Właśnie zastanawiam się na ile zmienią zasady względem pierwszego wydania. W sumie instrukcję już wrzucili to można by skupić jakieś z olxa bo widzę, że chodzą po 60-70 złoduck pisze: ↑19 sty 2025, 23:43To jest dobra gra, ale też należy zaznaczyć, że gra wojenna to co innego niż gra o tematyce wojennej. RtB to taka troszkę hybryda z euro (moim zdaniem bardzo w stylu autorskich gier wydawnictwa Phalanx). Mój egzemplarz wisiał na olx od dłuższego czasu i nagle wczoraj poszedł, teraz już wiem, dlaczegosamuraj1369 pisze: ↑19 sty 2025, 11:11 (...)
Czrkam na rozwój wspieraczkowej gry Race To Berlin. Moim zdaniem najciekawsza zapowiedź Portalconu'25. Mega się cieszę, że wydawnictwo ruszyło rozpoznać trochę te niezbadane terytorium gier wojennych.![]()
(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2025
-
- Has thanked: 517 times
- Been thanked: 606 times
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2025
- sliff
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 422 times
Co do gier od CMON to nie oszukujmy się ale to jest festiwal odgrzewanych kotletów.
Jasne mają tam 10-15K wiernych wspierających ale poza KS te gry nie radzą sobie jakoś spektakularnie.
Także chyba lepiej dla wszystkich aby poszukali jakiś innych gier niż 8 rok z rzędu jako bomba miałoby być np. zombiecide harry potter.
Jasne mają tam 10-15K wiernych wspierających ale poza KS te gry nie radzą sobie jakoś spektakularnie.
Także chyba lepiej dla wszystkich aby poszukali jakiś innych gier niż 8 rok z rzędu jako bomba miałoby być np. zombiecide harry potter.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2025, 01:34 przez sliff, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwlaszcza, ze kampania jeszcze nie wystartowałasamuraj1369 pisze: ↑19 sty 2025, 23:57 (..)
Właśnie zastanawiam się na ile zmienią zasady względem pierwszego wydania. W sumie instrukcję już wrzucili to można by skupić jakieś z olxa bo widzę, że chodzą po 60-70 zł

-
- Has thanked: 517 times
- Been thanked: 606 times
Dobra, wyłapałem jakąś sztukę na olx za 5 dyszek, pouczę się a potem przyrównam do nowej instrukcji, zobaczymy jakie zmiany wprowadzili i jak zagram to zdam relację w temacie gryoduck pisze: ↑20 sty 2025, 00:13Zwlaszcza, ze kampania jeszcze nie wystartowałasamuraj1369 pisze: ↑19 sty 2025, 23:57 (..)
Właśnie zastanawiam się na ile zmienią zasady względem pierwszego wydania. W sumie instrukcję już wrzucili to można by skupić jakieś z olxa bo widzę, że chodzą po 60-70 zła czy po robinsonowej jakieś wnioski zostały wyciągnięte - tego nie wie nikt

Jeśli to do mnie, to podziękuję, bo jak już napisałem wcześniej - ja w grę grałem, sprzedałem swój egzemplarz.samuraj1369 pisze: ↑20 sty 2025, 00:20 (...)
Dobra, wyłapałem jakąś sztukę na olx za 5 dyszek, pouczę się a potem przyrównam do nowej instrukcji, zobaczymy jakie zmiany wprowadzili i jak zagram to zdam relację w temacie gry![]()
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3890 times
No z tym że nie radzą sobie spektakularnie to bym się nie rozpędzałsliff pisze: ↑20 sty 2025, 00:00 Co do gier od CMON to nie oszukujmy się ale to jest festiwal odgrzewanych kotletów.
Cthulhu DMD odkąd wszedł w retail stał się niemal evergreenem, Dune Wojna o Arrakis druki druk zszedł na pniu, a to gra za 500 zl
Czy Mordred okaże się kolejnym Blood Ragem - watpie, ale zobaczymy
MGS wedle pierwszych wrażeń jest mega solidne, zresztą to tytul Emersona Matsutchiego wiec nie ma się co dziwić
Jeśli Dark Providence naprawia bolączki Studium w Szmaragdzie to też będzie miła premiera
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- walkingdead
- Has thanked: 254 times
- Been thanked: 645 times
100% zgody.japanczyk pisze: ↑19 sty 2025, 23:15
Marvel United w ktorym miejscu jest porzucone skoro do tej pory wszystko wydawali? Zostal im Maximum Carnage i World War Hulk i tez na Q&A zdaje sie bylo, ze obserwuja
Linii DC po prostu nie zaczynaja - dla nich to oddzielny produkt
Marvel Zombies (zaskakujaco dla mnie) jak widac sie nie sprzedaje, a jeszcze na licencji produkt jest drozszy
Nie zapominajmy, ze prowadzenie wydawnictwa to nie jest dzialalnosc charytatywna, ludzie glosuja portfelami
A dodatkowo, chyba wydawcy sugerując się KS czy GF muszą brać przede wszystkim pod uwagę lokalny rynek. Pzy KS czy GF ogromne liczby mogą być generowane przez wsparcia z USA, gdzie DC i Marvel są naprawdę mocnymi markami. A wsparcia z USA przecież nie przełożą się na sprzedaż gry w Polsce.
Nigdzie chyba nie podaje się faktycznych statystyk, ale jestem przekonana, że gdyby Marvel super sprzedawał się Portalowi to bez wahania wydaliby kolejny superbohaterski tytuł.
Sentinelsi to oczywiście nieco odrębny przypadek, ale jednak superbohaterski. Grzegorz jasno zasygnalizował, że sprzedaż poniżej oczekiwań (dlatego jeszcze nie podjęli decyzji o dodatku).
♀
- sliff
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 422 times
To są dobre i bardzo dobre gry, ale takie C:DMD to już 4 odsłona. I w tym momencie jakby ktoś chciał mieć całość to już gra potrzebowałaby własnego kallaxa.japanczyk pisze: ↑20 sty 2025, 03:05No z tym że nie radzą sobie spektakularnie to bym się nie rozpędzał
Cthulhu DMD odkąd wszedł w retail stał się niemal evergreenem, Dune Wojna o Arrakis druki druk zszedł na pniu, a to gra za 500 zl
Czy Mordred okaże się kolejnym Blood Ragem - watpie, ale zobaczymy
MGS wedle pierwszych wrażeń jest mega solidne, zresztą to tytul Emersona Matsutchiego wiec nie ma się co dziwić
Jeśli Dark Providence naprawia bolączki Studium w Szmaragdzie to też będzie miła premiera
Study in emerald to jest bardzo specyficzna gra. I tak jak recenzenci i osoby szukające nieszablonowych gier ją na pewno docenią. To dark providence to też jest już 3 podejście i jak przy pierwszych dwóch jakoś szału nie było. Tak teraz nie sądzę aby kilka figurek miało to zmienić.
- Portal Games
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 419 times
- Kontakt:
Dziękujemy wszystkim forumowiczom, którzy ciepło wypowiedzieli się o naszych ogłoszeniach. Portfolio staramy się mieć zróżnicowane, choć mocno sprofilowane pod tytuły o ciężkości 3+ na BGG - oby każdy z Was znalazł coś dla siebie!
Odpowiadając na niektóre z lawiny postów:
.
Slay the spire to roguelike deck builder - Delve jest małą sprytną grą, ale działa na zupełnie innych zasadach.
Co do wygaszania linii - % gdzie pojedyncze dodatki nie zostaną ostatecznie wydane vs. linie które już zostały ukończone, albo są wydawane prezentuje się bardzo dobrze na korzyść tych pierwszych.
A do co do samych zapowiedzi, hit/bomba która zaskoczy wszystkich - trudno w obecnym stanie branży o zaskoczenia - jakiż to tytuł "zaskoczyłby wszystkich - będąc jednocześnie hitem i bombą?, ALE tak czy owak powrotami zaskoczyliśmy całą niemal branżę, i ich miejsce jak najbardziej jest na Portalconie, gdzie zapowiadamy tytuły które się ukażą z naszym logo w 2025 roku. A co do nowości, to chyba efekt rozpuszczenia graczy i mega wysoko podniesionej poprzeczki - gdyby każde inne wydawnictwo ogłosiło taki Slay the Spire, czy Galactic Cruise - byłoby to okrzyczane hitem i mega niespodzianką przez wszystkich...
.
O Aeon's End proszę być spokojnym - zwolniliśmy częstotliwośc wypuszczania nowych podstawek, obserwując tempo sprzedaży nowości. Ale każda z wypuszczonych podstawek sprzedaje się stabilnie - na Wygnańcach na pewno seria się nie skończy, a patrząc jak dobrze radzi sobie gra po wprowadzeniu do Empiku, przyszłość rysuje się w kolorowych barwach.
Odpowiadając na niektóre z lawiny postów:
Tłumaczyła ta sama ekipa, za druk odpowiada ten sam oryginalny wydawca. Więcej się zrobić nie da by było zgodne

W sklepach będzie dostępna podstawka i dodatek, zobaczymy czy uda się jakieś exclusives zdobyć (te byłoby dostępne u nas w sklepie).
Będą też dostępne u nas w sklepie do zakupienia osobno po premierze gry (ukłon dla tych, którzy kupili grę lata temu).
Opinie niekoniecznie prawdziwe - Kelp to fajna dwuosobówka ale oparta dużo mocniej o blef niż Ironwood, który do tego dokłada fajną synergię i kombosy, a jakość komponentów na podobnym poziomie jak i cena - tak przy okazji.salaba pisze: ↑18 sty 2025, 14:49 Swojego czasu przyglądałam się Ironwood oraz Slay the Spire. Jednak spotkałam się z opiniami, że istnieją lepsze alternatywy dla obu tytułów.
Oczywiście kwestia gustu, ale zamiast Ironwood mam już na półce Kelp - dwuosobówka, totalnie asymetryczne frakcje i ślicznie wydana, do tego szybka i niedroga jak na jakość komponentów (około 175 zł w rodzimym sklepie PL).
W Slay the Spire komputerowe nigdy nie grałam, ale wygląd planszowki odepchnął mnie estetyką. Ktoś w necie zasugerował, że Kinfire Delve (mała karcianka) lepiej mu podeszło i się skusiłam. Dzielę się info, bo sama nigdy bym nie wpadła na taką alternatywę z racji mniejszej popularności tej małej karcianki. Jak mam wybierać między grą za pewnie 450 zł w wielkim pudle a taką za 80 zł i wielkości książki, która przy tym daje podobny feeling to dla mnie wybór oczywisty.
Slay the spire to roguelike deck builder - Delve jest małą sprytną grą, ale działa na zupełnie innych zasadach.
Z Chip theory games mamy nawiązaną współpracę, a sam potencjał Elder Scrolls gigantycznty. Z Modiphiusem testujemy Mass Effect i zobaczymy co dalej.
Przełom drugiego i trzeciego na ten moment.
Nic nie może wiecznie trwać... Ignacy jak już wielokrotnie ogłaszał po latach pracoholizmu, wrzucił na luz i zrobił sobie odpoczynek od designu. Powoli wraca - Bohema choć to nie jest jego gra, to w szlifowanie jest bardzo mocno zaangażowany. Trzymajcie kciuki, by to był faktyczny powrót!tomb pisze: ↑18 sty 2025, 19:18 Trzewik nadal bez nowego autorskiego tytułu, recykling Hexa, który dopiero co miał być porzucony, gra debiutanta z zewnątrz i wznowienie niezbyt znanej gry wojennej. To już wolałem rozwijający skrzydła Portal sprzed 10-15 lat.
Nowa armia do Neury jak zawsze bardzo cieszy![]()
God of War dla wersji polskiej oceniamy na 2026 - jeśli się zmieni, potwierdzimy w połowie roku.japanczyk pisze: ↑18 sty 2025, 19:41Z mojego Guessworka wyszedl tylko Galactic Cruise, wiec w sumie super bezpiecznie, zdziwilem sie, ze w zapowiedziach nie oglosili hucznie God of War, czyzby czerwiec 2025 byl nierealnym terminem?Spoiler:
Skad w ogole takie wrazenia? Jaka linie wydawnicza wygasili?Chrostek84 pisze: ↑18 sty 2025, 16:51 Takie wrażenie z Portalconu. Portal wygasza coraz więcej lini wydawniczych, ale wchodzi w kolejne gry z mnóstwem dodatków, których prawdopodobnie też nie dokończy.
Ogolnie z 18 gier 6 gier mam, 2 mialem i sprzedalem (Godfather, SI), 5 preorderow zlozonych (CMON, Lacerda)
Zostaja Wredna malpa (pas), Babylon (sprawdze pewnie, ale raczej nie kupie, bo mieszane opinie), Galactic Cruise (cos mi w tym projekcie nie lezy), Potwory w Tokio (dzieciaki mi rosna to moze sie skusze), World Order (na to czekalem)
Mega bezpieczne zapowiedzi, wiekszosc to kontynuacje i mocne oparcie portfolio na CMON, Mindclash i CTG + dorzucenie jakiegos Devirka i Leder Games oczywiscie
Zero jakichs hitow, bomb, ktore zaskocza wszystkich (oczywiscie powroty byly zaskoczeniem - Godfathera na pewno nikt sie nie spodziewal, SI niewielu, a Anachrony raczej zodyn, ale wciaz czy to powinno byc w kategorii premier?)
Co do wygaszania linii - % gdzie pojedyncze dodatki nie zostaną ostatecznie wydane vs. linie które już zostały ukończone, albo są wydawane prezentuje się bardzo dobrze na korzyść tych pierwszych.
A do co do samych zapowiedzi, hit/bomba która zaskoczy wszystkich - trudno w obecnym stanie branży o zaskoczenia - jakiż to tytuł "zaskoczyłby wszystkich - będąc jednocześnie hitem i bombą?, ALE tak czy owak powrotami zaskoczyliśmy całą niemal branżę, i ich miejsce jak najbardziej jest na Portalconie, gdzie zapowiadamy tytuły które się ukażą z naszym logo w 2025 roku. A co do nowości, to chyba efekt rozpuszczenia graczy i mega wysoko podniesionej poprzeczki - gdyby każde inne wydawnictwo ogłosiło taki Slay the Spire, czy Galactic Cruise - byłoby to okrzyczane hitem i mega niespodzianką przez wszystkich...
Tak, to nowe wydanie ze zmienionymi komponentami - mamy prawa do wersji EN, ale nie do języków, w których ukazała się 1. edycja (jak do polskiego, gdzie wydała to Galakta).karmazynowy pisze: ↑18 sty 2025, 20:18 Halo, Portal, zapomnieliście coś ogłosić.![]()
Chyba, że to na rynek US.
https://boardgamegeek.com/boardgame/437 ... nd-edition
Jeśli to pewna forsa, to któreś wydawnictwo to na pewno zrobi:). Z wielu przyczyn to nie będziemy my.Grellenort pisze: ↑18 sty 2025, 21:49 Przełamując wszechobecny optymizm i marudzac jak na polaka przystało, jestem skrajnie zawiedziony. Jak na wydawnictwo tak bazujące na wszelkich IP mocno liczyłem na Mistborn DBG. Przecież to pewna forsa, wystarczy sie schylić i podnieść...
Mass Effect jako lżejsza gra kampanijna uzupełnia świetnie nasze portfolio, co do dodatków Bloodborne i Dune, nic obiecać nie możemy, ale przeciągamy linę ile się daPomnik pisze: ↑19 sty 2025, 01:35 Duży szacun za przejęcie Spirit Island - mocno myślę nad wzięciem portalowej podstawki razem z dodatkami (mam już lacertową i oba promo packi) tylko po to by zachęcić ich bardziej do kontynuowania o kolejne dodatki xD
Slay the Spire po zachwytach na forum wpada na listę.
Będę pewnie anulować zamówienia z czachy więc możliwe że Bloodborne wleci w to miejsce, mam nadzieję że brakujące dodatki też kiedyś wydadzą xD
Godfather trochę kusi ale najpewniej pass, Ironwood też nieśmiało mruga. Mass Effect uważam za porażkę i chyba chcieli po prostu wrzucić kolejną grę Langa do portfolio xD
Reszty gier nie znam lub zupełnie mnie nie interesują.
Podoba mi się że coraz lepsze deale robią z CMON, może Wojna o Arrakis doczeka się też dodatków KSE.
Z nadziei na kolejny rok - utrzymanie Aeons End chociaż do zakończenia Wave 6 i jak najdłuższe wspieranie TMB![]()

O Aeon's End proszę być spokojnym - zwolniliśmy częstotliwośc wypuszczania nowych podstawek, obserwując tempo sprzedaży nowości. Ale każda z wypuszczonych podstawek sprzedaje się stabilnie - na Wygnańcach na pewno seria się nie skończy, a patrząc jak dobrze radzi sobie gra po wprowadzeniu do Empiku, przyszłość rysuje się w kolorowych barwach.
Jeszcze nie ma ustalonej daty - czekamy na wycenę dodatków.
- KurikDeVolay
- Has thanked: 1096 times
- Been thanked: 501 times
Pierwszy druk Spirit Island od Lacerty miał źle wydrukowane karty choroby. Czy uda się dorzucić do sklepu poprawne, za jakąś symboliczną złotówę? Przejęcie tej linii wydawniczej to ogromny ukłon w stronę graczy.
- Portal Games
- Kontakt:
Nasze wydanie jest oczywiście już ok, ale same poprawione karty będą także dostępne osobno.KurikDeVolay pisze: ↑20 sty 2025, 12:00 Pierwszy druk Spirit Island od Lacerty miał źle wydrukowane karty choroby. Czy uda się dorzucić do sklepu poprawne, za jakąś symboliczną złotówę? Przejęcie tej linii wydawniczej to ogromny ukłon w stronę graczy.
- JollyRoger90
- Has thanked: 1314 times
- Been thanked: 309 times
przypomnisz co było nie tak z nimi? Wydaje mi się, że Lacerta dawał cos na podmiankę do pudełka, ale to było dawno i mogłem coś przekręcić.KurikDeVolay pisze: ↑20 sty 2025, 12:00 Pierwszy druk Spirit Island od Lacerty miał źle wydrukowane karty choroby. Czy uda się dorzucić do sklepu poprawne, za jakąś symboliczną złotówę? Przejęcie tej linii wydawniczej to ogromny ukłon w stronę graczy.
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
A jak kwestia dodatku do Ahoy? Będzie u was angielska wersja tak jak podstawki?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- KurikDeVolay
- Has thanked: 1096 times
- Been thanked: 501 times
Były wydrukowane dwustronnie jeśli dobrze pamiętam. Zamiennik od Lacerty był drukowany na szybko w kraju, na innym papierze.JollyRoger90 pisze: ↑20 sty 2025, 12:14 przypomnisz co było nie tak z nimi? Wydaje mi się, że Lacerta dawał cos na podmiankę do pudełka, ale to było dawno i mogłem coś przekręcić.
-
- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 94 times
Jak coś to już przedsprzedaż godfathera jest wysyłana do osób, które kupiły grę w sklepiku portalach.
- Portal Games
- Kontakt:
Podobna akcja z preorderem powinna się udać - Leder nie miał nic przeciwko przy podstawce, więc jeśli tylko będą mieli zapas w EU, dostaniemy.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2020 times
- Been thanked: 2623 times
Karty do Godfathera - kiedy będą dostępne w oddzielnej sprzedaży?
(Wiem, napisaliście "po premierze" ale przecież grę można już kupić
)
(Wiem, napisaliście "po premierze" ale przecież grę można już kupić
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
Podbije jak tak - Lacerta wypuściła Promo Pack 2 z błędem było (Odkrywca ma 6 kart, Nawałnica ma 4 a w wydaniu lacerty oba duchy mają po 5 kart jeśli o rewersy chodzi). Jest opcja dorzucenia poprawionej karty Odkrywcy do takiej paczki?Portal Games pisze: ↑20 sty 2025, 12:06Nasze wydanie jest oczywiście już ok, ale same poprawione karty będą także dostępne osobno.KurikDeVolay pisze: ↑20 sty 2025, 12:00 Pierwszy druk Spirit Island od Lacerty miał źle wydrukowane karty choroby. Czy uda się dorzucić do sklepu poprawne, za jakąś symboliczną złotówę? Przejęcie tej linii wydawniczej to ogromny ukłon w stronę graczy.

"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- Portal Games
- Kontakt:
Te promo duchy są teraz w osobnym dodatku dostępnym w regularnej sprzedaży (w EN) - zakładając, że wszystko dobrze pójdzie i Wyspa odżyje - przy jego polskiej premierze postaramy się dorzucić takie karty na podobnych zasadach.Pomnik pisze: ↑20 sty 2025, 13:03Podbije jak tak - Lacerta wypuściła Promo Pack 2 z błędem było (Odkrywca ma 6 kart, Nawałnica ma 4 a w wydaniu lacerty oba duchy mają po 5 kart jeśli o rewersy chodzi). Jest opcja dorzucenia poprawionej karty Odkrywcy do takiej paczki?Portal Games pisze: ↑20 sty 2025, 12:06Nasze wydanie jest oczywiście już ok, ale same poprawione karty będą także dostępne osobno.KurikDeVolay pisze: ↑20 sty 2025, 12:00 Pierwszy druk Spirit Island od Lacerty miał źle wydrukowane karty choroby. Czy uda się dorzucić do sklepu poprawne, za jakąś symboliczną złotówę? Przejęcie tej linii wydawniczej to ogromny ukłon w stronę graczy.![]()
Ja miałbym takie bardzo nieśmiałe marzenie na przyszłość do rozważenia, patrząc na wydanie Projektu Gai, Spirit Island i Anachrony. Co prawda Rebel wydał już Piratów z Maracaibo, ale jeżeli Rebel również na Maracaibo się nie pokusi, tak jak nie zdecydował się na Spirit Island, to samo Maracaibo wraz z nigdy dotąd nie wydanym dodatkiem po polsku to byłoby coś! Tak naprawdę dodatek Powstanie normalnie miał zostać i zostałby w Polsce wydany, gdyby nie problemy finansowe polskiego wydawcy z innymi mniej trafnymi wyborami.
- rand
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 136 times
Ja czekam na Galactic Cruise, Daitoshi, od dwóch lat na Champions of Midgard. będę z pewnością obserwował Bohemians Przy okazji wiadomo kiedy premiery, jest jakaś rozpiska?
Trochę liczyłem na Men Nefer, Bitoku chyba w miare siadło, a twórca ten sam, do tego jakoś tak pasuje do portfolio
Miałem też cichą nadzieje na Fall of Lumen, ale może Galakta czy Rebel się skusi. Natomiast przy omawianiu powrotów myślałem, że zapowiedzą Zamki Szalonego króla Ludwika. Niby nie pasuje do portfolio ( choć podobne do Suburbii) ale wielu graczy czeka na wznowienie, a ceny używanych egzemplarzy wywindowane do granic możliwości.
Trochę liczyłem na Men Nefer, Bitoku chyba w miare siadło, a twórca ten sam, do tego jakoś tak pasuje do portfolio

Damn. Miałem sprzedawać Spirit Island of Lacerty, a tu wychodzi, że zamiast coś sprzedać to jeszcze dodatków nakupuje od Portalu.
Portfel płacze, serce się cieszy.

Portfel płacze, serce się cieszy.
-
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 95 times
Do informacji tych którzy nie korzystają z FB:
Jutro (wtorek) o 21, planszowe newsy na YT będą przepytywać Grzegorza Polewkę, także myślę, że jak ktoś chce informacji z pierwszej ręki to polecam jutro zapytać
.
https://www.youtube.com/watch?v=5Ze17LT ... jTkai1x39q
Jutro (wtorek) o 21, planszowe newsy na YT będą przepytywać Grzegorza Polewkę, także myślę, że jak ktoś chce informacji z pierwszej ręki to polecam jutro zapytać

https://www.youtube.com/watch?v=5Ze17LT ... jTkai1x39q
Też liczyłem na Men Nefer. Niesamowity klimat i dużo móżdżenia. Może ktoś to wyda jeszcze, przynajmniej mam taką nadziejęrand pisze: ↑20 sty 2025, 14:46 Ja czekam na Galactic Cruise, Daitoshi, od dwóch lat na Champions of Midgard. będę z pewnością obserwował Bohemians Przy okazji wiadomo kiedy premiery, jest jakaś rozpiska?
Trochę liczyłem na Men Nefer, Bitoku chyba w miare siadło, a twórca ten sam, do tego jakoś tak pasuje do portfolioMiałem też cichą nadzieje na Fall of Lumen, ale może Galakta czy Rebel się skusi. Natomiast przy omawianiu powrotów myślałem, że zapowiedzą Zamki Szalonego króla Ludwika. Niby nie pasuje do portfolio ( choć podobne do Suburbii) ale wielu graczy czeka na wznowienie, a ceny używanych egzemplarzy wywindowane do granic możliwości.