Exoplanets

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Board&Dice
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Exoplanets (wcześniej: Planety)

Post autor: Board&Dice »

Cóż zainspirowaliście nas… W crowdfundingu "tłum" wpływa na losy projektodawców.
Dlatego po raz kolejny możecie zdecydować o dalszym przebiegu naszego projektu na Kickstarterze - Przebieg naszej dalszej wyprawy od Waszych opinii - zapraszamy do zapoznania się z update nr 8 i udziału w wyborze dalszego losu kampanii.

https://www.kickstarter.com/projects/12 ... ts/1250934
Awatar użytkownika
rattkin
Has thanked: 382 times
Been thanked: 933 times

Post autor: rattkin »

Chłopaki... powiem to po raz ostatni. Nie umiecie pisać po angielsku, pora stawić czoła temu faktowi :). Dajcie to komuś, kto umie, jeśli nie do napisania, to chociaż do weryfikacji. Bynajmniej nie chodzi tu o zadzieranie nosa czy czepialstwo. Zastanówcie się, co myślą sobie anglojęzyczni wspierający - "rany boskie, jak oni tak kaleczą w postach, to może ta gra po angielsku też wyjdzie źle?". W postach czy na forach generalnie nikt Wam tego specjalnie nie wypomni (bo nie bardzo wypada), ale co sobie ktoś pod spodem pomyśli, to jego. Jak nie macie komu, to dajcie mi z wyprzedzeniem, w czynie społecznym skoryguję wam chociaż te rażące błędy, szyk i kalki językowe.
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

rattkin pisze:Chłopaki... powiem to po raz ostatni. Nie umiecie pisać po angielsku, pora stawić czoła temu faktowi :). Dajcie to komuś, kto umie, jeśli nie do napisania, to chociaż do weryfikacji. Bynajmniej nie chodzi tu o zadzieranie nosa czy czepialstwo. Zastanówcie się, co myślą sobie anglojęzyczni wspierający - "rany boskie, jak oni tak kaleczą w postach, to może ta gra po angielsku też wyjdzie źle?". Jak nie macie komu, to dajcie mi z wyprzedzeniem, w czynie społecznym skoryguję wam chociaż te rażące błędy, szyk i kalki językowe.
Hehe pewnie skorzystamy z pomocy - często natomiast musimy reagować dynamicznie, szybko, będąc w drodze jak dzisiaj do Warszawy. Natomiast po konsultacjach z naszym partnerem z USA, który stwierdził, że często ludzie postrzegają coś takiego za bardziej prawdziwe, jak każdy element kampanii nie jest po kilkakroć przestudiowany i wychuchany, doszliśmy do wniosku, że komentarze i szybkie update'y można puszczać bez wielu "konsultacji".

Co prawda, zgadzamy się - kaleczymy jak cholera, zwłaszcza jak dochodzi do całości pewien zakres presji czasu :)
Awatar użytkownika
tekknoboy
Has thanked: 18 times
Been thanked: 50 times

Post autor: tekknoboy »

Ja mam pytanie odnośnie możliwości zakupu. Kilka stron wcześniej padało pytanie o możliwość zakupu gry w regularnej sprzedaży. Znaczy, że gra będzie dostępna również "standardowo" nie tylko na KS?
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

tekknoboy pisze:Ja mam pytanie odnośnie możliwości zakupu. Kilka stron wcześniej padało pytanie o możliwość zakupu gry w regularnej sprzedaży. Znaczy, że gra będzie dostępna również "standardowo" nie tylko na KS?
Witamy,

Tak gra Exoplanets będzie dostępna w regularnej sprzedaży w październiku - nie będzie zawierać Kickstarter exclusive.
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

A tymczasem Rahdo zrobił run through Exoplanets. Wersja podstawowa i rozszerzona to ponad godzina materiału.
zapraszamy do obejrzenia.

Link do video
ThimGrim

Post autor: ThimGrim »

Już mi się podoba. Brutalna nawalanka nie dla mięczaków, a nie jakieś kooperacyjne zbieranie kwiatków... :P
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

ThimGrim pisze:Już mi się podoba. Brutalna nawalanka nie dla mięczaków, a nie jakieś kooperacyjne zbieranie kwiatków... :P
Siły kosmosu są brutalne :)
ThimGrim

Ponad 18k, a rano chyba jeszcze 17k nie było. Chyba jakiś szejk się znalazł... ;)
margielm

Post autor: margielm »

Moim zdaniem projekt nabrał sporego rozpędu po recenzji Rahdo. Mimo, stwierdzenia, że nie byli w stanie skończyć nawet jednej rozgrywki :)
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

margielm pisze:Moim zdaniem projekt nabrał sporego rozpędu po recenzji Rahdo. Mimo, stwierdzenia, że nie byli w stanie skończyć nawet jednej rozgrywki :)
Pozwolisz, że sprostujemy.
Rahdo stwierdził, że nie był w stanie rozegrać do końca rozgrywki z Jen, ponieważ gra dla nich obfituje w zbyt duży poziom negatywnej interakcji.
Poza tym dodał, że mechanicznie gra działa świetnie, bardzo podoba mu się design i mechanika i jest to jedna z lepiej zaprojektowanych wizualnie gier jakie ostatnio widział.

Natomiast poziom negatywnej interakcji pozostawia do oceny innym. I to jest pełna wypowiedź, dlatego prosimy w tym zakresie o dokładność :)
A to, że Rahdo nie jest graczem, który uwielbia negatywną interakcję wiedzieliśmy jeszcze przed wysłaniem prototypu - natomiast robi genialne run through i pokazał grę z wszystkimi jej możliwymi smaczkami i interakcją.

Na tym najbardziej nam zależało i jak widać grupie niezdecydowanych osób, które teraz wspierają kampanię, rownież - co niezmiernie nas cieszy :)

I potwierdzamy, po przeglądzie Richarda kampania dostała kolejnego boosta - i tu przyznamy, od samego początku jego recenzja planowana była na połowę akcji.aden szejk jeszcze nie nadszedł :P

Pozdrawiam,
Irek
margielm

Post autor: margielm »

małe sprostowanie z mojej strony: nie było moim zamiarem wprowadzać nikogo w błąd, raczej sprowokować do sprawdzenia co dokładnie powiedział. Także wybaczcie jeśli uznaliście to za atak.

Btw. Nawiązując do Rahdo i do przetaczającej się tutaj rozmowy o waszym angielskim.. to, nie obraźcie się, jak już cytujecie takiego celebrytę planszówkowego to warto nie robić tam błędów. On powiedział "One of the NICEST looking game" a nie "one of the NICLY looking games" jak zapsaliscie na stronie projektu.
Awatar użytkownika
Pan_K
Has thanked: 214 times
Been thanked: 185 times

Post autor: Pan_K »

Board&Dice pisze:aden szejk jeszcze nie nadszedł :P
Czekamy na Adena zatem (imiona wielką literą proszę ;) )
„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”

Ryba bez roweru, to tylko ryba...
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Pan_K pisze:
Board&Dice pisze:aden szejk jeszcze nie nadszedł :P
Czekamy na Adena zatem (imiona wielką literą proszę ;) )
Hehe nie ma jak pisanie z komórki :) zamiast aden miał być żaden :)
Ale cóż w sumie to też bym chętnie poczekał na Adena ;)

@margielm - Co do cytowania Richarda - to uwierzcie, zanim opublikowaliśmy grafikę z jego wypowiedzią, wysłaliśmy ją Richardowi do autoryzacji i zaakceptował w obecnym kształcie :) bez zmian po akceptacji dodaliśmy do kampanii - wiec w tym przypadku "Celebryta" też nie zwrócił na to uwagi. ;) ale dzieki za info - poprawimy i wyślemy do ponownej autoryzacji Richardowi.
A co do obrażania to spokojnie - dalecy jesteśmy od tego - nawet nie odczułem wypowiedzi jako atak, tylko wolałem doprecyzować - niedomowienia lubią później się chwilę za ludźmi ciągnąć, a i po co ;)

Pozdrawiam serdecznie,
Irek
Nesmeer

Post autor: Nesmeer »

A ja mam w sumie głupie, techniczne pytanie, pudło będzie klasycznym kwadratowym kartonem?
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Nesmeer pisze:A ja mam w sumie głupie, techniczne pytanie, pudło będzie klasycznym kwadratowym kartonem?
Pudło dokładnie takich rozmiarów i kształtów jak do Neuroshimy Hex
Nesmeer

+1 :D
ThimGrim

To ja też z głupim pytaniem.

Tak dla pewności, bazowe usprawnienia gry, które wliczają się w cenę 30 $ zostały już osiągnięte i od teraz za dodatkowe usprawnienia, "expansions 1, 2, 3", trzeba dołożyć za każde 2 $. Tak? Czyli w sumie z wysyłką wychodzi 35 $ jeżeli bierę tylko pierwszego expansiona.

Nigdy niczego nie kupowałem na Kickstarterze i w sumie nie wiem kiedy się za to co się wybrało płaci. Bo chyba nie jest tak, że można wpłacić pieniądze za trzy expansiony, które jeszcze nie zostały ufundowane, right?
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

ThimGrim pisze:To ja też z głupim pytaniem.

Tak dla pewności, bazowe usprawnienia gry, które wliczają się w cenę 30 $ zostały już osiągnięte i od teraz za dodatkowe usprawnienia, "expansions 1, 2, 3", trzeba dołożyć za każde 2 $. Tak? Czyli w sumie z wysyłką wychodzi 35 $ jeżeli bierę tylko pierwszego expansiona.

Nigdy niczego nie kupowałem na Kickstarterze i w sumie nie wiem kiedy się za to co się wybrało płaci. Bo chyba nie jest tak, że można wpłacić pieniądze za trzy expansiony, które jeszcze nie zostały ufundowane, right?
Cześć,

Jest dokładnie tak jak piszesz, czyli, jeśli chcesz grę z pierwszym dodatkiem i kosztami wysyłki, to razem daje to $35.
Nic więcej nie będziesz musiał robić. Aby z kolei dodać kolejne elementy (jeśli je osiągniemy) wystarczy zrobić zwiększenie wsparcia (increase) kwoty jaką już zadeklarowałeś - i to w zasadzie tyle.

Pozdrawiam :),
Irek
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Mamy grawitację.
Kolejny stretch goal osiągnięty. Tymczasem na zdjęciu możecie zobaczyć jak będą wyglądały znaczniki grawitacji.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pan_K
Has thanked: 214 times
Been thanked: 185 times

Post autor: Pan_K »

Podobne do kryształów z AquaSphere :)
Cel osiągnięty - ale wciąż widnieje jako zablokowany...
„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”

Ryba bez roweru, to tylko ryba...
Awatar użytkownika
Board&Dice
Kontakt:

Pan_K pisze:Podobne do kryształów z AquaSphere :)
Cel osiągnięty - ale wciąż widnieje jako zablokowany...
Dzisiaj na pewno pojawi się update i oczywiście aktualizacja grafik - stretch goal złapał nas w drodze do pracy :)
A kolejka spraw do załatwienia... aż strach mysleć
Nesmeer

Re: Odp: Exoplanets (wcześniej: Planety)

Czekamy na mate, ciekaw juz jestem i ceny i projektu, mam nadzieje ze te 35k peknie, jeszcze przeciez pare dni zostalo ;)

Wyslano za pomoca SmartDrona, za bledy prosze o wybaczenie.
ODPOWIEDZ