To sie nazywa czolowka, moj drogi polonistoNeurocide pisze:Można se kupić takie lampki na diodach, które zakłada się na łeb jak się biega po górach, jaskiniach lub na wycieczki w dzicz. Miałoby to równiech pewien charakter aluzyjny

Zapisy sa po to aby ulatwic pewna organizacje na spotkaniach. Po pierwsze - wiadomo jakich tytulow na pewno mozna sie spodziewac. Po drugie - uznalismy, ze dluzsze tytuly (ale jesli ktos chce to takze krotsze) trzeba umawiac wczesniej, bo tworza sie sytuacja, ze ktos przychodzi a tutaj ktos ciupie w GoTa, ktos inny w Wysokie Napicie a ten co przyszedl moze tylko popatrzec bo nie ma z kim zagrac.Don Simon pisze:Obserwacja z boku - nie robicie za dużo tych zapisów? Wiadomo, że na jakieś strategie kobyły to warto, ale inne gry, na które zawsze się znajdzie chętnego to trochę wg mnie zbyt dużo formalności.
Choć jeśli Wam się sprawdza to super, ale mi się wydaje to trochę zbyt rozbudowane i może zniechęcające nowych?
W sumie mozna by. Ale wszelkie jakies statystyki byloby najlepiej budowac juz o system z kontami uzytkownikow. A takich nie chcialem robic, bo wiem, ze wszelkie rejestrowanie skutecznie zniecheca ludzi do aktywnosci.Użytkownik 21 pisze:Tak sobie myśle że jak już robimy (Avantar robi) listy zapisów na gry to potem można by ogłośić jakie były wyniki w danej rozgrywce.
Kto wygrał itp.
(tak tylko sobie pomyślałem o takim dodatku do stronki)
Zasadniczo nie szukalem. Caly czas byly to tylko takie gdybania. Dlatego chce wiedziec ile osob na pewno by gralo (mysle, ze 4 gry w miesiacu to nie byla by az tak duza liczba). Mysle, ze bedzie sens cos zaczynac jesli bedzie chetnych co najmniej 6 osob.Użytkownik 21 pisze:Ten pomysł przewala się od jakiegoś czasu.
Nie znalazłeś do tej pory entuzjastów?
Ad1. Nie mowie, ze trzeba grac co tydzien, ale 4 meczyki na miesiac, mysle daly by jakis fajny rezultat (liczac, ze 1-2 gry w jeden piatek, wychodzi, ze nie trzeba co tydzien chodzic). Takze wpisuje Cie do mojego malego kajeciku chetnych do gry ^_^mrowka pisze:1. Liga Neuroshima Hex - jestem za i choc co tydzien na pewno nie bede, pomysl mi sie podoba.
2. @Jar, co do GoTa - troche szkoda nam czasu na tak dluga gre w Avanti. Ja np nie gralem jeszcze w co najmniej piec fajnych gier, ktore regularnie sie tam pojawiajai szkoda mi tachac GoTa po to, zeby po raz kolejny mnie ominely. Ale kto wie, pewnie soon bedzie i GoT
Jasne, skoro Wam to pomaga. Napisałem swój komentarz w relacji do doświadzceń tutaj na spotkaniach na Smolnej, gdzie przychodzi czasem ponad 30 osób, a zapisy są tylko na długie strategie lub wyjątkowo na jakieś konkretne tytuły. W innym wypakdu właściwie nie ma problemu ze znalezieniem partnerów do gry - raczej z wyborem gierAvantaR pisze:Zapisy sa po to aby ulatwic pewna organizacje na spotkaniach. Po pierwsze - wiadomo jakich tytulow na pewno mozna sie spodziewac. Po drugie - uznalismy, ze dluzsze tytuly (ale jesli ktos chce to takze krotsze) trzeba umawiac wczesniej, bo tworza sie sytuacja, ze ktos przychodzi a tutaj ktos ciupie w GoTa, ktos inny w Wysokie Napicie a ten co przyszedl moze tylko popatrzec bo nie ma z kim zagrac.
Raczej sądzę, że nie będzie i to z kilku powodów, o jednem pisał własciciel gry Mrówka. W Avanti źle sie gra, a to długa gra. Jesli ktoś gra poważnie, to mu sie będziegrało źle z przypadkowymi graczami, grajacymi niepoważnie. W GoTa gra sie doskanale przy graczach o wyrównanym poziomie.1. Co z GoT? Jakieś szanse - wiem, jestem marudny.
Jako, że pisałem już o tym dosyć dawno, to jestem ZA.Avantar pisze:Natomiast mysle powaznie o jakies lidze Neuroshimy Hex. Konkretnie. Kto za, kto przeciw.
Jeśli chodzi o mnie to nie będę się upierał że to musi być w Avanti. Chociaż tam mamy ustalony stały termin. Niemniej jak by się udało zebrać ludzi w innym terminie to czemu nie. Co do lokum to jak na razie mieszkam sam, więc nie było by zadnego problemu.2. @Jar, co do GoTa - troche szkoda nam czasu na tak dluga gre w Avanti. Ja np nie gralem jeszcze w co najmniej piec fajnych gier, ktore regularnie sie tam pojawiaja
Jednym slowem - jesli ktos chce poznac gre, to moze Ci dmuchnac w trabke bo nie bedziesz chcial z nim zagrac. Bardzo nieladnieNeurocide pisze:Jesli ktoś gra poważnie, to mu sie będzie grało źle z przypadkowymi graczami, grajacymi niepoważnie. W GoTa gra sie doskanale przy graczach o wyrównanym poziomie.