Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Re: Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
schizofretka pisze:Jestem otwarty na pierwszaków, ale b. proszę o przeczytanie instrukcji do podstawki: ostatnim razem się nie wyrobiliśmy przed ósmą.Macek pisze:Ja bardzo chętnie pytanie tylko czy szukasz bardzo doświadczonych graczy czy też krótki tutorial ci nie przeszkadzaPoza tym myślę, że z instrukcją powinienem się wyrobić do niedzieli
![]()
O której startuje w niedziele Runewars?
-
- Been thanked: 7 times
O 12, jeśli zbierze się komplet.Macek pisze:schizofretka pisze:Jestem otwarty na pierwszaków, ale b. proszę o przeczytanie instrukcji do podstawki: ostatnim razem się nie wyrobiliśmy przed ósmą.Macek pisze:Ja bardzo chętnie pytanie tylko czy szukasz bardzo doświadczonych graczy czy też krótki tutorial ci nie przeszkadzaPoza tym myślę, że z instrukcją powinienem się wyrobić do niedzieli
![]()
O której startuje w niedziele Runewars?
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Bedzie ze mna jeszcze jedna osoba (makoleon: ten koles, z ktorym gralismy poprzednio w TtA. odgraza sie, ze trenowal i nas rozpykaGrzeL pisze:Ja mogę od ok. 12:30.makoleon pisze:To może zagramy w Cywilizację, a w Ora et Labora może za tydzień. A o której byśmy zaczęli? Ja mogę o dowolnej porze.GrzeL pisze: Jestem chętny w następującej kolejności: Cywilizacja, Agricola, OeL, PR.
Skład: airness, GrzeL, makoleon. Jedno miejsce wolne. Może jeszcze ktoś byłby chętny, najlepiej znający zasady, to by nam sprawnie poszło. Ja wezmę swój egzemplarz jakby co.

Czyli mamy komplet, widzimy sie o 12:30 w nd.
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Ja może jutro wreszcie zagościłbym pierwszy raz w Trafficu, jeśliby znaleźli się jacyś chętni do drugiej partyjki TtA. Ale dla mnie komplet w TtA oznacza 3 osoby
(w 4 gigantycznie długi downtime i brak kontroli).
W razie pozytywnego odzewu mogę być powiedzmy na 12:00.

W razie pozytywnego odzewu mogę być powiedzmy na 12:00.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
-
Jako, że komplet do Runewars się nie zebrał, a ja jestem chory, to zostaję jutro w domu.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Szkodaschizofretka pisze:Jako, że komplet do Runewars się nie zebrał, a ja jestem chory, to zostaję jutro w domu.

-
Spoko, co się odwlecze to nie uciecze. Następny tydzień?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Next week chętnie ale wybieram się na Zjavę bo chciałbym ograć wreszcie A touch of Evil (podstawkę) w większym gronie no i Grę o Tron bo zawsze gdzieś mnie ten tytuł omijał.schizofretka pisze:Spoko, co się odwlecze to nie uciecze. Następny tydzień?
Jest granie w tę niedzielę (19 lutego)? Jest gdzieś podgląd listy gier jakie macie?
Jestem ciekaw, czy znaleźliby się chętni na np.: Caylusa (3), Assyrię (4), Amyitis (3), Przez Pustynię (3), Eufrat i Tygrys (4) - jakieś takie bardziej "eurowate" gry?
Jestem ciekaw, czy znaleźliby się chętni na np.: Caylusa (3), Assyrię (4), Amyitis (3), Przez Pustynię (3), Eufrat i Tygrys (4) - jakieś takie bardziej "eurowate" gry?
Kupię:Dark World: Dragon's Gate / Schwarze Auge Tal des Drachens (stary dungeon-crawler)
Jeśli się dobrze orientuję, to gry dostępne w wypożyczalni w Traffiku będą znajdować się w ten weekend wyjątkowo na Zjavie, na którą zresztą zapraszam. 

Mogę przynieść własne gry. Właściwie, to chcę tylko usiąść do stolika i trochę pograć.
Kupię:Dark World: Dragon's Gate / Schwarze Auge Tal des Drachens (stary dungeon-crawler)
Ja chętnie w Caylusa zagram. Równie chętnie zagrałbym też w Ora et Labora albo Puerto Rico. Wymienione gry mogę przynieść.Gabriel pisze:Jest granie w tę niedzielę (19 lutego)? Jest gdzieś podgląd listy gier jakie macie?
-
Tydzień temu się nie udało, to może teraz zbiorą się 4 osoby na Runewars? Albo 6 na GoTa? albo 5 na Wampira?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Pierzasty
Ja raczej na Zjawie będę, więc odpadną Ci 2 osoby do Wampirka.
- Don_Silvarro
Ja jestem bardzo chętny na Runewars, może ściągnę jeszcze kogośschizofretka pisze:Tydzień temu się nie udało, to może teraz zbiorą się 4 osoby na Runewars? Albo 6 na GoTa? albo 5 na Wampira?

Jak to tam wygląda na Brackiej? Czy jest wymagana obecność jakiegoś organizatora, czy po prostu można tak sobie przyjść (przyniosę gry) i skrzyknąć się z kilkoma osobami i tyle?
Wiem, że konkurencyjnie jest Zjava, ale mam naprawdę blisko na Bracką
, może uda się umówić na jakieś granie.
Wiem, że konkurencyjnie jest Zjava, ale mam naprawdę blisko na Bracką

- Pierzasty
Na najwyższym piętrze jest kawiarnia, więc jeśli coś zamówicie to nikt wam złego słowa nie powie. Jak wnosicie jakieś większe rzeczy nie mieszczące się w plecaku, to warto o tym powiedzieć ochronie. Oficjalne granie jest od 13, ja regularnie pojawiałem się tam z Descentem od 11 i nie było nigdy problemu.Gabriel pisze:Jak to tam wygląda na Brackiej? Czy jest wymagana obecność jakiegoś organizatora, czy po prostu można tak sobie przyjść (przyniosę gry) i skrzyknąć się z kilkoma osobami i tyle?
Wiem, że konkurencyjnie jest Zjava, ale mam naprawdę blisko na Bracką, może uda się umówić na jakieś granie.
Na Brackiej mógłbym być tak 11-14, bo mam blisko, a żona ma w tym czasie szkolenia. No dobra, ale warto wiedzieć. Może na dalszy termin da się ustawić małą grupkę wielbicieli strategicznych eurosów.
- Pierzasty
Zdefiniuj "strategiczne eurosy", to może się kiedy dołączę 

A Traffic ze względu na Zjawę to działa w ogóle w tę niedzielę?
Caylus, Eufrat i Tygrys, Samuraj, Przez Pustynię, Bizon, Carolus Magnus, Zamki Burgundii, Metropolys, Yspahan, Amyitis, Agricola.Pierzasty pisze:Zdefiniuj "strategiczne eurosy", to może się kiedy dołączę
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Czyżbyś był wojskowym, który o innych strategiach, pozą tą w wojskowości, nigdy nie słyszał?Pierzasty pisze:Zdefiniuj "strategiczne eurosy", to może się kiedy dołączę

Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Zapewne chodziło o to, czy przyniosę coś nowego/fajnego, czy jakieś stare suchary