Exoplanets
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Board&Dice
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Exoplanets (wcześniej: Planety)
Cóż zainspirowaliście nas… W crowdfundingu "tłum" wpływa na losy projektodawców.
Dlatego po raz kolejny możecie zdecydować o dalszym przebiegu naszego projektu na Kickstarterze - Przebieg naszej dalszej wyprawy od Waszych opinii - zapraszamy do zapoznania się z update nr 8 i udziału w wyborze dalszego losu kampanii.
https://www.kickstarter.com/projects/12 ... ts/1250934
Dlatego po raz kolejny możecie zdecydować o dalszym przebiegu naszego projektu na Kickstarterze - Przebieg naszej dalszej wyprawy od Waszych opinii - zapraszamy do zapoznania się z update nr 8 i udziału w wyborze dalszego losu kampanii.
https://www.kickstarter.com/projects/12 ... ts/1250934
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 933 times
Chłopaki... powiem to po raz ostatni. Nie umiecie pisać po angielsku, pora stawić czoła temu faktowi
. Dajcie to komuś, kto umie, jeśli nie do napisania, to chociaż do weryfikacji. Bynajmniej nie chodzi tu o zadzieranie nosa czy czepialstwo. Zastanówcie się, co myślą sobie anglojęzyczni wspierający - "rany boskie, jak oni tak kaleczą w postach, to może ta gra po angielsku też wyjdzie źle?". W postach czy na forach generalnie nikt Wam tego specjalnie nie wypomni (bo nie bardzo wypada), ale co sobie ktoś pod spodem pomyśli, to jego. Jak nie macie komu, to dajcie mi z wyprzedzeniem, w czynie społecznym skoryguję wam chociaż te rażące błędy, szyk i kalki językowe.

- Board&Dice
- Kontakt:
Hehe pewnie skorzystamy z pomocy - często natomiast musimy reagować dynamicznie, szybko, będąc w drodze jak dzisiaj do Warszawy. Natomiast po konsultacjach z naszym partnerem z USA, który stwierdził, że często ludzie postrzegają coś takiego za bardziej prawdziwe, jak każdy element kampanii nie jest po kilkakroć przestudiowany i wychuchany, doszliśmy do wniosku, że komentarze i szybkie update'y można puszczać bez wielu "konsultacji".rattkin pisze:Chłopaki... powiem to po raz ostatni. Nie umiecie pisać po angielsku, pora stawić czoła temu faktowi. Dajcie to komuś, kto umie, jeśli nie do napisania, to chociaż do weryfikacji. Bynajmniej nie chodzi tu o zadzieranie nosa czy czepialstwo. Zastanówcie się, co myślą sobie anglojęzyczni wspierający - "rany boskie, jak oni tak kaleczą w postach, to może ta gra po angielsku też wyjdzie źle?". Jak nie macie komu, to dajcie mi z wyprzedzeniem, w czynie społecznym skoryguję wam chociaż te rażące błędy, szyk i kalki językowe.
Co prawda, zgadzamy się - kaleczymy jak cholera, zwłaszcza jak dochodzi do całości pewien zakres presji czasu

Ja mam pytanie odnośnie możliwości zakupu. Kilka stron wcześniej padało pytanie o możliwość zakupu gry w regularnej sprzedaży. Znaczy, że gra będzie dostępna również "standardowo" nie tylko na KS?
- Board&Dice
- Kontakt:
Witamy,tekknoboy pisze:Ja mam pytanie odnośnie możliwości zakupu. Kilka stron wcześniej padało pytanie o możliwość zakupu gry w regularnej sprzedaży. Znaczy, że gra będzie dostępna również "standardowo" nie tylko na KS?
Tak gra Exoplanets będzie dostępna w regularnej sprzedaży w październiku - nie będzie zawierać Kickstarter exclusive.
- Board&Dice
- Kontakt:
A tymczasem Rahdo zrobił run through Exoplanets. Wersja podstawowa i rozszerzona to ponad godzina materiału.
zapraszamy do obejrzenia.
Link do video
zapraszamy do obejrzenia.
Link do video
Już mi się podoba. Brutalna nawalanka nie dla mięczaków, a nie jakieś kooperacyjne zbieranie kwiatków... 

- Board&Dice
- Kontakt:
Siły kosmosu są brutalneThimGrim pisze:Już mi się podoba. Brutalna nawalanka nie dla mięczaków, a nie jakieś kooperacyjne zbieranie kwiatków...

Ponad 18k, a rano chyba jeszcze 17k nie było. Chyba jakiś szejk się znalazł... 

Moim zdaniem projekt nabrał sporego rozpędu po recenzji Rahdo. Mimo, stwierdzenia, że nie byli w stanie skończyć nawet jednej rozgrywki 

- Board&Dice
- Kontakt:
Pozwolisz, że sprostujemy.margielm pisze:Moim zdaniem projekt nabrał sporego rozpędu po recenzji Rahdo. Mimo, stwierdzenia, że nie byli w stanie skończyć nawet jednej rozgrywki
Rahdo stwierdził, że nie był w stanie rozegrać do końca rozgrywki z Jen, ponieważ gra dla nich obfituje w zbyt duży poziom negatywnej interakcji.
Poza tym dodał, że mechanicznie gra działa świetnie, bardzo podoba mu się design i mechanika i jest to jedna z lepiej zaprojektowanych wizualnie gier jakie ostatnio widział.
Natomiast poziom negatywnej interakcji pozostawia do oceny innym. I to jest pełna wypowiedź, dlatego prosimy w tym zakresie o dokładność

A to, że Rahdo nie jest graczem, który uwielbia negatywną interakcję wiedzieliśmy jeszcze przed wysłaniem prototypu - natomiast robi genialne run through i pokazał grę z wszystkimi jej możliwymi smaczkami i interakcją.
Na tym najbardziej nam zależało i jak widać grupie niezdecydowanych osób, które teraz wspierają kampanię, rownież - co niezmiernie nas cieszy

I potwierdzamy, po przeglądzie Richarda kampania dostała kolejnego boosta - i tu przyznamy, od samego początku jego recenzja planowana była na połowę akcji.aden szejk jeszcze nie nadszedł

Pozdrawiam,
Irek
małe sprostowanie z mojej strony: nie było moim zamiarem wprowadzać nikogo w błąd, raczej sprowokować do sprawdzenia co dokładnie powiedział. Także wybaczcie jeśli uznaliście to za atak.
Btw. Nawiązując do Rahdo i do przetaczającej się tutaj rozmowy o waszym angielskim.. to, nie obraźcie się, jak już cytujecie takiego celebrytę planszówkowego to warto nie robić tam błędów. On powiedział "One of the NICEST looking game" a nie "one of the NICLY looking games" jak zapsaliscie na stronie projektu.
Btw. Nawiązując do Rahdo i do przetaczającej się tutaj rozmowy o waszym angielskim.. to, nie obraźcie się, jak już cytujecie takiego celebrytę planszówkowego to warto nie robić tam błędów. On powiedział "One of the NICEST looking game" a nie "one of the NICLY looking games" jak zapsaliscie na stronie projektu.
- Pan_K
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 185 times
Czekamy na Adena zatem (imiona wielką literą proszęBoard&Dice pisze:aden szejk jeszcze nie nadszedł![]()

„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
- Board&Dice
- Kontakt:
Hehe nie ma jak pisanie z komórkiPan_K pisze:Czekamy na Adena zatem (imiona wielką literą proszęBoard&Dice pisze:aden szejk jeszcze nie nadszedł![]()
)

Ale cóż w sumie to też bym chętnie poczekał na Adena

@margielm - Co do cytowania Richarda - to uwierzcie, zanim opublikowaliśmy grafikę z jego wypowiedzią, wysłaliśmy ją Richardowi do autoryzacji i zaakceptował w obecnym kształcie

A co do obrażania to spokojnie - dalecy jesteśmy od tego - nawet nie odczułem wypowiedzi jako atak, tylko wolałem doprecyzować - niedomowienia lubią później się chwilę za ludźmi ciągnąć, a i po co

Pozdrawiam serdecznie,
Irek
A ja mam w sumie głupie, techniczne pytanie, pudło będzie klasycznym kwadratowym kartonem?
- Board&Dice
- Kontakt:
Pudło dokładnie takich rozmiarów i kształtów jak do Neuroshimy HexNesmeer pisze:A ja mam w sumie głupie, techniczne pytanie, pudło będzie klasycznym kwadratowym kartonem?
- Board&Dice
- Kontakt:
To ja też z głupim pytaniem.
Tak dla pewności, bazowe usprawnienia gry, które wliczają się w cenę 30 $ zostały już osiągnięte i od teraz za dodatkowe usprawnienia, "expansions 1, 2, 3", trzeba dołożyć za każde 2 $. Tak? Czyli w sumie z wysyłką wychodzi 35 $ jeżeli bierę tylko pierwszego expansiona.
Nigdy niczego nie kupowałem na Kickstarterze i w sumie nie wiem kiedy się za to co się wybrało płaci. Bo chyba nie jest tak, że można wpłacić pieniądze za trzy expansiony, które jeszcze nie zostały ufundowane, right?
Tak dla pewności, bazowe usprawnienia gry, które wliczają się w cenę 30 $ zostały już osiągnięte i od teraz za dodatkowe usprawnienia, "expansions 1, 2, 3", trzeba dołożyć za każde 2 $. Tak? Czyli w sumie z wysyłką wychodzi 35 $ jeżeli bierę tylko pierwszego expansiona.
Nigdy niczego nie kupowałem na Kickstarterze i w sumie nie wiem kiedy się za to co się wybrało płaci. Bo chyba nie jest tak, że można wpłacić pieniądze za trzy expansiony, które jeszcze nie zostały ufundowane, right?
- Board&Dice
- Kontakt:
Cześć,ThimGrim pisze:To ja też z głupim pytaniem.
Jest dokładnie tak jak piszesz, czyli, jeśli chcesz grę z pierwszym dodatkiem i kosztami wysyłki, to razem daje to $35.
Nic więcej nie będziesz musiał robić. Aby z kolei dodać kolejne elementy (jeśli je osiągniemy) wystarczy zrobić zwiększenie wsparcia (increase) kwoty jaką już zadeklarowałeś - i to w zasadzie tyle.
Pozdrawiam

Irek
- Board&Dice
- Kontakt:
Tymczasem nowy update już on-line
Do przeczytania oczywiście na stronie naszego projektu - LINK TUTAJ
Do przeczytania oczywiście na stronie naszego projektu - LINK TUTAJ
- Board&Dice
- Kontakt:
Mamy grawitację.
Kolejny stretch goal osiągnięty. Tymczasem na zdjęciu możecie zobaczyć jak będą wyglądały znaczniki grawitacji.

Kolejny stretch goal osiągnięty. Tymczasem na zdjęciu możecie zobaczyć jak będą wyglądały znaczniki grawitacji.

- Pan_K
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 185 times
Podobne do kryształów z AquaSphere 
Cel osiągnięty - ale wciąż widnieje jako zablokowany...

„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”
- Board&Dice
- Kontakt:
Dzisiaj na pewno pojawi się update i oczywiście aktualizacja grafik - stretch goal złapał nas w drodze do pracyPan_K pisze:Podobne do kryształów z AquaSphere

A kolejka spraw do załatwienia... aż strach mysleć
Re: Odp: Exoplanets (wcześniej: Planety)
Czekamy na mate, ciekaw juz jestem i ceny i projektu, mam nadzieje ze te 35k peknie, jeszcze przeciez pare dni zostalo 
Wyslano za pomoca SmartDrona, za bledy prosze o wybaczenie.

Wyslano za pomoca SmartDrona, za bledy prosze o wybaczenie.