Lubię serial SWNŻ, ale J23 to był ruski agent ...
Owszem Borewicz pracował w Milicji - ale przynajmniej kryminalnej, nie politycznej

Maxxx76 pisze:A czterej pancerni to polskie oddziały Armii Czerwonej...
Bardzo proszę:tomuch pisze:Jest gdzieś instrukcja w sieci? Pudło do mnie właśnie przyszło, ale chciałbym poczytać w pracy, a średnio mi się uśmiecha wyciąganie takiego dużego formatu.
tomuch pisze: Sporo powietrza dostałem, wystarczyłoby takie pudełko, jak np. do RftG...
Też byśmy chcieli, ale niestety nie wolno - scenariusz nie należy do TVP._Berenice_ pisze:Przydałoby się chociaż kilka cytatów.
ozy pisze:Dzięki za opinię!
Też byśmy chcieli, ale niestety nie wolno - scenariusz nie należy do TVP._Berenice_ pisze:Przydałoby się chociaż kilka cytatów.
Czy ma sens/jest konieczne ukladanie tych pocztowek we wskazany w instrukcji kolejnosci?_Berenice_ pisze: Pomysł pocztówek zamiast planszy zdecydowanie na minus. Po pierwsze obawiam się o ich trwałość. Po drugie ich układ jest zawsze taki sam, a przez to że znajdują się w rozsypce, czas rozkładania gry zdecydowanie się wydłuża.
To wlasnie wynika z instrukcji - jak jest pudlo, to karte dowodu sie zatrzymuje przy sobie.jamm1 pisze: Musimy jeszcze przetestować jedna rzecz. Mianowicie sprawdzenie dowodu który nie daje zadnych sladow (dyskow), uważamy ze niepotrzebnie trzeba to zapamietywac a czasem w sprawie jest tego ze 3-4 i chcemy sprawdzić wariant w którym przy takim "pudle" sprawdzający otrzyma te karte żeby wiedział co już sprawdzal, zobaczymy jak się to sprawdzi
To znaczy, że stały rozkład widokówek ułatwia grę dwóm grupomozy pisze:Ma sens i to spory. Uczysz się ich rozkładu i dzięki temu szybciej analizujesz sytuację.
To prawda, jednolite kolorystycznie tła powodują skupienie uwagi na tym co istotne - 3 polach z żetonami. I to był dobry wybór. Ale jest też wada - może to powodować kłopot dla graczy z dostrzeżeniem co z czym graniczy. Można było to łatwo rozwiązać robiąc np czarne ramki wokół pocztówek.ozy pisze: Co do wykonania - musimy różnić się gustem, ponieważ nam oryginał bardzo się nie podoba - kolorowa plansza P.I. utrudnia prowadzenie śledztwa, a brak rozróżnienia teł kart sprawców/miejsc/przestępstw powoduje, że całość jest bardzo nieczytelna i po prostu niewygodna w rozgrywce. Wspólny kolor obrazów na planszach miejsc przyjęliśmy właśnie ze względu na ergonomię.