Przed koronacją zagraj w VinhosaWincenty Jan pisze:
Zagrałem w Kanban i Gallerista. Dwie kapitalne gry. Gallerist też chyba wskoczy do mojego TOP 10. Król euro.

Przed koronacją zagraj w VinhosaWincenty Jan pisze:
Zagrałem w Kanban i Gallerista. Dwie kapitalne gry. Gallerist też chyba wskoczy do mojego TOP 10. Król euro.
To na przyszły tydzień zostawiam. To dzięki @Orzeh z forum mam przyjemność skosztowania tak wspaniałych tytułów. W rankingu projektantów Lacerda jest na drugim miejscu za Feldem. Wiem, dwie gry to mało aby oceniać ale są to dwie wybitne gry.detrytusek pisze:Przed koronacją zagraj w VinhosaWincenty Jan pisze:
Jak masz możliwość to zagraj w Gallerista. R E W E L A C J A. I jak na suchar to klimat się wylewa... to nie ironia. Ale według mnie Agricola i Bora Bora są klimatyczne , a takie Imperium Atakuje to piachy pustyni.warlock pisze:CO2 jest poziom niżej względem tych gier?Bo uwielbiam i strasznie bym zagrał coś innego od pana Lacerdy.
Jest niżejwarlock pisze:CO2 jest poziom niżej względem tych gier?Bo uwielbiam i strasznie bym zagrał coś innego od pana Lacerdy.
Nie tylko Tobiezakwas pisze:(...)
Przez ostatnie pół roku, GWT skradło moje serce absolutnie.
Gdy tworzyłem listę to London był bardzo długo umieszczony w tym samym miejscu, ex aequo co Keyflowerwarlock pisze:Jednak Keyflower się obroniłKey to the City – London?
Ototototo, mam dokładnie tak samoCzasami niektóre gry leżą dłużej na półce, więc zapominam jak bardzo są dobre i... Natychmiast spadają na liście. Później do nich wracam i okazuje się... Że nadal są genialne.
Z kolei ja nie. Spojrzałem teraz na topkę i w Terraformację, w którą wcześniej łupałem bez przerwy, nie grałem od ponad dwóch miesięcy, w TTA ostatnio grałem blisko rok temu, w Netrunnera i Eclipse jeszcze dawniej. Jedyną "świeżą" grą w topce jest Feast For Odin.warlock pisze:Ototototo, mam dokładnie tak samoCzasami niektóre gry leżą dłużej na półce, więc zapominam jak bardzo są dobre i... Natychmiast spadają na liście. Później do nich wracam i okazuje się... Że nadal są genialne.
To prawda... ale chyba taka już natura TOP10... ja zawsze poważniej traktuję te topki, w których jest wiele starszych gier... Dla przykładu... i subiektywnie... obstawiam, że najbardziej spadnie Terraformacja... za rok czy dwa.warlock pisze:Ja nie tyle mam tak, że do TOPu wchodzą gorące nowości, co nachodzi mnie czasem przemyślenie: "czy ta gra faktycznie była tak dobra, jak ją zapamiętałem". W Neuroshimę Hex! nie grałem od bardzo dawna, a swego czasu to był mój nr 1. No i na razie wypadł z listy. Ciekawe czy miłość odżyłaby na nowo, gdybym teraz na poważnie do niej wrócił
.