[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: Odp: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
Czy ktoś byłby chętny zagrać jutro w Dungeon Command (figurkowy skirmish w świecie D&D)?
Ewentualnie mogę wziąć Myrmes.
Tomek, zabralbys pupili podziemi?
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Ewentualnie mogę wziąć Myrmes.
Tomek, zabralbys pupili podziemi?
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
Ok, w takim razie wezmę dwa ostatnie zestawy (orki i nieumarli).
Będziemy z Karo.
Trzeba tylko mieć nadzieję, że tym razem będzie dla nas miejsce. 

Będzie - nie ma teraz żadnych dziwnych świąt.
Też powinienem dotrzeć.
Też powinienem dotrzeć.
Ze wzgledu na coraz bardziej ciulata obsluge w Avantii, male stoly, chu** swiatlo, drogie zarcie i picie podnosze temat ktory przewijaj sie na spotkaniu juz dzisiaj a mianowicie zmiana lokalu naszych cotygodniowych gierek. Jak wracalam dzis z grania to podjechalem do Wenecji - lokalu na radziejowce przy McDonald. Rozmawialem z kobieta i zapytalem czy mozemy tam zajsc i nie widziala w tym problemu (oczywiście na próbe). Nie wiem jak bedzie ze swiatlem ale samo zarcie mnie osobiscie sie w Avantii przejadlo wiec chetnie zmienie, piwo tez kosztuje polowe, desery, pizza i inne takie sa no i najwazniejsze sam lokal otwarty jest w piatki do 23. Obiecany mamy wiekszy stolik, tak wiec mam do kobiety numer telefonu i obiecalem ze jezeli sie zbierzemy to do niej zadzwonie i zamówię owy stolik na przyszly piatek tj. 22.03.2013. Dajcie znac co tym myslicie i ewentualnie jak macie kontakt z kims kto nie ma konta na forum to przekażcie tę wiadomość. Niemniej prosze o wszelkie komentarze...
Jestem za. Avanti nie ma już w ogóle większych stołów, a wczoraj obsługa przeszła samą siebie. Co do światła to wiadomo. Co prawda będę dopiero po świętach, ale jestem, jak najbardziej za zmianą.
ja już dawno byłem za zmianą lokalu
niestety moja propozycja Fantazji nie była zbyt dobra. co do Wenecji, jestem za wypróbowaniem chociaż tam jest chyba gorsze światło niż w Avanti (chyba).

Wenecję można sprawdzić, czemu nie. Kiedyś kilka razy tam byłem i raczej było w porządku.
Słyszałem też kilka dobrych opinii o restauracji "W międzyczasie" na przeciwko Starej Poczty. Niestety mam zawalony tydzień, ale może ktoś kto mieszka w okolicy mógłby tam zajrzeć? Podaję jeszcze linka: http://wmiedzyczasie.tychy.pl/
Słyszałem też kilka dobrych opinii o restauracji "W międzyczasie" na przeciwko Starej Poczty. Niestety mam zawalony tydzień, ale może ktoś kto mieszka w okolicy mógłby tam zajrzeć? Podaję jeszcze linka: http://wmiedzyczasie.tychy.pl/
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Też jestem za zmianą. Nie wiem, co się stało w piątek, bo mnie nie było, ale też mnie wkurza obsługa. Chyba nie jesteśmy tam mile widziani, bo głupie hasła czy kompletnie idiotyczne pomysły (takie jak zostawianie sztućców na stołach) są bardzo częste. Wenecja jest bardzo spoko, żarcie mają mniej więcej 7 razy lepsze niż w Avanti. Nie wiem jak będzie ze światłem, ale jestem za spróbowaniem.
Ogólnie Karo czekała chyba z godzinę na głupie kluski z pomidorami i szynką, w dodatku przemodelowali całkiem knajpę i o ile obiektywnie wygląda super, tak do grania się kompletnie nie nadaje, bo jest za ciemno.
Gdzie teraz gracie
?? Chciałbym wpaść w piątek.

No pain, no gain.
Byłem jakiś czas temu. Nie wiem jak z oświetleniem bo byłem za dnia. Pizza dobra, piwo lane po 6,5. Z stołami na pewno byłby problem bo największy jaki widziałem był na 6 osób (mniejszy od tych pod oknami w avanti przed remontem) i był tylko jeden taki.Epyon pisze:Wenecję można sprawdzić, czemu nie. Kiedyś kilka razy tam byłem i raczej było w porządku.
Mysle ze jak bedzie stol na 6 osob to bedzie git bo i tak przewaznie sie jakos dzielimy... Swiatlo pozostaje niewiadoma
- niemniej dajcie znac kto i jak sie zapatruje na piatek bo obiecalem kobiecie ze jak sie bedziemy wybierac to dam jej znac wczesniej. Co do stolow jeszcze to wiem ze oni tam maja 2 sale bankietowe - w ktorych chyba tez mozna sie zakotwiczyc jak tam za bardzo nie nabrudzimy. Najwyzej pojdziemy raz a potem bedziemy szukac dalej...

Myślę, kacik, że spokojnie możesz nas zapowiedzieć na piątek w Wenecji. 

Potwierdzilem kobiecie ze jutro bedziemy miedzy 17-18 tak wiec mysle ze sprawe miejsca na jutro mamy zalatwiona... Ja osobiscie bede troche pozniej bo bede gonil z delegacji wiec dopiero na 18 ze groszem sie pojawie...
ok, czyli jutro Wenecja. ja przyniosę "torbę" pełną gier (ok. 39) 

nie bardzo
światło stoliki podobne do avanti (więc żadna rewelacja) ale nie ma neta. żarcie tańsze, obsługa chyba lepsza. ogólnie średnio.

Nie wiem czy przy natloku swiatecznych obowiazkow ktos sie wybiera do... no wlasnie gdzie...?? wiec jezeli sa chetni na piatkowe granie to czekam na propozycje...
No ja bym sie mogl pojawic tylko pytanie czy jest po co...??