[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
aha, i weź jak możesz kilka kostek K6 - zrobiłem samoróbkę Blefa, może pogramy? 

-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 25 times
no to pograliśmy
najpierw w "Kazaama", później w "Przeklętą Kopalnię", potem w jakąś grę od Koldera (przepraszam - Kolderka
) z kurami, potem Lupii Loui (czy jak to się nazywa
) i na końcu jeszcze "Fasolki" 
bardzo udany wieczór.
szkoda tylko, że na pierwsze podejście kelnerki do stolika czekaliśmy 40 minut
ehh...

bardzo udany wieczór.
szkoda tylko, że na pierwsze podejście kelnerki do stolika czekaliśmy 40 minut

Może nie chciała Wam przerywać rozgrywki.Pudelek pisze:szkoda tylko, że na pierwsze podejście kelnerki do stolika czekaliśmy 40 minutehh...

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 25 times
kiedy w końcu przyszła to dalej byliśmy w trakcie rozgrywki 

a u nas jak zwykle cisza :/ panowie, gramy w coś w piątek? kto ma zamiar przyjść i jakie gry będą? 

Witam wszsytkich.
Tutaj Kajtek, część mnie już zna z Avanti, część miało szczęście i mnie jeszcze nie poznało.
Kolder.
Ja będę na 90%. Przyniosę dla Ciebie 'La Citte' a do grania mogę wziąść moje świeże nabytki : szachy i warcaby
Mogęwziąść wziąć 'Książęta Florencji' - ale to stare i pewnie nikt nie będzie chciał grać i 'Reef Encounter' - ale to nudne, bo komu chce się rządzić polipami i rafą koralową
.
Pozdrawiam
Tutaj Kajtek, część mnie już zna z Avanti, część miało szczęście i mnie jeszcze nie poznało.
Kolder.
Ja będę na 90%. Przyniosę dla Ciebie 'La Citte' a do grania mogę wziąść moje świeże nabytki : szachy i warcaby

Mogę

Pozdrawiam
Niewiele, bo niewiele ale jednak trochę młodsze od szachów.I, Semeai pisze:do grania mogę wziąść moje świeże nabytki : szachy i warcaby
Mogę wziąść 'Książęta Florencji' - ale to stare i pewnie nikt nie będzie chciał grać

magazyn
magazyn
nie kolder tylko kolderek :pI, Semeai pisze:Kolder.
Mogęwziąśćwziąć 'Książęta Florencji' - ale to stare i pewnie nikt nie będzie chciał grać i 'Reef Encounter' - ale to nudne, bo komu chce się rządzić polipami i rafą koralową.
Pozdrawiam
nie grałem ani w la citte, ani w książąta florencji ani w reef wncounter - chętnie zagram w każdą z tych gier

hej ja bedęna 100 %
wezmę Eufrat, puerto rico, cytadela , shogun. Mozemy grac w cokolwiek za wyjatkiem butelki 

x
Zgadzam się co do "butelki" - jakoś toważystwo towarzystwo niezbyt do tej gierki odpowiednie 
postaram się być i przytaszczyć Railroad Tycoon.

postaram się być i przytaszczyć Railroad Tycoon.
Kolderku! Życie bywa czasem okrutne... okazało się, że moja małżonka obchodzi dziś rocznice zamążpójścia - zostałem zaproszony, więc niestety nie pokażę ci żadnej z gier w tym tygodniu.kolderek pisze:nie kolder tylko kolderek :p
nie grałem ani w la citte, ani w książąta florencji ani w reef wncounter - chętnie zagram w każdą z tych gier
Pozdrawiam i życzę miłego grania
NA szczęscie stanęlismy na wys zadania i dalismy kolderkowi wygrac cwaj razyI, Semeai pisze:
Kolderku! Życie bywa czasem okrutne... okazało się, że moja małżonka obchodzi dziś rocznice zamążpójścia - zostałem zaproszony, więc niestety nie pokażę ci żadnej z gier w tym tygodniu.
Pozdrawiam i życzę miłego grania

x
A w co, jeśli wolno zapytać ?bman pisze:NA szczęscie stanęlismy na wys zadania i dalismy kolderkowi wygrac cwaj razy
magazyn
magazyn
Puerto w który róznica pkt między pierwszym i ostatnim wynosiła 3 pkt, cytadela w której to nasz sympatyczny kolderek wykazał sie niebywałą dedukcją
oraz blokus w którym to co niektórym udało sie blokować samego siebie 

x
Ale to już draj gry. 

magazyn
magazyn
Az tak uprzejmi nie bylismy zeby dac wygrac w draj gry
POza tym to tez po trosze z czystej dobroci
za duzo dobrego na raz moze spowodowac jakąś reakcje organizmu czy cos
a Szkoda byłoby chłopa sympatyczny jest 

x
Muszę zapamiętać ten argument. Przyda się na wielu planszówkowych spotkaniach i nie tylko.bman pisze:za duzo dobrego na raz moze spowodowac jakąś reakcje organizmu czy cos

magazyn
magazyn
A dla mnie odkryciem był Blokus
Wbrew pozorom: twarda, brutalna gra. Już za same komentarze które przy niej wiemienialiśmy mogli by nas wyprosić. Dobrze, że noży pod ręką nie było. Chociaż nadal twierdzę, że pilnik i dobry klej typu "kropelka" uprościły by rozgrywkę. Zawsze dało by się jakiś klocek dorobić, albo przerobić 

Tyle, że wtedy Blokus z gry logicznej stałby sie zręcznościówką. 

magazyn
magazyn
a przy słabych zdolnościach maunalnych mógłby nawet wejść w trzeci wymiar
o wyjściu poszczególnych el. poprzyklejanych do łap współgraczy nie wspomne 

x
Jestem głęboko przekonany, że planszówkowicze stanowią grupę, której członkom nic się do rąk nie przykleja. 

magazyn
magazyn
witojcie ludkowie
W piatek przyniose Filary mam nadzieje ze jest ktos chetny no i wypadałoby wreszcie zagrac w tego shoguna
HmMM ?

x
Mam takie pytanie, czy Ci ludzie od CashFlowa grają także w inne gry, czy stanowią raczej hermetyczna grupę, którą zajmuje jedynie zabawa w tę fioletową mutację monopoly? Wiecie coś na ich temat?
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
NIc poza to co zaobserwowałem nie wiem
Raczej nic wiecej poza przygotowywaniem sie do zdobywania rynków swiatowych nie robili jak dotąd. Liczą, liczą, jeden tłumaczy reszta patrzy sie z zachwytem
Kolderek raz dał się namówić na jedną partyjkę ale z tego co wiem ostatni

x