Czy ktoś z Was może zdradzić mi tajemnicę jakiej wielkość są figurki w tej grze (ile ma największa i najmniejsza figurka)? Także z jakiego rodzaju są one wykonane - miękkie czy twarde i kruche?
Ciekawi mnie tez wielkość pudełka

Pozdrawiam
Wysokość pudełka stojącego, leżącego na boku, leżącego na "plecach"?kruck pisze:Wielkość jednostek wacha się od połowy pudełka do zapałek po cztery pudełka od zapałek.
Ja grałem 4 partie 2 osobowe, 3 partie 3 osobowe, 1 partie 4 osobową.Poważniej, to czy grał ktos więcej partii dwuosobowych? Niestety jedynie taka opcja mnie interesuje, sporadycznie miałbym możliwość grania w więcej niż dwie osoby. Dlatego interesuje mnie opinia kogoś kto już rozegrał sporo spotkań w dwie osoby. Czy jest "to coś", czy warto dla dwóch osób kupować tą grę? Nie zaprzeczam - byłem fanem Starcrafta, a i planszówki lubię (m.in. Warcraft tej samej firmy), więc trochę się nakręciłem na tę grę Laughing Jednak nie chiałbym się naciąć i po klilku partiach odłożyc ją na półkę
Polska instrukcja ze strony Rebela, strona 17 na samej górze.Gracz może całkowicie zużyć kartę zasobów podczas pojedynczego
budowania czy badania. Oznacza to, że może nadmiernie eksploatować
kartę dwukrotnie podczas tej samej czynności. Aby to uczynić gracz
umieszcza na karcie dwóch dodatkowych robotników przekraczających
jej wydajność, uzyskuje dwa dodatkowe zasoby z tej karty, usuwa
ją z gry, umieszcza położonych na niej robotników na miejscu niedostępnych
robotników na Karcie Frakcji i umieszcza znacznik zużycia
na terenie odpowiadającym karcie „zużytą” stroną do góry.
Znaczy się wysłać robotników możemy tylko podczas gdy wykonujemy rozkaz budowania.psycho_l pisze: 3. My wysyłamy dodatkowego robotnika wyczerpując zasób (nawet nie musimy nic budować!!) ratując wcześniej przydzielonych robotników.