[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
bman

Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti

Post autor: bman »

jak wymyśliłem tak zrobiłem :) Tak wiec w piatek przybede ja i eufrat musicie mnie nauczyc zasad bo nie chce mi sie czytac instrukcji :) Zauważcie jeden podstawowy plus tej syt:) Gram pierwszy raz wiec na bank przegram :) Za drugim i trzecim pewnie tez ale to juz z uprzejmości :)ha
x
bman

Tja i stało sie zagrałem w EiT:) dzieki wszystkim za grę :) Przy okazji dotarło do mnie, jak czuł sie Saddam uciekając po pustyni, ścigany przez kogo sie da :) Wciskany w piach sam przeciw wszystkim :) Biedaczysko... Na szczęście kofeinka utrzymała mnie wsród żywych .
p.s w Puerto P O B i Ł A MNIE K O B I E T A!!:( Swiat stoi na głowie !! kobiety leją facetów a płatki na bukietach róż z 8 marca jeszcze nie opadły!!
x
Awatar użytkownika
mst
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: mst »

A jakaś ogólna ocena E&T? Fajne/super/rewelacja - bo nie wiem czy domagać się prowizji/piwa tylko od Darkena czy także od Ciebie. :wink:
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
bman

Super owszem super :) tak wiec przynajmniej cztery piwa, tak cobysmy grajac mieli przynajmniej po dwa :mrgreen: Tak poważniej to owszem fantastyczna. Gralismy w 4, tak wiec ruch na planszy jak na targu, konfliktów równie duzo :) Nie jest to jednak gierka na luźne wieczory co troche komplikuje pozyskanie potencjalnych graczy:) Jezeli juz sie tacy znajdą to z pewnością kazda rozgrywka budzi mnóstwo emocji:)
x
cybergame.pl
Kontakt:

Post autor: cybergame.pl »

Muszę się mocno sprężyć i przyjść wcześniej, bo potem tylko na karcianki wpadam :P
A chętnie zagrałbym w Eufrata.

Ale dzięki tym, z którymi zagrałem.

do następnego!
Gry planszowe i karciane - CyberGame.pl
Tychy, Konecznego 4. - Zapraszamy!!!
Najlepsze gry w super cenach! - http://www.cybergame.pl
bman

no to w piatek jestesmy umówieni:) chetnie zagram w eufrata
x
Awatar użytkownika
kolderek
Been thanked: 1 time

Post autor: kolderek »

Ja już dwa razy zaczynałem EiT i nigdy nie doszło do końca rozgrywki. Mam nadzieję, że dziś się uda :-)
bman

JAk sie okazało wygrana w eufrata to mnóstwo satysfakcji:) gra w cytadele to zródło niezłej zabawy, miejsce trzecie czy ostatnie nie ujmuje radości z gry :) nic jednak nie pobije .... Piłki nożnej.... :) zainteresowani wiedzą o co cho :)
x
Awatar użytkownika
kolderek

Szkoda, że tylko czterech nas było na spotkaniu ale i tak śmiechu było co nie miara.
W końcu zagrałem do końca w Eufrata (byłem trzeci) - nie jestem dobrym strategiem.
Również w Cytadelę zagrałem pierwszy raz i nawet fajna ta gierka - szkoda tylko, że nie potrafię przewidzieć kto kogo weźmie.
Zagraliśmy również w PITa kartami z Blefuja, ale co niektórzy za bardzo chcieli handlować i wręcz wyrywali karty innym i podejrzewam, że czasem mieli więcej kart na ręce niż powinni :D

Co do piłki nożnej to chcę zdementować, że w tą grę nie zagraliśmy ani razu :P
bman

racja smiechu było rewelacyjnie duzo :) głównie za sprawą piłki nożnej :)
x
bman

O przepraszam!! całę avanti nie raz słyszało " piłka nożna , piłce nożnej, o piłce nożnej, w piłkę nożną" kto uwierzy ze nie gralismy :)
x
Awatar użytkownika
kolderek

Po pierwsze nie całe Avanti, tylko ci co siedzieli najbliżej a po drugie to nikt nic nie widział :P
bman

no ok musze przyznac sie publicznie do lekkiej przesady :) Całe Avanti być moze nie słyszało :mrgreen: zawsze ktos z obsługi mógł iść na śmietnik czy tez po cos do sklepu :)
x
bman

Qrcze niestety w ten piaek mnie nei bedzie :) SPodziewam sie ze wszyscy którzy ze mną wygrywali będą zawiedzeni:) A moze by niemogący chcieli oddac sie niszczeniu ogrywaniu, kiwaniu w innym dniu ?
x
Awatar użytkownika
kolderek

Ja raczej będę i mogę przejąć pałeczkę przegrywania od Ciebie :-)
Nie bardzo rozumiem, chcesz grać w inny dzień? Jaki i w jakich godzinach oraz gdzie, może mi będzie pasować?
bman

nie nie to raczej jednorazowy wyskok:) Piątki są ok niestety nie najblizsze dwa !! A ze grywam tylko w avanti z powodu braku chetnych. Wyobraź sobie 21 dni bez gry !!
x
Awatar użytkownika
MG

Post autor: MG »

Jako że od pewnego czasu to forum stało się raczej miejscem dialogu, wtrącę swoje trzy grosze :D. Szczerze mówiąc ja też bym zamienił piątki na np. czwartki. Jeżeli mam podać jakiś argument na początek, to powiedzmy, że weekend będzie wydawał się dłuższy, bo zacznie się dzień wcześniej :) Kto chętny, niech się wypowie w tej kwestii.
bman

qrczeja wiem czwartek bedzie u mnie raczej kolizyjny ALe mozna by sie ponadplanowo od czasu do czasu zgadac:) póki co neistety w piatek mnie nie bedzie ale odbijam sobie w poniedziałek w gliwicach:)
x
Awatar użytkownika
kolderek

mi też czwartek całkiem nie odpowiada. do roboty chodzę na 1:oo w nocy, więc jak skończymy w czwartek o 22:oo to się nie wyśpię. najlepsze dni to piątek i sobota - w niedziele też już trzeba wcześnie się położyć - ale za to w tygodniu to po 11:3o już jestem chętny na granie :-)
więc jeżeli nie będzie w piątek to już sobie w ogóle nie będę miał okazji pograć w coś fajnego.

a dziś przyniosę tą piłkę nożną, samoróbkę pod roboczym tytułem: "Futsal Taktick" :-D
Pudelek
Has thanked: 7 times
Been thanked: 25 times

Post autor: Pudelek »

MG pisze:Jako że od pewnego czasu to forum stało się raczej miejscem dialogu, wtrącę swoje trzy grosze :D. Szczerze mówiąc ja też bym zamienił piątki na np. czwartki. Jeżeli mam podać jakiś argument na początek, to powiedzmy, że weekend będzie wydawał się dłuższy, bo zacznie się dzień wcześniej :) Kto chętny, niech się wypowie w tej kwestii.
mi o tyle nie odpowiada, że mnie praktycznie całkowicie wyklucza. na stałe mieszkam pod Opolem i w okolicach Tychów bywam czasem na weekendy, a one, jak wiadomo, zaczynają się w piątki.

ja się zjawię z Ticket to Ride:Europe i Przeklętą Kopalnią
bman

KoldeR pisze:

a dziś przyniosę tą piłkę nożną, samoróbkę pod roboczym tytułem: "Futsal Taktick" :-D
I straciłem TAKĄ :mrgreen: okazję.
x
Awatar użytkownika
kolderek

Na początku spotkania gdy było nas tylko dwóch (Bone Charmer) zagraliśmy w Zombiaków, grałem ludźmi i wygrałem - niestety nie jest to fajna gierka, takie sobie coś.

Następnie Jarek i jeszcze kilku rozpoczęli rozgrywkę w Star Crafta (ja zrezygnowałem), za to z Pudelkiem i innymi zagraliśmy w TtR:E. Ładnie mi wszystkie bilety podpasowały, wszystkie zrealizowałem i wygrałem z dość dużą przewagą nad drugim.

Ostatnią gierką w którą zagraliśmy to były Osadnicy z Catanu z dodatkiem na 5 i 6 osób (którą przyniósł CyberGame.pl). Zgraliśmy w szóstkę, w tym dwie kobiety. Niestety zagraliśmy z całkowicie losowym rozstawieniem i tylko jedną osadą co imho nie jest dobre, ale jakoś się to rozruszało. Nawet kobieta co miała start na polach 2,3,11, też coś tam zaczęła rozbudowywać. Ostatecznie zająłem drugie miejsce z 7pkt mając Katedrę(1pkt) i Uniwersytet(1pkt). Wygrała druga kobieta, która opanowała wybrzeże i dość szybko zaczęła budować miasta.

Tym razem było dużo więcej ludzi niż tydzień temu (4), ale o dziwo jakoś mniej śmiechu :)
bman

nadrobimy z tym smiechem za dwa tygodnie dopiero, niestety przyszly piatek tez mam zajety na maksa .
x
Awatar użytkownika
kolderek

Kto dziś będzie? Bo ja na pewno tak :)
Pudelek
Has thanked: 7 times
Been thanked: 25 times

Post autor: Pudelek »