Reklama spotkań planszówkowych
Ostatni zostałem zaskoczony pytaniem. Czy mogę reklamować na jakichś ulotkach/plakatach spotkania planszówkowe, gdzie mam zdjęcia danych gier bez pytania się o to wydawców tych gier? Nie naruszam wtedy żadnych praw?
Warszawskie spotkania projektantów i testerów gier planszowych
Monsoon Group :: Aktualne Spotkania :: Facebook
Re: Reklama spotkań planszówkowych
To zależy. Jeśli masz ogólne zdjęcie, na którym są jakieś gry (np. cała półka z grami, jako swoista alegoria) - nie ma problemu. Jeśli natomiast używasz konkretnych gry, do reklamowania spotkania, to już teoretycznie prawo naruszasz - wykorzystujesz cudzą markę do reklamy swojego produktu.konev pisze:Ostatni zostałem zaskoczony pytaniem. Czy mogę reklamować na jakichś ulotkach/plakatach spotkania planszówkowe, gdzie mam zdjęcia danych gier bez pytania się o to wydawców tych gier? Nie naruszam wtedy żadnych praw?
Ale to tylko teoria, bo żaden producent przy zdrowych zmysłach Cię do odpowiedzialności nie pociągnie, bo gra na ulotkach i imprezach to też reklama, do tego z reguły darmowa, dla niego.
Kanał Discord Dice Masers || Zapraszam też na turnieje online DM z nagrodami!
- MichalStajszczak
- Has thanked: 548 times
- Been thanked: 1610 times
- Kontakt:
Re: Reklama spotkań planszówkowych
Możesz w ten sposób naruszać prawa wydawców i autorów grafik. Zapewne więc lepiej uzgodnić wszystko z wydawcą.
Yeap. Chodzi mi raczej o zdjęcie stosu gier.
Warszawskie spotkania projektantów i testerów gier planszowych