Hmm mam uczucie, ze prowadze monolog (mam nadzieje, ze bedzie mi wybaczone nie laczenie postow).
Ok, to mala relacja z dzisiejszego spotkania.
Dzisiaj przyjechalem, z nowa osoba - pod andromeda spotkalismy Veto i Neo, ktorzy twierdzili ze w lokalu nie ma jeszcze nikogo procz Kacpra. Jak sie zaraz okazalo - nie byla to prawda. Na miejscu byl Kacper, jego kolega i nowa osoba, ktora na forum jeszcze sie nie wypowiadala - Jarek (ten z listy do Osadnikow). W tym momencie dotarl takze znajomy Veta i Neo - niestety imienia nie pamietam :/ W kazdym badz razie - ja, Veto, Tomash i Uzytkownik_21 odpalismy Dungeoneera. Na innym stoliku reszta zasiadla do Neuroshimy HEX.
Byla to w sumie pierwsza partia w Dungeoneera i powiedziec musze - czuje niedosyt. I nie chodzi mi tutaj o niedosyt w sensie "kiepska gra". Chodzi mi o niedosyt - "zagralbym jeszcze". Typowa (ale zarazem troche urozmaicona) mechanika przygodowa, pieknie wykonane karty, smieszne teksty i mnostwo interakcji - za 50pln jak dla mnie warto. Mysle jednak, ze dopiero z dodatkiem rozwinie naprawde skrzydla

Licze, ze znow uda sie zagrac w Dungeoneera (a, ze Veto byl zachwycony - mysle, ze jednego gracza bede juz miec

).
W trakcie partii w Dungeoneera, czesc ekipy od HEX'a odpalila Osadnikow - z glosnych pokrzykiwan z tamtego stolika wnioskuje iz gra sie podobala
Pozniej w takim samym skladzie jak w Dungeoneera, odpalilismy wolna juz Neuroshime. Veto zostal w koncu pokonany - jestesmy z siebie dumni (co z tego, ze gral z poczatkujacym

)
Procz tego widzialem na stolach takze Um Krone und Kragen, Jungle Speeda i Bohnanze.
Mimo, iz termin byl dosc nieciekawy (wiadomo - Swieta sie zblizaja, czas zakupow i sprzatania) frekwencja (wbrew moim obawom) byla calkiem niezla. Ogolnie przewinelo sie cos kolo 14 osob - takze mysle, ze calkiem niezle
Mnie niestety za tydzien nie bedzie, ale spotkanie oczywiscie sie odbedzie (Pat zapowiedzial przyprowadzenie polowy rodziny

). Takze juz zycze wszystkim milego grania, ja w tym czasie bede chodzil bo gorach i gral w planszowki w Szczyrku. Veto zapraszam na jakas partyjke, a najlepiej wez sprzet - pojdziemy do tej Jaskini , uprzaz mam, cos do asekuracji tez (chociaz do jaskin pewnie cos innego jest :S)
Pozdrawiam i przy okazji juz zycze Wesolych Swiat i Dosiego Roku i mnostwa planszowek pd choinka