Dobrze się patrzy na Twoje prace!

Właśnie, niektórzy (podobno jeszcze tacy istnieją) tu malująPierzasty pisze:Sio, sio, grajcie sobie gdzie indziej, tu się [udaje że się] maluje!
Dziękujęwalkingdead pisze:Fegat,
Dobrze się patrzy na Twoje prace!
Nie ma takiej opcji, na magnesach też nie. Pamiętasz jak Ci robiłem statki na magnesach? Kołki były w podstawkach na sztywno, magnesy przy statkach. Jakby było odwrotnie (statki z kołkami magnesowane do samej podstawki) to przy każdym poruszeniu statku/kołka będzie Ci się to odczepiać, do tego podczas gdy musiałbyś brać tylko i wyłącznie za podstawkę. A mówię tu o magnesach neodymowych, folia/farba magnetyczna to dużo słabsze bajery i raczej do płaskich powierzchni typu malujemy dno podstawki i transportujemy figurki w blaszanym pudełku.Rocy7 pisze:Mam pytanie eksperymentowal ktos z farba magnetyczna? Czy pomalowanie podstawki taka farba sprawi, ze okrety(raczej male) na pegach z magnesami beda sie dobrze trzymaly?
Jak chcesz zrobić poświatę (na obojętnie jakim kolorze bazowym) zawsze robię to samo:schizofretka pisze:Vader niczego sobie! Podziwiam próby światłocienia od miecza, ja po paru się całkowicie poddałem i najwyżej daję lekkiego glaze'a (ma to jakąś nazwę po polsku)?
Gdzie szukać bardzocieńkopisów (takich do liter wysokości max 2mm?)
Wodę po myciu pędzelków. Z tego też powodu szczerze odradzam stawianie kubeczków z piciem na stole z malowaniemHipke pisze:Pytanie mam- co pijecie przy malowaniu?
Z dobrze kryjącymi kolorami działa metoda odwrotna - glejzujemy od razu kolorkiem, np. elektryczny błękit będzie robiony tak:Fegat pisze:Warunek tylko jeden: farba "kolorująca" jest przeźroczysta, czyli te kolory które słabo kryją:
-czerwienie/żółcie/niebieskie odmiany/róże/jasne zielenie
Z ciemnymi kolorami lub odcieniami beżów/brązów ta metoda nie działa.
Mięczak. Prawdziwi twardziele piją washe bezpośrednio ze słoiczka.Pierzasty pisze: Wodę po myciu pędzelków. Z tego też powodu szczerze odradzam stawianie kubeczków z piciem na stole z malowaniem
:
Nie Ty pierwszy xDSzaweł pisze:Fegat - nienawidzę Cię