[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
Pisałbym się na agricole
wezmę AoE

Nayan
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
A ja bym się wstępnie pisał na Senji.
Wygląda apetycznie.
Jeszcze zobacze czy Jarek przyniesie tego WoW:ag.
Wygląda apetycznie.

Jeszcze zobacze czy Jarek przyniesie tego WoW:ag.
kurczę a ja chcę wziąć descenta - bo sprzedaję tę grę i przydałoby się na koniec pograć 
jak będzie jarek to chętnie zagram w tego nowego wowa

jak będzie jarek to chętnie zagram w tego nowego wowa

Niestety Senji i mnie nie będzie... jestem zmuszony pić dzisiaj wódkę z okazji tzw. pępkowegoEvenfall pisze:A ja bym się wstępnie pisał na Senji.

w ostatni piątek:
World of Warcraft: Adventure Game
długość rozgrywki: 180min
- krzysiek, kolderek, burbonn fang, stormwind city, 8pkt, 7, +, win
- tomek, evenfall, sofeea icecall, ironforge city, 3pkt, 7, +
- jarek, bone charmer, grumbaz crowsblood, undercity, 4pkt, +
- mikołaj, mg, sandrai darkshine, stormwind city, -pkt, -, +
(imię, username, team/color, starting position, score, rating, new, win)
Agricola
długość rozgrywki: 120min
- krzysiek, kolderek, niebieski, -, 18pkt, 6, -
- tomek, evenfall, czerwony, -, 32pkt, 9, -
- jarek, bone charmer, fioletowy, -, 22pkt, 8, +
- andrzej, antypirx, biały, -, 33pkt, 8, -, win
- przemek, ziela, zielony, -, 29pkt, 6, -
na innych stolikach grano jeszcze w starcraft, aton, football cards(?)
World of Warcraft: Adventure Game
długość rozgrywki: 180min
- krzysiek, kolderek, burbonn fang, stormwind city, 8pkt, 7, +, win
- tomek, evenfall, sofeea icecall, ironforge city, 3pkt, 7, +
- jarek, bone charmer, grumbaz crowsblood, undercity, 4pkt, +
- mikołaj, mg, sandrai darkshine, stormwind city, -pkt, -, +
(imię, username, team/color, starting position, score, rating, new, win)
Agricola
długość rozgrywki: 120min
- krzysiek, kolderek, niebieski, -, 18pkt, 6, -
- tomek, evenfall, czerwony, -, 32pkt, 9, -
- jarek, bone charmer, fioletowy, -, 22pkt, 8, +
- andrzej, antypirx, biały, -, 33pkt, 8, -, win
- przemek, ziela, zielony, -, 29pkt, 6, -
na innych stolikach grano jeszcze w starcraft, aton, football cards(?)
Batalia w Starcrafta skończyła się zwycięstwem Protosów Tasadara duży wpływ na wynik rozgrywki miało opuszczenie gry przed jej zakończeniem przez jednego z uczestników. Teraz tylko jeszcze pozostało mi spotkać się z kimś z Mare Nostrum
i lista gier do powtórzenia będzie zamknięta.

Nayan
w footbal cards nie pograliśmy, tylko wzięliśmy sobie do potrzymania. co do starcrafta, to zapowiadałem, że nie dogram do końca, więc kto tam przegrał, to popełnił błąd nie uwzględniając tej okoliczności w strategicznym planowaniu :p
)))

- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Ja bede. Gram w cokolwiek, ale jak semeai przyniesie Reef encountera, a MG przyniesie Tikal to bedzie super. 

na tikala się piszę, jakby co
w reef niekoniecznie ale mogę spróbować jeszcze raz. ja też coś nowego przyniosę.

niestety w tikala nie zagrałem bo się spóźniłem przez żonę :/ zaproponowałem partyjkę w abalone. przegrałem. następnie w coloretto na dwóch. wygrałem. oni dalej grali w tikala. więc zagraliśmy we dwóch w agricolę. wygrałem 4 punktami z debiutantem; nadal nie umiem planować
potem znów w coloretto tym razem w pięciu. bodajże trzeci. chwilę po tym wyciągnąłem świeżutkiego sabotażystę. graliśmy w pięciu, zebrałem 3 bryłki złota co dało mi trzecie miejsce. na koniec dwa razy w ubongo na trzech. raz byłem ostatni a raz wygrałem. jak zwykle było fajnie
były nowe osoby, oby częściej przychodziły, chociaż jedna osoba w nic nie zagrała i poszła bo akurat byliśmy zajęci :/

Abalone świetna logiczna gra
Agricole muszę zagrać jeszcze kilka razy żeby ją opanować. Coloretto fajna karcianka ale dosyć duży element losowości trochę mnie zniechęca. Sabotażysta bardzo fajne i rozrywkowe ale za łatwo wykryć sabotażystę.

Nayan
To zależy, po kilku partiach ludzie zaczynają lepiej kombinować i nie zawsze jest to takie prosteNayan pisze:Sabotażysta bardzo fajne i rozrywkowe ale za łatwo wykryć sabotażystę.

posiada ktos moze dostęp do polskiej instrukcji Mare Nostrum - Mythology Expansion?
x
pozdrowienia ze słonecznego (jak na razie) Gronia (obok Bukowiny Tatrzańskiej). na razie zagrałem dwa razy w Osadników z żoną i córką. szukam innych do grania 

Masz może dostęp do całej gry ?? bo bardzo chętnie zagrałbym w tobman pisze:posiada ktos moze dostęp do polskiej instrukcji Mare Nostrum - Mythology Expansion?

Nayan
od jutra będę miał stały dostęp do kompletu czyli podstawki i dodatku. Instrukcje pl do całego kompletu też już mam
zagramy jednak najszybciej za dwa tygodnie

x
rezerwuje miejsce w rozgrywkachbman pisze:od jutra będę miał stały dostęp do kompletu czyli podstawki i dodatku. Instrukcje pl do całego kompletu też już mamzagramy jednak najszybciej za dwa tygodnie

Nayan
Był ktoś w piątek ??
Nayan
Ja byłem od 18 do 19... I ni żywej duszy. :/ Choć ze względu na późniejsza burzę, to nawet lepiej.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
ja wracam z wczasów w środę i jestem głodny grania, więc będę w piątek na 100%. kto się jeszcze wybiera?
Tomek, jedziemy w czwartek do Katowic? pograć w Pandemica jak będą mieć?
Tomek, jedziemy w czwartek do Katowic? pograć w Pandemica jak będą mieć?

Mam nadzieję, że będę. Z chęcią zagrałbym w Senji - mam nadzieję, że wiecej w niej GoTa i/lub Starcrafta czy nawet Shoguna niż Warrior Hnightsów, którzy po wierwszym razie wyraźnie mi nie podeszli. Przynieść moge jak zwykle: Wings of War, Ticket to Ride: Europe, Race for The Galaxy i co tam jeszcze mam.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Witam,
Jestem nowy na tym forum (i w ogóle w planszówkach: nie licząc eurobiznesu, różnych odmian chińczyka i obecnie scrable). Jakoś gry komputerowe mnie nie specjalnie wciągały. Zazwyczaj jakoś tak zawsze krucho z czasem jest, a ostatnio, że jestem na częściowym urlopie i gdzieś mi się obiło o uszy coś o grach, chciałem sprawdzić czy mnie to dalej bawi (wydaje mi się że tak:) Poczytałem i na początek (tak na rozruszanie) wytypowałem sobie Carcassonne. Tylko taki zestaw z dodatkami trochę kosztuje i fajnie przed zakupem byłoby sprawdzić jak się gra (zwłaszcza jak się nie jest pewnym, czy dalej się grywa w planszówki). I w związku z tym mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów uczęszczających do avanti byłby w stanie zabrać ze sobą tą gierkę (np. w ten piątek, tj. 22.VIII)? Jako, że będę z żoną (która podobnie jak ja myśli, że może się wciągnie:), to właściciel nie musiałby nawet grać z nami (no może krótkie objaśnienie byłoby mile oczekiwane). Bo rozumiem, że taka jest idea: że można pograć w gierki niekoniecznie swoje? Gra oczywiście na miejscu - bez zabierania do domu; tak jak mówię, żeby po prostu sprawdzić czy gra przypadnie nam do gustu. Mam nadzieję, że ktoś przeczyta to przed piątkiem i da znać:)
pzdr
Jestem nowy na tym forum (i w ogóle w planszówkach: nie licząc eurobiznesu, różnych odmian chińczyka i obecnie scrable). Jakoś gry komputerowe mnie nie specjalnie wciągały. Zazwyczaj jakoś tak zawsze krucho z czasem jest, a ostatnio, że jestem na częściowym urlopie i gdzieś mi się obiło o uszy coś o grach, chciałem sprawdzić czy mnie to dalej bawi (wydaje mi się że tak:) Poczytałem i na początek (tak na rozruszanie) wytypowałem sobie Carcassonne. Tylko taki zestaw z dodatkami trochę kosztuje i fajnie przed zakupem byłoby sprawdzić jak się gra (zwłaszcza jak się nie jest pewnym, czy dalej się grywa w planszówki). I w związku z tym mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów uczęszczających do avanti byłby w stanie zabrać ze sobą tą gierkę (np. w ten piątek, tj. 22.VIII)? Jako, że będę z żoną (która podobnie jak ja myśli, że może się wciągnie:), to właściciel nie musiałby nawet grać z nami (no może krótkie objaśnienie byłoby mile oczekiwane). Bo rozumiem, że taka jest idea: że można pograć w gierki niekoniecznie swoje? Gra oczywiście na miejscu - bez zabierania do domu; tak jak mówię, żeby po prostu sprawdzić czy gra przypadnie nam do gustu. Mam nadzieję, że ktoś przeczyta to przed piątkiem i da znać:)
pzdr