Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
Wender
Has thanked: 130 times
Been thanked: 124 times

Re: Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Post autor: Wender »

Ardel12 pisze: 06 wrz 2024, 08:55 Nie wiem na co liczyłem, ale ogólnie totalne dno. Nic ciekawego i jakieś same bzdety wrzucili a zapowiadali jakby mieli wepchnąć tam jakieś mega rodzynki. Opóźnienie mnie wkurzyło, mogłem smacznie pospać niż czekać(odpuściłem jakoś o 0:30).

No nic, na renomę swoją pracują jak mogą :D
Z tym, że mieli dorzucać nowe cały dzień a jeszcze 9 nie ma ;)
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1414 times
Been thanked: 2959 times

Post autor: Ardel12 »

Wender pisze: 06 wrz 2024, 08:59
Ardel12 pisze: 06 wrz 2024, 08:55 Nie wiem na co liczyłem, ale ogólnie totalne dno. Nic ciekawego i jakieś same bzdety wrzucili a zapowiadali jakby mieli wepchnąć tam jakieś mega rodzynki. Opóźnienie mnie wkurzyło, mogłem smacznie pospać niż czekać(odpuściłem jakoś o 0:30).

Zwykle zaczynasz od tąpnięcia, a potem podbijasz, więc jak tak wygląda start to...
No zobaczymy, może jeszcze odszczekam swoje słowa :D
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1568 times
Been thanked: 1142 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Ja mam nadzieję, że te pierdoły w dziale promocje to nie na 25 lecie xD
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
to tylko ja
Been thanked: 9 times

Post autor: to tylko ja »

Hardkor pisze: 06 wrz 2024, 09:04 Ja mam nadzieję, że te pierdoły w dziale promocje to nie na 25 lecie xD
Promocją jest ten zestaw 25x "śmieci" z magazynu ;)
Largo
Has thanked: 162 times
Been thanked: 126 times

Post autor: Largo »

Hardkor pisze: 06 wrz 2024, 09:04 Ja mam nadzieję, że te pierdoły w dziale promocje to nie na 25 lecie xD
To nie pierdoly tylko ekskluzywne tytuły niedostępne na rynku, których druk nie jest planowany!

A tak na serio to o 14 ma być jakaś nowa przedsprzedaż. Obstawiam voidfall. Jak będą fajne bonusy to się zamówi to i te promki wpadną.
Awatar użytkownika
Michito
Has thanked: 228 times
Been thanked: 257 times

Post autor: Michito »

Dostałem info na PW na FB, że promocja to nie będzie wyprz poniżej cen w innych sklepach i stawiają na goodiesy itp. To co mieli dodać w promo cenach to dodali. Jakiś kod ma być ponoć wrzucony, ale bez szczegółów.

Nie oceniam decyzji biznesowej, bo to ich dobra wola, ale po cichu liczyłem na więcej :)

Edit: Pojawił się poniższy baner, ale nie wiem jak go rozumieć (w koszyku żadna zniżka się nie nalicza więc można by wnioskować, że ceny gier zostały już masowo obniżone)

Obrazek

Edit2: zniżka 25% jest już wliczona domyślnie, ale tylko dosłownie dla "gier" i "dodatków" w kategorii "Gry i dodatki". Odpadają więc minidodatki (bye bye Dyrektorzy do Barrage) i promosy/akcesoria.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2024, 10:15 przez Michito, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wender
Has thanked: 130 times
Been thanked: 124 times

Post autor: Wender »

Michito pisze: 06 wrz 2024, 09:38 Dostałem info na PW na FB, że promocja to nie będzie wyprz poniżej cen w innych sklepach i stawiają na goodiesy itp. To co mieli dodać w promo cenach to dodali. Jakiś kod ma być ponoć wrzucony, ale bez szczegółów.

Nie oceniam decyzji biznesowej, bo to ich dobra wola, ale po cichu liczyłem na więcej :)
Oni to jednak umieją w marketing 😂
Awatar użytkownika
RUNner
Has thanked: 665 times
Been thanked: 1130 times

Post autor: RUNner »

Przynajmniej już wszystko jasne i nie trzeba odświeżać ich strony. Trochę jestem zawiedziony, bo liczyłem na szarpaninę i przeciążenia strony, a tu proszę... spokojny początek weekendu i fajrant zakupowy :wink:
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3933 times

Post autor: japanczyk »

Michito pisze: 06 wrz 2024, 09:38 Edit: Pojawił się poniższy baner, ale nie wiem jak go rozumieć (w koszyku żadna zniżka się nie nalicza więc można by wnioskować, że ceny gier zostały już masowo obniżone)

Obrazek
Ceny gier sa obnizone - rano bylo SCD, teraz jest na wielu produktach rzeczywiscie te -25%

Musze powiedziec, ze zapowiedzi byly jakby to bylo nie wiem - ostatnia sztuka Godfathera, The Others czy jakiegos innego rodzynka - idk, edycji Robinsona z Gamefound albo 51 stanu, taki uklon na 25 urodziny

a rzucili jakies lezaki w stylu bongo, czy zapomnianego stocku Influenti, ktore #nikogo

Z duzej chmury maly deszcz jak zwykle - pozostaje klepnac preorderek na podziemne imperium i resurgence i powiedziec "nara"
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1568 times
Been thanked: 1142 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Kurde, a liczyłem, że coś kupie i promki wpadną, a tutaj nic nawet nie opłaca mi się brać dla samych promek xD
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
rogal
Has thanked: 43 times
Been thanked: 73 times

Post autor: rogal »

na planszówkach tv ma być jakiś preorder- może tutaj sie uda coś zamówić bo póki co nie ma na czym oka zawiesić poza dodatkiem do podziemnego imperium
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 439 times
Been thanked: 254 times

Post autor: Wildcard »

Tyle hajpu, streamow, promek od inflencerow...

Ani ceny nie powalaja, ani asortyment, promki mam w nosie...

Troche slabo :/
Awatar użytkownika
loaru
Has thanked: 121 times
Been thanked: 250 times

Post autor: loaru »

A nie mieli wrzucać co jakiś czas perełek z magazynu na outlet?
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 2035 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

Hardkor pisze: 06 wrz 2024, 10:15 Kurde, a liczyłem, że coś kupie i promki wpadną, a tutaj nic nawet nie opłaca mi się brać dla samych promek xD
Po cichu też liczyłem na odkopanie jakichś zabytków w stylu The Edge ostatnio u AR i innych pojedynczych pozycji w aleplanszówkach.
gabens29
Has thanked: 291 times
Been thanked: 15 times

Post autor: gabens29 »

Smutne jest to, że przy niektórych tytułach, cena z 30 dni była niższa niż teraz z promka
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3933 times

Post autor: japanczyk »

Ogladam ten live i zastanawiam sie dla kogo te broszury sa drukowane, nie wierze zeby bylo zapotrzebowanie takie ze ciagle przedrukowuja te felietony sprzed 10-20 lat do czytania nowym pokoleniom
Ile osob to kupi? 100?
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

japanczyk pisze: 06 wrz 2024, 14:23 dla kogo te broszury sa drukowane
Mowisz o nowej "ksiazce Ignaca"?

To jest ponoc pierwszy raz po polsku. Wczesniej wydano 2 wersje po angielsku tylko.
Wiec jakis klient jest, bo i ponoc byly o to prosby. Ludzie kupia, chocby po autograf, rocznicowo ;)

Wyglada to na gruba ksiazke, dodano ponoc sporo ilustracji w porownaniu do ver eng.

Niemniej ja mam zdziwke, ze na dodatki do Neuro rpg ciagle jest ssanie i wezwania do dodrukow :P

Edit: wiele "ponoc", bo mowie ze slyszenia :lol: ja sie nie skusilem
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
rogal
Has thanked: 43 times
Been thanked: 73 times

Post autor: rogal »

w przedsprzedaży thorgal. Nie mój target. mam w koszyku 55zł. chyba odpuszcze bo nie mam czy dobić 150zł żeby móc wziąć udział w losowaniu. Może jakaś grupówka :D:D :mrgreen: :mrgreen:
osimaru
Has thanked: 109 times
Been thanked: 64 times

Post autor: osimaru »

psia.kostka pisze: 06 wrz 2024, 14:32
japanczyk pisze: 06 wrz 2024, 14:23 dla kogo te broszury sa drukowane
Niemniej ja mam zdziwke, ze na dodatki do Neuro rpg ciagle jest ssanie i wezwania do dodrukow :P
W drodze jeszcze Neuroshima RPG Ostatnia Era na systemie 5E, zbiórka startuje za 3 dni :)
Pomnik
Has thanked: 419 times
Been thanked: 297 times

Post autor: Pomnik »

Mi się udało nabić bo wpadł mi ostatnio GFowy Robek ale bez Skrzyni i Opowieści.
Jestem turbo ciekaw czy ten promocyjny scenariusz zmieści się do kieszeni z tyłu Księgi Opowieści (jestem prawie pewien że nie xD).
Ale też spodziewałem się ciekawszych rzeczy niż to co wrzucili.

Swoją drogą, jakby ktoś chciał się pozbyć ulepszeń broni i schronienia (promocyjne 8 kafelków, na GF oznaczone jako Treasure Chest Promo) to ja chętnie xD
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Awatar użytkownika
Leinadus
Has thanked: 18 times
Been thanked: 106 times

Post autor: Leinadus »

Czy do tej promocji, która jest teraz odpalona, można zastosować jeszcze jakieś rabaty lojanościowe?
Awatar użytkownika
psia.kostka

Zapowiedz odkopanych z piwnicy Portalu rarytasow, to troche kapiszon. Moze jutro na licytacji cos wpadnie, bo i takich staroci, to pewnie nie maja nawet juz praw/licencji by sprzedawac w sklepiku np Cry Havoc

-25% na gry jest spoko, choc jak ktos kolekcjonuje krowy, to ma to samo caly 2024rok
(edit: no nie, bo dzis tez wchodza lojalki, wiec jest lepiej :oops: )

Jedyna wartoscia dodana (dla mnie) sa te promki:

- 5 autorskich od influ (raczej ciekawostka wg mnie, albo dla uber fanow tych influ)

- losowy wór 25 promek ze sklepiku, przy zakupie ponad 200pln
tu juz jest chyba realna wartosc, a i hazard, bo kazdy moze miec inny wór (no wiadomo, ze jakies najgorsze padaki wpadna jako glowny wypelniacz kazdemu :P)

Rodzi to pytanie, czy warto np zasadzic sie na 2 takie wory, mimo, ze regulaminowo przypada tylko jeden na osobe (tu troszke zal, bo moze szarpnalbym sie na Assassina/TMB_outlet, gdybym mial gwarancje kolejnego wora promoskow...) Ale kupowac na "nowym koncie Mamusi" bez wypracowanych rabatow kiepsko juz :|

Moze tez powstac niebawem rozdawnictwo/wymiana portalowych promek. Bo pewnie nie kazdy bedzie potrzebowal "Serwerownie Molocha" albo Karty rynku z AE ;)

~~
Trzewik tez wspomnial, ze mialy byc rozne fanty z haslem jubileuszowym, ale on mial to ogarnac i dopadla go maniana/lenistwo :lol:

Jest tez "nowe logo portalu", ale chodzi raczej o to "oczko" wraz ze stylizowana nazwa wydawnictwa. Rewolucji tu nie ma, wiekszosc nawet nie zauwazy, ze cos zmieniano. (edit: mnie troche drazni wyrownanie obu linijek do lewej, co dalo brzydkie puste pole po prawej, ktore wypelniono kropką :| ale czy wysrodkowanie linijek daloby lepszy efekt? pewnie nie, bo tez skosy klujace w oczy)

~~
fyi: w temacie rozdawnictwa rabatow mam "niestety" urlop
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2024, 17:34 przez psia.kostka, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 2035 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

japanczyk pisze: 06 wrz 2024, 14:23 Ogladam ten live i zastanawiam sie dla kogo te broszury sa drukowane, nie wierze zeby bylo zapotrzebowanie takie ze ciagle przedrukowuja te felietony sprzed 10-20 lat do czytania nowym pokoleniom
Ile osob to kupi? 100?
Dla mnie😉
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1414 times
Been thanked: 2959 times

Post autor: Ardel12 »

Wender pisze: 06 wrz 2024, 08:59

No to już chyba mogę powiedzieć, że dno i tona mułu. Szkoda mojego czasu na dalsze sprawdzanie.
Ceny liche, starocie słabe.
Jak już się zbliża takie 25 lecie to powinni np. zostawiać promoski do danych gier, jak np. Darwina, które wyszły i pewnie ludzie by się ucieszyły(ja nie, bo zgarnąłem all in w angliku). Jak to się mówi, z dużej chmury mały deszcz.
Awatar użytkownika
psia.kostka

psia.kostka pisze: 06 wrz 2024, 16:30 -25% na gry jest spoko, choc jak ktos kolekcjonuje krowy, to ma to samo caly 2024rok
tu skucha z mojej strony :oops: , bo dotychczas bylo:
krowakod -25% lub lojalka

a rocznicowo jest:
-25% oraz lojalka

wniosek -> trzeba isc na slonko, na swieze, bo juz sie gubie w tych procentach :P
(a nic nie pilem przeca :roll: )
ODPOWIEDZ