Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
- costi
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 3 times
Re: Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
Ktoś chętny na Eclipse?
trochę człowieka i technika się gubi
Moja kolekcja
Moja kolekcja
-
- Been thanked: 7 times
Ja! Ale najlepiej w 5-6 osób. W 4 proponuję Runewars albo Lyssan.costi pisze:Ktoś chętny na Eclipse?
Ewentualnie zgłaszam się jako rezerwowy do GOTa z A Dance With Dragons.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Będę na 11tą. Moge byc rezerwowym do gry o tron (z dodatkiem lub bez), wezme tez karcianke (game of thrones)
http://bitewniakowepogranicza.blogspot.com/
Blog z pogranicza gier bitewnych i reszty rozrywki bez prądu (w tym picia).
Jak widzę nowemu serwerowi nie spodobał się mój ostatni wpis i dzisiaj już go nie ma:> W każdym razie z mojej karty postaci wynika, że mam modyfikator +1 do liczby graczy w BG niezależnie od godziny, zaś w GoT muszę sobie radzić bez "naturalnych" sojuszników;) Wobec tego byłby układ:Macek pisze:Pawel, Właśnie dlatego chciałem zacząć od GoTa, ponieważ jest tylko na 6 osób a w BG można grać i w 5 os. Jak po GoTcie ktoś się wykruszy to damy radę odpalić BG, odwrotnie będzie lipa.
Co do godziny mi nie przeszkadza, może być 11.00
GoT godz. 11.00:
1. Ja
2. Orpheus
3. Łukasz
4. Albatrros
5. Iapetus
6. Natalia???
Potem bardzo chętnie w Battlestara z dodatkiem Exodus
GoT godz. 11:00 (jeśli tylko doświadczeni gracze skończymy do 14:00):
1. Macek
2. Orpheus
3. Łukasz
4. Albatrros
5. Iapetus
6. wolne (wydaje mi się że Gervaz się deklarował już przed ostatnim weekendem)
BG godz. 14:00
1. Macek
2. Orpheus
3. Łukasz
4. Albatrros
5. Iapetus
6. Natalia
Tak przy okazji w wątku o zasadach GoTa: http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... &start=275
pojawiło się info od KubyP na temat konfliktu Loras/Arianne, zaś działanie Plama/Bolton jest poruszone w FAQ.
- costi
Nie mam ani jednego ani drugiego, ale chętnie zagram, szczególnie w to pierwsze.schizofretka pisze:Ja! Ale najlepiej w 5-6 osób. W 4 proponuję Runewars albo Lyssan.costi pisze:Ktoś chętny na Eclipse?
Ewentualnie zgłaszam się jako rezerwowy do GOTa z A Dance With Dragons.
Wstępnie do Eclipse:
1. costi
2. schizofretka
3. ??
4. ??
5. ??
6. ??
Moja kolekcja
Moja kolekcja
To ja chetnie na 11 w GoT. Jak gralem ostatni raz, to uwinelismy sie predko, w 2 godz. Mysle ze do 14tej damy rade 

Mam nadzieje że nikt z was nie będzie Cylonemiapetus pisze: W każdym razie z mojej karty postaci wynika, że mam modyfikator +1 do liczby graczy w BG niezależnie od godziny, zaś w GoT muszę sobie radzić bez "naturalnych" sojuszników;) Wobec tego byłby układ:

Mój drogi, to że nie jesteś Cylonem nie znaczy, że nigdy nim nie będziesz. Moja Droga Żona będąc Cylonem w naszej pierwszej (i jak na razie ostatniej) grze zrobiła mi rewelacyjny prezent i zostałem zcyloniony pod sam koniec gry. To się dopiero nazywa kryzys tożsamości:>Orpheus pisze:Mam nadzieje że nikt z was nie będzie Cylonemiapetus pisze: W każdym razie z mojej karty postaci wynika, że mam modyfikator +1 do liczby graczy w BG niezależnie od godziny, zaś w GoT muszę sobie radzić bez "naturalnych" sojuszników;) Wobec tego byłby układ:(chyba że ja nim będę to wtedy nie bedzie to złe rozwiązanie).
GoT godz. 11:00:
1. Macek
2. Orpheus
3. Łukasz
4. Albatrros
5. Iapetus
6. Gervaz
BG godz. 14:00:
1. Macek
2. Orpheus
3. Łukasz
4. Albatrros
5. Iapetus
6. Natalia
Dzieki za greiapetus pisze:Mój drogi, to że nie jesteś Cylonem nie znaczy, że nigdy nim nie będziesz. Moja Droga Żona będąc Cylonem w naszej pierwszej (i jak na razie ostatniej) grze zrobiła mi rewelacyjny prezent i zostałem zcyloniony pod sam koniec gry. To się dopiero nazywa kryzys tożsamościOrpheus pisze:Mam nadzieje że nikt z was nie będzie Cylonemiapetus pisze: W każdym razie z mojej karty postaci wynika, że mam modyfikator +1 do liczby graczy w BG niezależnie od godziny, zaś w GoT muszę sobie radzić bez "naturalnych" sojuszników;) Wobec tego byłby układ:(chyba że ja nim będę to wtedy nie bedzie to złe rozwiązanie).

Nowy Got jest swietny i promuje gre ofensywna

Odnosnie Battlestara - bardzo zobrze sie bawilem i chetnie zagram za tydzien jak zbierze sie ekipa. Mam nadzieje ze nie bede siedzial znowu 2/3 gry w wiezieniu za zaufanie Cylonowi

Ja też dziękuję za grę. Nowe karty do GoTa i rozstawienie wnoszą sporo świeżości ale nie podoba mi się pozycja startowa Bary (praktycznie robi tylko za statystę, bo o ile można nim jakoś przetrwać to już zdobycie nim 7 zamków w 6 tur jest tak samo prawdopodobne jak triumf naszych piłkarskich Orłów w eliminacjach do MŚ
) i to że gra się tylko do 6 rundy (to ewentualnie można zmienić
). Poza tym ciekawe jak karty spisałby się przy pierwotnym rozstawieniu. Myślę, że wreszcie Stark i Lanni mieliby więcej do powiedzenia kosztem Greyja
W każdym razie proponuję next week odpocząć od GoTa (chociaż jak znam życie to się nie uda
). W zamian proponuję Dominant Species na 4 osoby (można i w 6 osób ale wtedy raczej nie pogramy już w nic innego). Dodatkowo możemy potem skopać tyłki Cylonom jeśli znajda się chętni. Tylko tym razem wprowadzimy do gry ostatni z wariantów Mgławica Jońska żeby nie było za łatwo
.

W każdym razie proponuję next week odpocząć od GoTa (chociaż jak znam życie to się nie uda

- costi
Ja ponownie proponuje partię Eclipse, będą chętni?
Moja kolekcja
Moja kolekcja
Nowy scenariusz bardzo mnie zaskoczył... Niestety-Baratheon i Greyjoy ze względu na swą pozycję (na mapie i jeśli chodzi o ilosc dostępnych rozkazów specjalnych) są sprowadzone do roli przystawek. Myślę, że nawet bardziej agresywna gra z mojej strony wystawiłaby mnie na ryzyko noża w plecy od Lannistera, słabo też widziałem możliwość trwałego utrzymania głównych zamków Tyrellów. Niemniej jednak po jednej grze zdecydowanie mam ochotę na więcej! Gdyby tak przemóc uprzedzenia do Starków???
Dziękuję wszystkim za grę
Jesli zaś chodzi o najbliższy tydzien - z checią ustawiłbym się na karcianą wersję gry o tron. Ale muszę jeszcze upewnić się, czy mi jakaś impreza rodzinnna nie wyskoczy. Odezwę się w drugiej połowie tygodnia.
Dziękuję wszystkim za grę

Jesli zaś chodzi o najbliższy tydzien - z checią ustawiłbym się na karcianą wersję gry o tron. Ale muszę jeszcze upewnić się, czy mi jakaś impreza rodzinnna nie wyskoczy. Odezwę się w drugiej połowie tygodnia.
-
Ja tak.costi pisze:Ja ponownie proponuje partię Eclipse, będą chętni?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
W związku z tym, że jest tylko 6 rund, trzeba dużo ryzykować w nowej wersji aby wygrać. Z tego co zauważyłem to chyba Martel ma najgorsze karty. Ma bardzo słabą 4-kę (Doran) która tak naprawdę nie jest 4-ką w początkowej fazie gry. Odnośnie Bary i Greyjoya jeszcze nie wiem co o nich myśleć. jak zagramy kilka razy to wtedy będziemy wiedzieli czy gra jest rzeczywiście niezbalansowana (w co wątpię).gervaz pisze:Nowy scenariusz bardzo mnie zaskoczył... Niestety-Baratheon i Greyjoy ze względu na swą pozycję (na mapie i jeśli chodzi o ilosc dostępnych rozkazów specjalnych) są sprowadzone do roli przystawek. Myślę, że nawet bardziej agresywna gra z mojej strony wystawiłaby mnie na ryzyko noża w plecy od Lannistera, słabo też widziałem możliwość trwałego utrzymania głównych zamków Tyrellów. Niemniej jednak po jednej grze zdecydowanie mam ochotę na więcej! (...)
Jeżeli zagralibyśmy tymi kartami w normalnym rozstawieniu to Bara prawdopodobnie wygra wszystkie gryMacek pisze:(...) Poza tym ciekawe jak karty spisałby się przy pierwotnym rozstawieniu. Myślę, że wreszcie Stark i Lanni mieliby więcej do powiedzenia kosztem Greyja![]()

Jak najbardziej za w Battlestara z mgławicą. Odnośnie Dominant Species dam jeszcze znaćMacek pisze: W każdym razie proponuję next week odpocząć od GoTa (chociaż jak znam życie to się nie uda). W zamian proponuję Dominant Species na 4 osoby (można i w 6 osób ale wtedy raczej nie pogramy już w nic innego). Dodatkowo możemy potem skopać tyłki Cylonom jeśli znajda się chętni. Tylko tym razem wprowadzimy do gry ostatni z wariantów Mgławica Jońska żeby nie było za łatwo
.

A widzicie, są jeszcze na świecie dobre gry poza GoTem;) My przez najbliższe dwa weekendy się weselimy i planszówki mamy z głowy, ale po powrocie chętnie byśmy spróbowali Eclipsa albo Dominant Species.
-
Ja bym w końcu polatał samolocikami z Wings of War WWI, ale to raczej jako deser.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Czy planujecie moze w najblizsza niedziele GoT? Jesli tak to bardzo chetnie bym sie dolaczyl jesli jest jeszcze taka szansa.
- Franek Strzała
ja tez chetnie na Gota sie zglaszam._NJ_ pisze:Czy planujecie moze w najblizsza niedziele GoT? Jesli tak to bardzo chetnie bym sie dolaczyl jesli jest jeszcze taka szansa.
Szukamy jednej doświadczonej osoby do GoTa 2ed z dodatkiem A Dance with Dragons . Start godz. 11.00. Ktoś chętny?
Byc moze ja do tego dodatku - ale potwierdze dzis wieczorem.
Już nieaktualne.gervaz pisze:Byc moze ja do tego dodatku - ale potwierdze dzis wieczorem.
Dziękuję za grę. Dziś przekonałem się że Baratheonem gra się ciężkoMacek pisze:Szukamy jednej doświadczonej osoby do GoTa 2ed z dodatkiem A Dance with Dragons . Start godz. 11.00. Ktoś chętny?

Rozbilismy sieMacek pisze:Krzysiek, a jak tam BSG? dolecieliście?

Swietna gra

Dzięki za Grę o Tron. Przy grze przez tylko 6 rund dzieją się cuda. Po zmarnowanej szansie w rundzie 4, i stracie głównego zgrupowania jednostek w rudzie 5, grając jako Martell, dzięki Tyrrellom, Greyjoyom, Starkom i Lannisterom udało się wygrać. Po raz trzeci doceniam strategiczne położenie Reach.
Zastanawia mnie jakby się zakończyło (napewno nie moim zwycięstwem) gdyby Greyjoy w ostatniej rundzie mnie zaatakował.
Zastanawia mnie jakby się zakończyło (napewno nie moim zwycięstwem) gdyby Greyjoy w ostatniej rundzie mnie zaatakował.
Gry którymi dysponuję
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/pstrawin
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/pstrawin