Faktura się nie rozpłynie w powietrzu dając Ci dodatkowy rabat...Al_Dente pisze:Curiosity pisze:W 6-paku, all in wyniesie 1020 funtów, czyli 170 na głowę + wysyłka.
W spojlerze wklejam obrazek z cenami (jest naprawdę długi).
Spoiler:
"Upon providing valid EU vat number we will refound you 23% VAT tax. "
Czy to znaczy, że przy podaniu NIP firmy pojedynczy allin kosztuje ~ 139 funtów?
Lords of Hellas (Adam Kwapiński)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 49 times
Re: Lords of Hellas
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Fancy but Functional - 10%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Fancy but Functional - 10%
Ale VAT sobie odpisze, więc w gruncie rzeczy poniesie koszt 139 funtów, zamiast 170.
Ale fizycznie zapłacisz najpierw 170.
www.przystole.org <<=== Ameri, ameri i więcej ameri! :D
-
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 53 times
Tylko raczej trudno będzie komuś, kto nie prowadzi działalności związanej z grami uzasadnić, że gra była kosztem uzyskania przychodu. ;)Fegat pisze:Ale VAT sobie odpisze, więc w gruncie rzeczy poniesie koszt 139 funtów, zamiast 170.
Jak ktoś ma własną firmę, to co za problem iść rozszerzyć działalność?
2 kliki online lub 1 10 minutowy druczek na urzędzie
Ludzie rozliczają jedzenie jako "koszta przychodu" tak więc gra planszowa to mały pikuś.

Ludzie rozliczają jedzenie jako "koszta przychodu" tak więc gra planszowa to mały pikuś.
A co wpisujesz żeby rozliczyć planszowki?Fegat pisze:Jak ktoś ma własną firmę, to co za problem iść rozszerzyć działalność?
2 kliki online lub 1 10 minutowy druczek na urzędzie [emoji14]
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
-
Aaa, to chodzi o to, żeby nagiąć/łamać prawo. W takim razie ja się wypisuję z rozmowy. ;)Fegat pisze:Jak ktoś ma własną firmę, to co za problem iść rozszerzyć działalność?
2 kliki online lub 1 10 minutowy druczek na urzędzie :P
-
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 9 times
Ta gra nabiera horrendalnie dużych rozmiarów, liczba dodatków, figurek i kart wzrasta z każdym SG, także ponawiam pytanie 
Czy w obecnej sytuacji, znając już mechanikę oraz zawartość, opłaca się wspierać ten produkt?

Czy w obecnej sytuacji, znając już mechanikę oraz zawartość, opłaca się wspierać ten produkt?
Moja Kolekcja
Dotychczasowe transakcje:
- Zakup World of Warcraft: The Board Game - Dzieniu; Lords of Hellas - virco; Fanowskie dodatki do 7 Wonders - aigimig
- Zakup World of Warcraft: The Board Game - Dzieniu; Lords of Hellas - virco; Fanowskie dodatki do 7 Wonders - aigimig
Oj odrazu łamać;) znam firme co pilkarzyki, konsole i nawet stół do pingponga wpisala w koszta ciężkiej pracy programisty, to co tam planszóweczek kilka;)KrzysiekL pisze:Aaa, to chodzi o to, żeby nagiąć/łamać prawo. W takim razie ja się wypisuję z rozmowy.Fegat pisze:Jak ktoś ma własną firmę, to co za problem iść rozszerzyć działalność?
-
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 9 times
W świecie IT jest to dosyć często spotykana sytuacja, żeby programiści (i nie tylko) mogli na chwilę zapomnieć o pracy, odprężyć się i z nowymi pomysłami lub rozwiązaniami wrócić do pracygrzemek pisze:Oj odrazu łamać;) znam firme co pilkarzyki, konsole i nawet stół do pingponga wpisala w koszta ciężkiej pracy programisty, to co tam planszóweczek kilka;)KrzysiekL pisze:Aaa, to chodzi o to, żeby nagiąć/łamać prawo. W takim razie ja się wypisuję z rozmowy.Fegat pisze:Jak ktoś ma własną firmę, to co za problem iść rozszerzyć działalność?

Moja Kolekcja
Ja nie rozumiem na czym by miało polegać łamanie prawa. Może jakaś ustawa która zabrania takich rzeczy?
Masz firmę, zatrudniasz kilka osób, tworzysz w firmie kącik rozrywkowy i zrobione. Nie jestem księgowym ale powtarzam, ludzie z VATu i dochodówki odpisują sobie naprawdę WSZYSTKO. Polecam poczytać blogi księgowe. Ja przeżyłem nie mały szok.
Masz firmę, zatrudniasz kilka osób, tworzysz w firmie kącik rozrywkowy i zrobione. Nie jestem księgowym ale powtarzam, ludzie z VATu i dochodówki odpisują sobie naprawdę WSZYSTKO. Polecam poczytać blogi księgowe. Ja przeżyłem nie mały szok.
- kaimada
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 170 times
Tylko i wyłącznie kwestia przyzwoitości i sumienia.Fegat pisze:Ja nie rozumiem na czym by miało polegać łamanie prawa. Może jakaś ustawa która zabrania takich rzeczy?
Nie wszystko co nie jest zabronione prawnie jest ok. Z VATem to jest temat rzeka bo tak naprawdę to jest w wielu przypadkach przekroczenie granicy przyzwoitości i okradanie Państwa czyli pośrednio mnie i Ciebie. Teraz się władza mocno wzięła za uszczelnianie VATu i zobaczymy co z tego będzie. Na razie jest to kwestia osobistej uczciwości.
Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor.

-
Nie no, skończmy offtop może. Każdy i tak zrobi jak będzie uważał. Bóg i Urząd Skarbowy osądzą. ;)
-
- Has thanked: 1043 times
- Been thanked: 667 times
ma być finalnym SG, ale wątpię, żeby nie został odblokowanywirusman pisze:Może mnie ktoś oswiecic, co jest z tym kronosem? Ti będzie finalny sg, czy już go odblokowalismy?
było w jednej z aktualizacjiGolin pisze:btw ktos mi może wyjaśnic działanie dodatku atlas ?
- raj
- Administrator
- Has thanked: 346 times
- Been thanked: 1011 times
- Kontakt:
Tak naprawdę nie ma znaczenia do ilu dobiją. Mają już zaplanowane wszystkie SG i teraz tylko dostosowują pułapy dla SG.
IMHO przeskoczą 2 mln GBP.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
- AkitaInu
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 38 times
Jest to calkiem mozliweraj pisze:Tak naprawdę nie ma znaczenia do ilu dobiją. Mają już zaplanowane wszystkie SG i teraz tylko dostosowują pułapy dla SG.

Człowiek nie zdąrzy napisać i już inni kończą jego myśliraj pisze:Tak naprawdę nie ma znaczenia do ilu dobiją. Mają już zaplanowane wszystkie SG i teraz tylko dostosowują pułapy dla SG.

A trzeba było zostać wiedzminem miałbym teraz pełne ręce roboty.
- siekan
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 50 times
- Kontakt:
UWAGA1: To nie jest recenzja, to są tylko pierwsze przemyślenia na gorąco 
UWAGA2: Tak, wiem, że to prototyp i jeszcze wiele może się zmienić
https://youtu.be/7zziRcuetTg

UWAGA2: Tak, wiem, że to prototyp i jeszcze wiele może się zmienić

https://youtu.be/7zziRcuetTg
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3106 times
- Been thanked: 2704 times
- Kontakt:
Przyjemnie się oglądało, dzięki.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Ogólnie spoko.siekan pisze:UWAGA1: To nie jest recenzja, to są tylko pierwsze przemyślenia na gorąco![]()
Przykladowo interakcja miedzy bohaterami i mało rozbudowana walka. Brakuje mi tu odniesienia do innych gier i próby spojrzenia głębiej na problem tej mechaniki w porównaniu z innymi tytułami tego typu. Interakcje między bohaterami da się zwiększyć, zaś walki rozbudować, ale czy brałeś pod uwagę iż była celowa decyzja twórców? W innym wątku krytycznym wypowiadał się w tej kwestii przedstawiciel wydawcy. Rozbudowany wątek bohaterów jest w RW, problemy tej mechaniki opisuje tu https://www.facebook.com/groups/2196812 ... 823998465/. Nie wspominasz tez jaka gra miała Twoim zdaniem ciekawsza interakcje miedzy bohaterami i dlaczego? Rozbudowaną walkę masz w Forbidden Stars, ale co ciekawe dla wielu graczy jest to spora wada gry znacznie zwiększająca jej downtime. Pewne rzeczy bedace wada dla jednego gracza sa zaleta dla innego. Fakt walka w Lords moglaby bardziej rozbudowana, ale gra byłaby mniej plynna.
W kwestii interakcji miedzy bohaterami zdolnosc Heleny jest negowana przez obecność innego bohatera, czy jest to interakcja czy nie?

- siekan
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 50 times
- Kontakt:
Kurcze, ta moja opinia o walce zostala inaczej odebrana niz chcialem :p ja w grach tego typu lubie delikatny element losowosci, nawet bardzo delikatny, ale fajnie jest jak nie raz wbijasz na pewniaka a tu nagle przegrywasz
kazdy lubi co innego 
Co do bohaterow nie chce rzucac innymi grami bo LoH jest swoja marką i tu pole do popisu mają tworcy by stworzyc cos unikatowego, swojego
Jestem na 100% pewny, ze gra trafi idealnie w moje klimaty, tylko bede musial rozegrac kilka dobrych partii juz w finalna wersje
kumpel sie zastanawial nad rezygnacja ze wsparcia, ja bede go goraco namawial, by jednak zostal przy tym tytule 

Co do bohaterow nie chce rzucac innymi grami bo LoH jest swoja marką i tu pole do popisu mają tworcy by stworzyc cos unikatowego, swojego

Jestem na 100% pewny, ze gra trafi idealnie w moje klimaty, tylko bede musial rozegrac kilka dobrych partii juz w finalna wersje