Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
-
- Been thanked: 7 times
Re: Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
Cholera, twój post wyskoczył na nowej stronie i go nie zauważyłem. Zdążyłem się już umówić z rodziną - czy zarówno ty, twój kolega i tadzikg możecie za tydzień? Jeśli tak, to gramy definitywnie, choćby się waliło i paliło. Jeśli nie, to gramy jutro (czyli dziś) o 12-12.30, tylko proszę wszystkich o potwierdzenie do 11.30 czy będziecie na pewno.
Gramy z dodatkiem, a dokładniej figurkami, terenami, kartami i pewnie developmentami. Do wariantu 'commanders of the batterfield' oraz grania rok dłużej po osiągnięciu limitu run nie jestem przekonany.
Gramy z dodatkiem, a dokładniej figurkami, terenami, kartami i pewnie developmentami. Do wariantu 'commanders of the batterfield' oraz grania rok dłużej po osiągnięciu limitu run nie jestem przekonany.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Don_Silvarro
Mi przyszły tydzień średnio pasuje, koledze pewnie też (z rzadka ma wolną od obowiązków całą niedzielę). Jutro możemy być na pewno.
Ja chyba jednak nie przyjdę. Bo jest tylko nas dwóch chętny, ja i GrzeL. A dziś mam czas max do 17-17.30.
schizofretka - jak się umówiłeś w rodzinie to ja problemów nie będę robił, możemy to przełożyć to instrukcje sobie przyswoję na nast raz bo teraz jestem zielony
Człowiek nie potrzebuje żadnej religii, gdy nie ma problemów.
-
Nie udalo mi się odwolac spotkania rodzinnego, wiec mnie nie będzie 

Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Don_Silvarro
Wskazówka dla wszystkich, którzy organizują umawianie się na granie przez Internet:
Jeśli organizuje się granie na 12, to odwołanie tegoż grania na forum o 12:44 może narazić zainteresowanych na drobne niewygody.
Jeśli organizuje się granie na 12, to odwołanie tegoż grania na forum o 12:44 może narazić zainteresowanych na drobne niewygody.
-
Jak sprawdziszw rogu forum, to zobaczysz że czas jest przesunięty o godzinę - czyli napisałem to o 11.44, a byliśmy umówieni na 12.30 i to warunkowo - post tadzikag zdecydowanie sugerował anulowanie (na moją prośbę, oczywiście) udziału w grze.
Niemniej, przepraszam za niedogodności, które spowodowałem. Całe umawianie się było niestety na wariata, bo odbywało się już po północy, tak że moje dzwonienie po rodzinie z próbą odmówienia spotkania musiało zostać przełożone na niedzielny poranek (który z definicji nie jest za wczesny).
Niemniej, przepraszam za niedogodności, które spowodowałem. Całe umawianie się było niestety na wariata, bo odbywało się już po północy, tak że moje dzwonienie po rodzinie z próbą odmówienia spotkania musiało zostać przełożone na niedzielny poranek (który z definicji nie jest za wczesny).
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Dziękuję całej ekipie za epicką grę w Descenta. Trzeba to będzie jeszcze powtórzyć 

ale to byla 11:44 a poza tym przed wyjazdem trzeba sprawdzić forum jeszcze, pozdrawiamDon_Silvarro pisze:Wskazówka dla wszystkich, którzy organizują umawianie się na granie przez Internet:
Cześć!
Jako początkowy planszomaniak/planszoholik/"psychiczny, chory maniak" (to ostatnie określenie nadała mi oczywiście dziewczyna
) fajnie byłoby się pojawić w najbliższą niedzielę. Stawilibyśmy się właśnie z dziewczyną i jako mocno-początkujący fajnie byłoby zagrać w coś, co umiemy już grać, czego zasady znamy. Nasze zbiory są skromne: Osadnicy z Catanu, Władca Pierścieni LCG oraz nasz nanowszy nabytek - Dracula (znane jako Fury of Dracula).
Szczególnie w ostatni tytuł zagralibyśmy z kimś z niesamowitą przyjemnością, tłumacząc też zasady, pomagając, etc, etc. Jeśli ktoś ma ochotę na inne tytuły, możemy także i je przynieść w niedzielę. Po tej pierwszej naszej wstępnej grze, możemy zagrać w coś, czego nie znamy, po warunkiem wytłumaczenia zasad.
Znajdziemy może tutaj chociaż jednego chętnego na wytropienie i przebicie kołkiem Księcia Ciemności?
Jako początkowy planszomaniak/planszoholik/"psychiczny, chory maniak" (to ostatnie określenie nadała mi oczywiście dziewczyna

Szczególnie w ostatni tytuł zagralibyśmy z kimś z niesamowitą przyjemnością, tłumacząc też zasady, pomagając, etc, etc. Jeśli ktoś ma ochotę na inne tytuły, możemy także i je przynieść w niedzielę. Po tej pierwszej naszej wstępnej grze, możemy zagrać w coś, czego nie znamy, po warunkiem wytłumaczenia zasad.

Znajdziemy może tutaj chociaż jednego chętnego na wytropienie i przebicie kołkiem Księcia Ciemności?

- Pierzasty
W sumie czemu nie. Przyniosę srebrne kule i flaszkę wody święconejgryfius pisze:Znajdziemy może tutaj chociaż jednego chętnego na wytropienie i przebicie kołkiem Księcia Ciemności?

Koniecznie! Książę Ciemności będzie najpewniej Księżniczką Ciemności (tj. ta moja piękniejsza połowa), ale przebiegłe to i sprytne, więc wszystko przyda się na łowy!Pierzasty pisze:W sumie czemu nie. Przyniosę srebrne kule i flaszkę wody święconej

Zasady znasz? Są proste, mimo dość rozbudowanej instrukcji.
I szybko rzuciłem okiem na Twoje zbiory - rozbudowane.

- Pierzasty
Nie Horror w Arkham tylko Arkham Horror, bo mam wersję angielską. Fakt, trochę trwa, ale krótsze toto niż Descentgryfius pisze:Koniecznie! Książę Ciemności będzie najpewniej Księżniczką Ciemności (tj. ta moja piękniejsza połowa), ale przebiegłe to i sprytne, więc wszystko przyda się na łowy!Pierzasty pisze:W sumie czemu nie. Przyniosę srebrne kule i flaszkę wody święconej
Zasady znasz? Są proste, mimo dość rozbudowanej instrukcji.
I szybko rzuciłem okiem na Twoje zbiory - rozbudowane.Lubimy klimaty grozy, tajemnic, etc - marzy nam się zagranie w Horror w Arkham - tylko rozgrywka chyba trochę trwa, prawda?

Jakby coś to możemy zebrać się na cały dzień na dwie rzeczy. Wy weźmiecie Drakulę, ja Arkham. Co Wy na to?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 15:42 przez Pierzasty, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tradycyjnie: Runewars, Vampire:PotC, aGoT, War of the Ring?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Cały dzień może trochę długo być dla nas na początek. Weźmiemy Draculę i w tym tygodniu pewnie tylko w niego pogramy - za tydzień na coś innego damy się namówić.Pierzasty pisze:Jakby coś to możemy zebrać się na cały dzień na dwie rzeczy. Wy weźmiecie Drakulę, ja Arkham. Co Wy na to?

A tak z ciekawości - bo żadnych gier po angielsku nie mamy - czy angielski np. w Arkham Horror jest, hm, wymagający bardzo?
To ja też tradycyjnie chętnie na Runewars lub aGoTschizofretka pisze:Tradycyjnie: Runewars, Vampire:PotC, aGoT, War of the Ring?

Ze swojej strony mogę przytargać SM Civilization PL lub Cyclades podstawkę.
Ktoś chętny na niedzielę na Agricolę/Caylusa/Puerto Rico/Cywilizację poprzez wieki/Ora et Labora? Tadzikg zakładam, że ty będziesz?;-)
ja mam ochote na Puerto Rico, jakbysmy zaczeli dosc wczesnie to agricole zrobimy, proponuje punkt 12 zaczac to sie spokojnie wyrobimymakoleon pisze:Ktoś chętny na niedzielę na Agricolę/Caylusa/Puerto Rico/Cywilizację poprzez wieki/Ora et Labora? Tadzikg zakładam, że ty będziesz?;-)
-
tadzikg, wygląda na to, że odpalimy w końcu runewars - wliczać cię?
Start o 12.
Start o 12.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
schizofretka pisze:tadzikg, wygląda na to, że odpalimy w końcu runewars - wliczać cię?
Start o 12.
nie tym razem, już jestem umówiony
My natomiast gramy w Draculę, mamy jeszcze wolne miejsce dla jednego łowcy, jeśli ktoś ma ochotę do nas dołączyć - śmiało! Zaczynamy o 12:30.
schizofretka pisze:tadzikg, wygląda na to, że odpalimy w końcu runewars - wliczać cię?
Start o 12.
Jest szansa na niedzielne Runewars czy ustawiać się na coś innego?
-
Jest oczywiście, sorrki - wydawało mi się, że to tadzik się zapisywał, a to byłeś ty. Przeczytaj proszę choć pobieżnie instrukcję. Startujemy o 12.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Jasna sprawa. Będę o 12.00schizofretka pisze:Jest oczywiście, sorrki - wydawało mi się, że to tadzik się zapisywał, a to byłeś ty. Przeczytaj proszę choć pobieżnie instrukcję. Startujemy o 12.
PS. przymierzam się do zakupu razem z dodatkiem ale najpierw chciałbym zobaczyć ją w akcji.
Thx wszystkim za epickie "klepanie" smoków i innych dziwactw z krainy Terrinoth 
BTW czy ktoś pamięta jak się nazywała ta kawiarenka na Wilczej z której nie przepędzają graczy bejsbolami?

BTW czy ktoś pamięta jak się nazywała ta kawiarenka na Wilczej z której nie przepędzają graczy bejsbolami?