[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
W wątku gdańskim widać, że gra często pojawia się u nich na stole.
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... &start=250
tu dodam, że w tym wątku gdańskim można zobaczyć na zdjęciach, oprócz AoE, także mnie <lol>
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... &start=250
tu dodam, że w tym wątku gdańskim można zobaczyć na zdjęciach, oprócz AoE, także mnie <lol>
- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Mi niedlugo powinien przyjsc do recenzji znany juz chyba wszystkim Stone Age. Jesli kiedys jeszcze uda mi sie wpasc to pewnie wezme go ze soba.
Pozdro
Pozdro
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Chętnie, na oba tytuły, ale dopiero w połowie lipca. Teraz liczę na AoE, a potem przez dwa tygodnie mnie nie bedzie.Nayan pisze:Pisałby się ktoś na GoT albo Warrior Knights ?
jutro powinienem być z WK i neuroshimą hex wszystkich chętnych do gry zapraszam choć i tak wiem że każdy będzie patrzał na rozgrywkę w AoE 

Nayan
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
ja już wczoraj zagrałem w AoE - tak więc moje miejsce mogę komuś odstąpić (nie potrzebuję grać w tą grę jeszcze raz). chętnie zagram w WK. w neuro nie bardzo.
chyba, że ktoś ma ochotę na przygodę w descenta?
chyba, że ktoś ma ochotę na przygodę w descenta?

Kurcze, naraz powyskakiwało tyle ciekawych tytułów. Że aż nie wiadomo w którą stronę się obrócić
Bo Descenta też fajnie by było spróbować. Ale to też już w lipcu.

- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Ja też powinieniem się pojawić. I też nie będe grał w AoE. Może być Neuro, albo coś innego. Coś wymyślimy Kolderek
.

To główny problem planszówkowych spotkań w całym kraju.Jar pisze:naraz powyskakiwało tyle ciekawych tytułów. Że aż nie wiadomo w którą stronę się obrócić![]()

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
na 90% będzie grzesiek (kenshin), który chce poznać descenta - więc ja mu go pokażę, a jak się do nas ktoś dołączy to będzie super 

Wielka wojna w starcrafta zakończona zwycięstwem przebiegłych terran (choć grupy dochodzeniowe protosów uważają iż wygrał gracz pomarańczowy spełniając zwykłe warunki zwycięstwa czyli osiągając 15 pkt
) Gra bardzo fajna z dużymi możliwościami strategicznymi. Koniecznie trzeba zagrać jeszcze raz żeby lepiej ją poznać
.

Nayan
ja się nie pojawiłem, w związku z tym też nie zagrałem w AoE :p. za to w gdańsku wreszcie zagrałem w raiload tycoona dodatek europe. fajny. Puzon sprawdź proszę w regułach podstawki, jak to jest z budowaniem połączeń rozpoczynanych przez całą grę z dowolnego miejsca. w "europie" dowolnie wybiera sie tylko punkt startowy, a reszta połączeń musi być kontynuacją istniejącego.
P.S. wiecie, że Kolderek przeszedł do drugiej rundy pucharu?
)))
P.S. wiecie, że Kolderek przeszedł do drugiej rundy pucharu?

Tak, tak STARCRAFT to kawał świetnej gry, która zepchnęła dotychczasowego króla stołów GoT'a w głęboki kąt. Tym fajniej, że jest w Tychach kilka egzemplarzy i kilkunastu graczy dobrze zaznajomionych z galatkycznymi bojami. Można więc grywać nie tylko w Avanti.
A tak przy okazji: poszukuję chętnych do Gry o Tron - w ramach jej renesansu. Na standarodwej planszy dla 5 osób z kartami z dodatku Storm of Swords planujemy zagrać w przyszły weekend, miejscówkę gwarantuję ja. Walcie na do mnie na priva, a najlepij do Mrówki.
A tak przy okazji: poszukuję chętnych do Gry o Tron - w ramach jej renesansu. Na standarodwej planszy dla 5 osób z kartami z dodatku Storm of Swords planujemy zagrać w przyszły weekend, miejscówkę gwarantuję ja. Walcie na do mnie na priva, a najlepij do Mrówki.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
a ja zagrałem jako pan podziemi, przeciwko samotnemu bohaterowi "trenloe mocarnemu". po przejściu dość łatwo pierwszego poziomu w piątej wyprawie, w drugiej poległ od straszliwego piekielnego ogara. nie jeden bohater to zdecydowanie za mało na tą grę. 
#antypirx: poważnie?
(kolderek nie Kolderek - tego się nie piszę dużą literą :p)
#neurocide: got to nie mój typ ulubionych gier niestety :/

#antypirx: poważnie?

#neurocide: got to nie mój typ ulubionych gier niestety :/
SC - o co wam chodzi z tymi 15 punktami i wygraną? Najpierw sprawdza się punkty, a potem dopiero specjalne warunki. A gra faktycznie jest rewelacyjna 
antypirx - myśmy w końcu też grali w tycoona w europie - do AoE jakoś nagle mniej osób się rwało (a szkoda).
I pytanie: co to za zasada z ciągłością lini? W podstawce tego nie ma, i teraz też nie graliśmy w ten sposób.

antypirx - myśmy w końcu też grali w tycoona w europie - do AoE jakoś nagle mniej osób się rwało (a szkoda).
I pytanie: co to za zasada z ciągłością lini? W podstawce tego nie ma, i teraz też nie graliśmy w ten sposób.
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
A skąd taki pomysł ?? Sprawdziłem w instrukcji i nigdzie nie nic takiego nie pisze. Ani w podstawce, ani w Europie. Ja natomiast zapomniałem, że w Europie dostaje się 2 karty baronów i wybiera się jednego. I jeszcze doczytałem, że Lizbona jest miastem portugalskim, a nie hiszpańskim, więc 8 punktów, a nie 10 dla Jara.antypirx pisze:w "europie" dowolnie wybiera sie tylko punkt startowy, a reszta połączeń musi być kontynuacją istniejącego.

Myśmy jeszcze grali z wariantem licytacji, który gdzieś na BGG znalazłem. Chodzi o to, że pasujący gracz zajmuje ostatnie wolne miejsce na torze kolejności. Chodzi o to, żeby nie promować gracza, który siedzi po lewej stronie innego agresywnego gracza i cały czas jest drugi, a nigdy nie licytuje (tak było w podstawce).
Ha! Czyli powinni wygrać pomarańczowi protosi Aldaris!Jar pisze:SC - o co wam chodzi z tymi 15 punktami i wygraną? Najpierw sprawdza się punkty, a potem dopiero specjalne warunki.
tak tak Aldaris ma za łatwo w następnej grze będzie celem nr 1

Nayan
Aldarisowi za wszelką cenę nie można pozwolić podpiąć się pod regiony z VP zwłaszcza za 2. Potem może się okazać, że już nic się nie da zrobić.
W naszej grze troszkę ich uśpiłem, zmyliłem, nie zdobywałem zbyt dużo VP (ale to raczej nie plan a nieumiejętność grania
). Zaplanowałem atak na regiony z VP, tak żeby mieć równo 15 pkt gdy będzie wchodziła 3 era. Udało się, mimo że wszyscy się na mnie rzucili 

w pierwszej rozgrywce zapoznawałem sie z mechaniką i taktyką dlatego nie atakowałem szybko ale liczę na rewanż
Nayan
w ostatnie turze to wszyscy rzucili sie na zergów
Nayan
UPS spóźnił sie z przesyłką miała być dzisiaj ale coś sie im wstrzymało normalne 

Nayan
Jarek, Puzon dzięki! zaraz (tzn. w piątek) ich tu zjebię!! strasznie kijowo sie grało z tym ograniczeniem budowy (aczkolwiek politycznie w europie to nawet byłoby uzasadnione). z tym , że i tak wygrałem 

Ja wybywam nad morzę
w Avanti bede dopiero za dwa tygodnie.