[Gliwice] PIONEK VII - 7/8 Czerwca!
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
Re: [Gliwice] PIONEK VII - 7/8 Czerwca!
ja w sobote nie bede gral w carroma, ale nie jest dla mnie zadnym problemem jesli sie w efekcie okaze ze wcale nie zagram, wiec jesli wam wyjdzie ze sobota to sie na mnie nie ogladajcie. jas zgaduje ze bedzie i tak gral caly weekend w carroma, wiec jemu pewnie obojetnie. jesli turneij w sobote to jestem na niedziele bardzo chetny na 18xx. albo w sobote u al-a wieczor+zarwana nocka?
- miras23
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 13 times
trzewik pisze:Sala, która przeznaczona będzie na turniej Carrom będzie dostępna zarówno w sobotę, jak i niedzielę (jest to ta sala, w której na poprzednich edycjach była szatnia), tak więc z punktu widzenia mojego, turniej możecie rozgrywać kiedy tylko chcecie.
Natomiast, jeśli mogę coś doradzić, to doradzam, by za żadne, ale to za żadne skarby nie zamykać się w osobnej salce na 5 godzin w sobotę, w dniu, w którym Pionek dosłownie eksploduje pozytywnymi emocjami, energią i radością. To mniej więcej tak, jakby pojechać na MEuropy w piłce nożnej i zamiast oglądać mecz otwarcia i czerpać radość z rozpoczęcia wielkiego święta, zaszyć sie na pierwsze trzy dni Mistrzostw by pograć sobie w kapsle na podwórku. Można. Ale jest to dziwne.
Podsumowując. Jako organizator Pionka, jestem gotowy z salą na turniej Carrom w sobotę lub w niedzielę, jak będziecie woleli. Zarazem jednak, jako doświadczony organizator Pionka doradzam i informuję, że zamknięcie się w sobotę na 5 godzin w osobnej salce to jest baaardzo słaby pomysł.
Moze i tak

- bazik
generalnie turniej jest planowany od kilku miesiecy na niedziele nie bez powodu - wlasnie to co pisal trzewik. wydaje mi sie ze jesli grac w sobote to troche rownie dobrze sie mozna umowic na carroma niezaleznie od pionka - co nas obchodzi co robia ludize w innej sali jesli caly czas ma byc tylko carrom... czy tam jest jakis pionek czy nie chyba nie ma roznicy... a skoro tak - zapraszam na turnieik carroma w te sobote w warszawie :-d (tylko niestety nie wiem jeszcze gdzie dokladnie)
No ja, właśnie z myślą o uczestnikach, zachęcam, by sobie w sobotę pooddychali atmosferą Pionka, a w niedziele dopiero zamknęli się w salce i pstrykali. Naprawdę, przyjazd na Pionka do Gliwic po to, by w główny dzień zamknąć się w osobnej salce nie jest rewelacyjny.
Jakkolwiek, powtarzam - sala jest dla was w dowolnym dniu.
Może faktycznie zrobić w sb po południu pierwszą rundę pucharową, a w niedzielę od rana trzy rundki pucharowe i jak się dobrze uwiniecie (np. od 9:30) to do chwilę koło 12tej może się udać dojść do finału. No i wtedy powinno się udać wrócić do Szczecina na noc.
Jakkolwiek, powtarzam - sala jest dla was w dowolnym dniu.
Może faktycznie zrobić w sb po południu pierwszą rundę pucharową, a w niedzielę od rana trzy rundki pucharowe i jak się dobrze uwiniecie (np. od 9:30) to do chwilę koło 12tej może się udać dojść do finału. No i wtedy powinno się udać wrócić do Szczecina na noc.
mst pisze:Można by jeszcze, w zależności od chęci i możliwości uczestników, a także ich ilości, rozważyć rozegranie części gier w sobotę a części w niedzielę.
Też uważam, że rozgrywanie całego turnieju w sobote bedzie słabym rozwiązaniem ale pomysł mst jest jak najbardziej do rozważenia. Może W takim ukladzie pomyśle nad jakimś systemem grupowym który pozwoli podzielić uczestników turnieju na 2/3/4 grupy (ile bedzie trzeba). Z każdej grupy wyłonimy po 1/2 graczach którzy w niedziele rozegrają wielki finał o miejsca na podium. Musze trochę pokombinować ale w takim układzie na rozpoczęciu rozlosujemy uczestników w grupach i ustalimy grafik że dana grupa gra od godziny 12-14 następna 14-16 i ostatnia 16-18. Na niedziele zrobimy finał dla 4-6 osób który potrwa ok. 3h. W ten sposób w sobotę bedzie można zasmakować pionka a w niedzielę nawet ci finaliści jak bedą musieli jechac do domu to i będą mogli oddać walkowery. Taki układ pozwoliłby może nawet komuś z gliwic zagrać w turnieju w ramach przerwy w obsłudze pionka.
Co wy o tym sądzicie?
IMHO bardzo dobry pomysł, zwłaszcza, że fazę grupową można b.elastycznie dopasować do ilości uczestników.
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Brzmi dobrze, tylko trzeba zorganizować jakieś miejsce gdzie będzie jasno napisane kto o której ma grać. Tylko ta przykładowa 9:30 w niedzielę rano, to nie wiadomo czy się uda dotrzeć do MDKu.goonga pisze: Co wy o tym sądzicie?
- bazik
to co piszesz jest raczej nierealne. 2 godziny na grupe to (zalozmy) 3 gry (tak naprawde nie zmiescimy 3 gier skoro czas jednej to 45 minut, trzeba chwile na zmiane grup, etc.
zalozmy ze okienka sa 2.5 godzinne , 3 gry na okienko. grupy 4 osobowe. przy 16 uczestnikach potrzeba juz 10 godzin w sobote otwartej sali. zakladasz ze bedzie 24. 15 godzin sali w sobote nie bedzie.
chyba ze bedzie 6 stolow, to 2 grupy graja w tych 2.5 godzinnych okienkach rownolegle, i pomysl ma szanse. bedzie tyle stolow? ja z moim zdecydowanie nie jade...
no i jeden wychodzi z grupy...? bedzie jakies rozstawienie na podstawie turniejow warszawskich?
zalozmy ze okienka sa 2.5 godzinne , 3 gry na okienko. grupy 4 osobowe. przy 16 uczestnikach potrzeba juz 10 godzin w sobote otwartej sali. zakladasz ze bedzie 24. 15 godzin sali w sobote nie bedzie.
chyba ze bedzie 6 stolow, to 2 grupy graja w tych 2.5 godzinnych okienkach rownolegle, i pomysl ma szanse. bedzie tyle stolow? ja z moim zdecydowanie nie jade...
no i jeden wychodzi z grupy...? bedzie jakies rozstawienie na podstawie turniejow warszawskich?

Myślę że podział na grupy może być fajnym pomysłem. Ale też nie po to ktoś będzie startował w turnieju żeby mecze oddawać walkowerem.goonga pisze:W ten sposób w sobotę bedzie można zasmakować pionka a w niedzielę nawet ci finaliści jak bedą musieli jechac do domu to i będą mogli oddać walkowery. Taki układ pozwoliłby może nawet komuś z gliwic zagrać w turnieju w ramach przerwy w obsłudze pionka.
Co wy o tym sądzicie?

rany julek
czytam te wpisy o turnieju carroma i ...
co będzie nagrodą w tych zawodach?
mieszkanie w centrum warszawy?
lokomotywa elektryczna ET-22 z własną bocznicą?
basen olimpijskich rozmiarów?
szykujecie się na ten turniej jakby nie wiem co to miałoby być
pionek to jest spotkanie maniaków planszówkowych, gdzie czasami organizuje się turnieje w jakieś gry ale to jest sprawa 3- lub jeszcze dalej-rzędna
a Wy bezceremonialnie cały wątek pionkowy zagarniacie na jakieś pstrykanki
a miras to nawet pisze że specjalnie po to będzie walił przez pół polski żeby sobie pstryknąć mimo że stół ma w domu
ale ja nie o tym
ogłaszam akcję IDENTYFIKATORY
każdy kto do 25 maja zadeklaruje obecność na pionku i zgłosi to na PW do mnie, dostanie identyfikator ze swoim imieniem, nickiem z forum i avatarkiem.
osoby, które dostały taki identyfikator na poprzednim pionku dostaną wkładki z nowym uniwersalnym obrazkiem (bez numeru pionka i daty) - ale proszone są o zabranie samych plastików !
z akcji wyłączony jest kapustka - identyfikator który poprzednio dostał oddał pierwszemu przygodnie spotkanemu gościowi więc ile by ich nie dostał i tak porozdaje
data 25 jest ważna, bo potem wyjeżdżam na 2 tygodnie i nie będę miał dostępu do sieci
a wrócę na dzień przed pionkiem i nie będę miał już czasu na dodruki
to tyle
dziękuję za uwagę
ps. deklaruję, że ani razu nie pstryknę w carroma - ktoś jeszcze?
czytam te wpisy o turnieju carroma i ...

mieszkanie w centrum warszawy?
lokomotywa elektryczna ET-22 z własną bocznicą?
basen olimpijskich rozmiarów?
szykujecie się na ten turniej jakby nie wiem co to miałoby być
pionek to jest spotkanie maniaków planszówkowych, gdzie czasami organizuje się turnieje w jakieś gry ale to jest sprawa 3- lub jeszcze dalej-rzędna
a Wy bezceremonialnie cały wątek pionkowy zagarniacie na jakieś pstrykanki

a miras to nawet pisze że specjalnie po to będzie walił przez pół polski żeby sobie pstryknąć mimo że stół ma w domu

ale ja nie o tym
każdy kto do 25 maja zadeklaruje obecność na pionku i zgłosi to na PW do mnie, dostanie identyfikator ze swoim imieniem, nickiem z forum i avatarkiem.
osoby, które dostały taki identyfikator na poprzednim pionku dostaną wkładki z nowym uniwersalnym obrazkiem (bez numeru pionka i daty) - ale proszone są o zabranie samych plastików !
z akcji wyłączony jest kapustka - identyfikator który poprzednio dostał oddał pierwszemu przygodnie spotkanemu gościowi więc ile by ich nie dostał i tak porozdaje

data 25 jest ważna, bo potem wyjeżdżam na 2 tygodnie i nie będę miał dostępu do sieci
to tyle
dziękuję za uwagę

są ludzie którzy nie chcą połknąć bakcyla planszówek
takim trzeba wpychać go do gardła
Dlatego właśnie proszę o przeniesienie tej dyskusji do innego wątku.
Zapraszam:
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... &start=100
żeby nie zainteresowanych nie męczyć carromem.
Chciałbym podkreślić że nie chce nikogo odciągać od uczestnictwa w samym pionku który będzie główną imprezą w ten weekend i tylko dzięki uprzejmości i wsparciu Trzewika mamy możliwość w ogóle coś takiego zrobić. Sam liczyłem, że w sobotę na spokojnie oddam się w ręce Gliwickich opiekunów i dowiem się o co chodzi z tymi g-p. jeśli jednak uznacie że rozgrywki grupowe robimy w sobotę no to trudno.
Pozdrawiam
Zapraszam:
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... &start=100
żeby nie zainteresowanych nie męczyć carromem.
Chciałbym podkreślić że nie chce nikogo odciągać od uczestnictwa w samym pionku który będzie główną imprezą w ten weekend i tylko dzięki uprzejmości i wsparciu Trzewika mamy możliwość w ogóle coś takiego zrobić. Sam liczyłem, że w sobotę na spokojnie oddam się w ręce Gliwickich opiekunów i dowiem się o co chodzi z tymi g-p. jeśli jednak uznacie że rozgrywki grupowe robimy w sobotę no to trudno.
Pozdrawiam
Wc jestem z tobą!wc pisze:ps. deklaruję, że ani razu nie pstryknę w carroma - ktoś jeszcze?

brawo!wc pisze:... ale ja nie o tym
z akcji wyłączony jest kapustka - identyfikator który poprzednio dostał oddał pierwszemu przygodnie spotkanemu gościowi więc ile by ich nie dostał i tak porozdaje![]()
to tyle
dziękuję za uwagę

taka wielka impreza a identyfikatory jak z d... (byłem na pionku4 bodajże).
też chciałem zaproponować by ktoś się zajął i zrobił jakieś porządne z nickiem, imieniem, avatarkiem i jak dla mnie byłoby super gdyby jeszcze było miasto. mógłbym nawet za taki identyfikator zapłacić, tylko niech on jakoś bajerancko wygląda i żeby była możliwość noszenia go na smyczy

właśnie miałem zamiar sobie sam jakiś zrobić i przyjść z takim, ale jak się podejmujesz tego zadania to chętnie się zgłoszę

Jaś ZDECYDOWANIE nie będzie grać cały weekend w Carromabazik pisze:jas zgaduje ze bedzie i tak gral caly weekend w carroma, wiec jemu pewnie obojetnie.

Też mogę złożyć taką deklarację.wc pisze:ps. deklaruję, że ani razu nie pstryknę w carroma - ktoś jeszcze?

- macike
- Kontakt:
ja też się nie będę pstrykał w carromawc pisze:ps. deklaruję, że ani razu nie pstryknę w carroma - ktoś jeszcze?
Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
Tu nie chodzi o nagrody (no przynajmniej w moim przypadku). Po prostu nie ma sensu robic turnieju tylko po to, by dopisać na siłę kolejną atrakcję. Lepiej wczesniej wymysleć jak to ma wyglądać, a na miejscu dopracowywać już tylko jakieś szczegóły.wc pisze:rany julek
czytam te wpisy o turnieju carroma i ...![]()
To miałbyś żart, a robią się jakieś głupie podziały. Fani Carroma i jego przeciwnicy. Tak jak pisał WC to ma być święto gier wszelakich. Także peacewc pisze: ps. deklaruję, że ani razu nie pstryknę w carroma - ktoś jeszcze?

-
Kapusta mial mi oddac swoj ID bo przegral, jednak tego nie uczynil!
pomysł z miastem - moim zdaniem bardzo fajny - tak więc dopiszę miastokolderek pisze: jak dla mnie byłoby super gdyby jeszcze było miasto.
tak to będzie wyglądać

no tu już poszedłeś po bandziekolderek marzyciel pisze: mógłbym nawet za taki identyfikator zapłacić, tylko niech on jakoś bajerancko wygląda i żeby była możliwość noszenia go na smyczy![]()

to są małe identyfikatory 90×55mm z klipsem i agrafką a nie takie płachty A5 na smyczy do noszenia na szyi jak mają akredytowani dziennikarze i inni (jest teoria - na poczekaniu przeze mnie wymyślona - duży identyfikator rekompensuje małego ...

tak więc jak chcesz taki na smyczy - niestety nie pomogę, ale standardowy będziesz oczywiście miał
podstępny dasilwa pisze:A jak zrobisz obrazek z mojego avatarka?

Oczywiście że nie chodzło mi o robienie jakichkolwiek podziałów. Skąd ten pomysł?Sztefan pisze: To miałbyś żart, a robią się jakieś głupie podziały. Fani Carroma i jego przeciwnicy. Tak jak pisał WC to ma być święto gier wszelakich. Także peace

Mama nadzieję że Was nie uraziłem, drodzy pstrykacze

no właśnie - bo oddał go już komuś wcześniejadam.lakomy pisze: Kapusta mial mi oddac swoj ID bo przegral, jednak tego nie uczynil!

są ludzie którzy nie chcą połknąć bakcyla planszówek
- Don Simon
- Moderator
Wojtek - mnie niestety tym razem nie bedzie
, ale moze warto by identyfikator na kazdej edycji byl troche inny lub chociaz mial numer Pionka? Tracimy uniwersalnosc, ale zyskujemy element kolekcjonersko-szpanerski
.

Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- bazik
i wymuszamy na wc zeby dla wszystkich robil to za kazdym razem. mysle ze dlatego wc zaproponowal ze zrobi to absolutnie wszystkim, ze w zestawie bylo w domysle ze kazdy sobie zachowa toto na nastepne pionki. ja to bym wrecz wolal bez 'pionek' i 'gliwickie spotkania', moglbym z tym jezdzic na spotkania zawsze i wszedzie, ale trudno, jakos przezyje 

- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
nawet na spotkania rodzinnebazik pisze:to bym wrecz wolal bez 'pionek' i 'gliwickie spotkania', moglbym z tym jezdzic na spotkania zawsze i wszedzie

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Skoro taki superancki identyfikator dostanę to prawdopodobieństwo mojego przyjazdu zwiększyło się do 95% 
No i w końcu może uda się z Wojtkiem zagrać w coś na żywo.

No i w końcu może uda się z Wojtkiem zagrać w coś na żywo.

- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
ja to bym nawet po domu nosil, zeby mnie wlasna rodzina rozpoznawalajax pisze:nawet na spotkania rodzinnebazik pisze:to bym wrecz wolal bez 'pionek' i 'gliwickie spotkania', moglbym z tym jezdzic na spotkania zawsze i wszedzie

= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =