Ten entuzjazm może się wydać podejrzany, ale jest szczery.![]()