[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
Jednak nie wpadnę. Piłkę nożną, to robią mi dzieci z głowy
@Evenfall: Plazma informował mnie dzisiaj przez telefon że zamierza zjawić się po odbiór Factory Managera. Bądź gotów i czujny jak ważka !!! I niie daj się tak łatwo
@Evenfall: Plazma informował mnie dzisiaj przez telefon że zamierza zjawić się po odbiór Factory Managera. Bądź gotów i czujny jak ważka !!! I niie daj się tak łatwo
Pisałbym sie na niedzielnego twiligtha prawdopodobnie jak coś to proszę o informacje na pw
Nayan
"Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny."
Jak najbardziej. Wezmę dziś Runewars.Evenfall pisze:Jak tam Mikołaj, rewanż w Runewars albo w Twilight Imperium ?
Zmieniłem sobie nick (z dodoxpl)
ktoś proponował mi sprzedaż dodatku do Gry o Tron, niech się odezwie.
ktoś proponował mi sprzedaż dodatku do Gry o Tron, niech się odezwie.
To ja Mam oba dodatki. Odezwij się na priva.Dodo pisze:ktoś proponował mi sprzedaż dodatku do Gry o Tron, niech się odezwie.
panowie i panie
jest propozycja do zmiany lokalu. Janusz Nowak z Cybergame.pl zaproponował nam ten oto lokal: Rapsodia.
jeśli zmienimy lokal będziemy mogli od niego pożyczać gry za darmo i podobno będziemy mogli siedzieć do kiedy chcemy.
co wy na to?
jest propozycja do zmiany lokalu. Janusz Nowak z Cybergame.pl zaproponował nam ten oto lokal: Rapsodia.
jeśli zmienimy lokal będziemy mogli od niego pożyczać gry za darmo i podobno będziemy mogli siedzieć do kiedy chcemy.
co wy na to?
Ciekawa propozycja, choć mi się w avanti podoba. Przed ewentualną zmianą 'na dobre' radziłbym przez jakiś czas prowadzić działania równoległe. Czas pokaże, gdzie będzie lepiej.kolderek pisze: jest propozycja do zmiany lokalu. Janusz Nowak z Cybergame.pl zaproponował nam ten oto lokal: Rapsodia.
Z tego co się orientuję to raptem jakieś 5-10 minut z buta od Avanti jest więc dalekiej podróży nie będzie.
A jak z datą? W razie ewentualnej zmiany miejsca dzień i godzina zostaną te same?
Najlepiej byłoby omówić to w piątek bo nie każdy systematycznie na forum zagląda.
A jak z datą? W razie ewentualnej zmiany miejsca dzień i godzina zostaną te same?
Najlepiej byłoby omówić to w piątek bo nie każdy systematycznie na forum zagląda.
tak dzień ten sam - tylko nie wiem jak z tymi godzinami, bo niby Janusz powiedział, że możemy grać do kiedy chcemy (tą restaurację prowadzi jego teść), a z drugiej strony lokal czynny do 21 bodajże a jak dzwoniłem to do 18:3o! muszę jeszcze pogadać z Januszem
Planują zakup arkham horror, więc może jest ktoś kto mógłby go na jutro przynieść żebym mógł zobaczyć jak się sprawdza w praniu?
Ja mam AH, ale dziś mnie niestety nie będzie. Ogólnie gra jest świetna, najlepiej sprawdza się w wersji solo.Federant pisze:Planują zakup arkham horror, więc może jest ktoś kto mógłby go na jutro przynieść żebym mógł zobaczyć jak się sprawdza w praniu?
AH ma Michał (to ten wysoki brodaty w okularach co zazwyczaj przyjeżdża z synem Kubą ). Spróbuję go namówić, żeby to przywiózł, jeśli w ogóle dzisiaj będzie się wybierał. Jest tylko jedno ale ... Dla mnie jest to najgorsza gra w jaką grałem No i bądź tu mądry
P.S. Ja się dzisiaj wybieram.
P.S. Ja się dzisiaj wybieram.
Musze przyznać że ostatnio znowu coraz więcej sie nas robi. W piątek było ponad 20 osób (wliczając towarzystwo grające w Talisman). Nie ma to jak "świeża krew".
Ja osobiście znowu, po dłuższej przerwie, zagrałem w "show busnes" Mayastyego. przyznam że gra mocno się zmieniła, ale moim zdaniem na plus. Podoba mi się kwestia koncentracji na budowie zespołu i to, że jest kilka możliwości dążenia do zwycięstwa. Do tego mechanika też się uprościła, w porównaniu z wersjami które znałem.
No a potem na zakończenie zagrałem sobie w "Mall of horror" - bardzo sympatyczna i rozrywkowa gra.
na stołach widziałem Chaos on the Old World, Cywilizacje, wspomniany Talisman, Stronghold, Mr. Jack. Może było coś jeszcze ale umknęło mojej uwadze.
Ja osobiście znowu, po dłuższej przerwie, zagrałem w "show busnes" Mayastyego. przyznam że gra mocno się zmieniła, ale moim zdaniem na plus. Podoba mi się kwestia koncentracji na budowie zespołu i to, że jest kilka możliwości dążenia do zwycięstwa. Do tego mechanika też się uprościła, w porównaniu z wersjami które znałem.
No a potem na zakończenie zagrałem sobie w "Mall of horror" - bardzo sympatyczna i rozrywkowa gra.
na stołach widziałem Chaos on the Old World, Cywilizacje, wspomniany Talisman, Stronghold, Mr. Jack. Może było coś jeszcze ale umknęło mojej uwadze.
- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Cieszy, ze tylu nowych ludzi
Mam nadzieje, ze uda mi sie dotrzec w piatek
Pzdr
Mam nadzieje, ze uda mi sie dotrzec w piatek
Pzdr
Gór mi mało i trzeba mi więcej
ktoś ostatnio strasznie zachwalał starcrafta. Może ma ktoś z was i mógłby dzisiaj przynieść?
Ze starcraftem sprawa nie łatwa. W towarzystwie są dwie sztuki (obie z dodatiem). Niestety ich właściciele, jako ojcowie od niespełna dwóch miesięcy, są mocno ograniczeni czasowo. Z moich informacji wynika że przez najbliższe dwa - trzy tygodnie żaden się nie zjawi, a potem niewiadomo.
A co do spotkania, to bardzo sympatycznie było. Tym razem zamiast jakiejś dłuuuugiej gry to raczej lżejsze pozycje:
Wikingowie - dwie partie zagrane i przyznam, że gra mi się podoba. Nieskomplikowana, szybka, ale wymaga myślenia. Polecam.
Potem wyrównana bitwa z Nayanem w ... - nie mam pojęcia jaki to ma tytuła, ale starliśmy się antycznymi armiami. Mechanika bardzo zbliżona do batellora, choć trochę więcej rodzajów jednostek.
No i na wstępie szybki monopol - karcianka. Co byśmy zrobili bez Kolderka i jego karcianek, czekając nim się towarzystwo zejdzie, to nie mam pojęcia.
A co do spotkania, to bardzo sympatycznie było. Tym razem zamiast jakiejś dłuuuugiej gry to raczej lżejsze pozycje:
Wikingowie - dwie partie zagrane i przyznam, że gra mi się podoba. Nieskomplikowana, szybka, ale wymaga myślenia. Polecam.
Potem wyrównana bitwa z Nayanem w ... - nie mam pojęcia jaki to ma tytuła, ale starliśmy się antycznymi armiami. Mechanika bardzo zbliżona do batellora, choć trochę więcej rodzajów jednostek.
No i na wstępie szybki monopol - karcianka. Co byśmy zrobili bez Kolderka i jego karcianek, czekając nim się towarzystwo zejdzie, to nie mam pojęcia.
Bitwa się toczyła w Comand&Colors: Ancients i według mnie skończyła się remisem ze wskazaniem na Cartagine
Z tego co obserwowałem na innych stołach to bardzo zainteresowała mnie gra Railroad Tycoon na planszy. Zajmuje miejsce w najbliższej rozgrywce, która będzie odbywała się w mojej obecności Oczywiście jestem także w trakcie kopania tunelu czasoprzestrzennego do następnej rozgrywki w Starcrafta
Z tego co obserwowałem na innych stołach to bardzo zainteresowała mnie gra Railroad Tycoon na planszy. Zajmuje miejsce w najbliższej rozgrywce, która będzie odbywała się w mojej obecności Oczywiście jestem także w trakcie kopania tunelu czasoprzestrzennego do następnej rozgrywki w Starcrafta
Nayan
Taka cisza że nie można wytrzymać nikt nie pisze co było w piątek. Danie główne to bitwa pod Cannami gdzie Hanibal toczył walkę z rzymskimi legionami później smallword czyli wielkie przemieszanie ras (szkielety rządzą) a na koniec wisienka czyli neurosima Hex z 2 dodatkami spotkał sie smart, Las Vegas i gangi. Na innych stołach był Tide of Iron i niemcy witali amerykanów na "omacha beach" oraz "enforcer" ?? ale tego tytułu nie jestem pewien. W sumie fajnie nastepnym razem muszę wziąść też Race for the Galaxy. Tyle że nastepny raz to najwcześniej za 2 tygodnie.
Nayan
Może w ten piatek coś dłuższego? Android, albo Horror w Arkham - ktoś się chwalił ze ma?
Albo jakaś strategia: Runwars?
Oczywiście to zalezy kto bedzie, bo ja żadnego z tych tytułów nie mam. Z okolic strategi to dysponuje tylko Imperialem.
Oczywiście to zalezy kto bedzie, bo ja żadnego z tych tytułów nie mam. Z okolic strategi to dysponuje tylko Imperialem.
Chętnie wpadnę z Androidem, chyba, że znów mi coś wypadnie. Dam jeszcze znać w piątek.Jar pisze:Może w ten piatek coś dłuższego? Android, albo Horror w Arkham - ktoś się chwalił ze ma?
ok wezmę polską instrukcję żeby nikogo nie zanudzać tłumaczeniem kart.
Powinienem dotrzeć po piątej, ale nie pamiętam zasad - mam nadzieję, że przeczytałeś tą instrukcjęJar pisze:ok wezmę polską instrukcję żeby nikogo nie zanudzać tłumaczeniem kart.