[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
To chyba pierwsze spotkanie na którym nie bedzie kolderka Eh te siostry zawsze namieszją.
x
#bman: nie pierwsze - nie było mnie ze dwa spotkania jak miałem remont mieszkania 
#semeai.: spoko, już wysłałem ci esa

#semeai.: spoko, już wysłałem ci esa

AoE III - brzmi nieźle. Powinienem być, moze nawet z żonką 

Było super szybka rozgrywka w neroshime, a potem AoE świetna ale pewnie za drugim razem będzie jeszcze lepsza.
Nayan
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
Fakt, zgadzam się AoE robi wrażenie. Aczkolwiek, tak jak mówiłem, trzeba parę razy zagrać żeby połapać rózne mechanizmy. Osobiście byłem bardzo zdziwiony tym drugim miejscem. W zasadzie wysyłałem tych moich ludzi na wyprawy, bo nie bardzo, w moim odczuciu, miałem co innego do roboty, a tu proszę załatwili mi jedną trzecią punktów 
Podoba mi się, zrównoważenie tej gierki, jak i to że faktycznie końcówka jest bardzo emocjonująca.
Dobra rzecz, koniecznie do powtórzenia.

Podoba mi się, zrównoważenie tej gierki, jak i to że faktycznie końcówka jest bardzo emocjonująca.
Dobra rzecz, koniecznie do powtórzenia.
"Kilka razy" JARa, by poznać grę, to lekka przesada. Dwie kolejki w większym gronie wystarczająby dostatecznie ją poznac. Jednego czego nie polecam zdecydowanie, to traktowania AoE jako gry zespołowej !! 

x
jak podzielić punkty zespołu na 2 to zajęli ostatnie miejsca 

Nayan
Dwie kolejki żeby poznać mechanikę - to racja. Ale żeby mieć pojęcie o budynkach, wiedzić kiedy czym się zająć i spróbować jakiejś konkretnej strategii to już co innego.
żeby poznać tak duża grę jak AoE to trzeba w nią zagrać z 5 razy najlepiej z różnymi osobami wtedy naprawdę można zobaczyć różne taktyki i wypróbować kilka swoich taktyk. Faktem jest też to że większość gier będzie niepowtarzalna z powodu innego układu budynków czy towarów (vide: srebro w piątkowej grze które dało skok finansowy).
Teraz takie pytanie dodatkowe: Jak kupić AoE ??
Teraz takie pytanie dodatkowe: Jak kupić AoE ??

Nayan
Ja kupiłem w sklepie pozywka ( byłą jakas mega promocja) w krakowie, najtaniej bo 159 zeta , w rebelu jest cos kolo 200, na allegro jest za 179, jest jeszcze dodatek w rebelu za -+_35 zeta. Co do 5 razy by poznac gre, to naprawde przesada, ogólnie mechanizmy naprawde po 2 razie są zrozumiałe. Budynki ,a raczej ich właściwości mozna doczytac z instrukcji . Gra ze względu na mnnogość elementów samej gry, które w istrotny sposób wpływaja na przebieg rozgrywki(o graczach juz nie wspomnę) za kazdym razem bedzie inna na bank
Tak wiec obmyslanie planu i strategii raczej jest niezbyt zasadne.

x
Oki zamówione mam nadzieje że dzięki AoE wciągne któregoś z domowników w planszówki. 

Nayan
czy ktoś ma jakieś wieści co będzie grane w następny piątek
?

Nayan
Na wciaganie domowników dobre są filary ziemi
CO do przyszłego piatku to chdetnie zagram oczywiście w AoE, dawno tez nie grałem w eufrat i tygrys.

x
Bo dawno nie byleś w Gliwicach.bman pisze:dawno tez nie grałem w eufrat i tygrys.

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
bman - pisz mnie na AoE i to sztuk dwie - tym razem przytaszczę żonkę - powinno jej się spodobać 

W co gramy w piatek jużwiemy
Jest juz 4 do AoE żona JAra, Jar ,Semai i pani Semeai
JAk mniemam Kolderek Tez zagra, więc klepie mu miejsce . Komplet!

Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 08:51 przez bman, łącznie zmieniany 1 raz.
x
ja również jestem niezmiernie zszokowany i mile zaskoczony, że trzymasz miejsce dla mnie 
ależ oczywiście, że bardzo chętnie zagram w AoE chociaż i tak pewnie dostane lanie (nie cierpię strategii
), ale nowe tytuły zawsze chcę sprawdzać 
ja wezmę moje karcianki, fasolki, mamma mia, może coloretto.

ależ oczywiście, że bardzo chętnie zagram w AoE chociaż i tak pewnie dostane lanie (nie cierpię strategii

ja wezmę moje karcianki, fasolki, mamma mia, może coloretto.
Tak liczę i liczę i wychodzi mi na to, że musisz na piątek kupić dodatek (ten dzięki któremu można grać w 6 osób). No chyba że zapraszasz wszystkich znajomych, a osobiście nas nie uraczysz swoją obecnością przy planszy? Nie wierzę... musiałeś coś źle porachować 

Pisałby się ktoś na GoT albo Warrior Knights ?
Nayan
GoT mi nie podszedł, za to w WK nie grałem, a we wszystko co nie grałem chętnie zagram