[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

Wczorajsze spotkanie było chyba jednym z najbardziej udanych jakie dotąd się odbyły, między innymi z tego względu, iż gracze dopisali (18 osób w tym 4 nowych :)), poznałem parę nowych gier (mn. Machinę :)) i panowała bardzo fajna atmosfera. Zauważyłem też że Neuroshima Hex powoli staje się grą kultową, bo przez całe spotkanie, jako jedyna gra nie schodziła ze stołów. Na stronce o spotkaniach w Avanti wkleiłem parę zdjęć z wczorajszego spotkania. Acha, i zbieram chętnych na partyjkę Wings of War PBF (play by forum). Prowadzić grę będzie Neurocide, który jednocześnie jest twórcą tego wariantu :wink:.
"Over the hills and far away..."
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Kultowa to raczej za duzo powiedziane, szczegolnie, ze dopiero na dobre wchodzi do Avanti. Dlaczego stala sie taka popularna? Pewnie dlatego, ze pozwala 4em osobom zagrac partie w dosc szybkim czasie :)

Ale faktycznie zastanowil bym sie nad stworzeniem jakies nieformalnej ligi (i mysle, ze nie bedzie jakies niezdrowej rywalizacji jak sadzi Veto).

Spotkanie bardzo udane, na przyszlym prawdopodobnie ekipa Laziska-Mikolow bedzie jeszcze wieksza :)

Pozdrawiam
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Veto

Post autor: Veto »

AvantaR pisze: Spotkanie bardzo udane, na przyszlym prawdopodobnie ekipa Laziska-Mikolow bedzie jeszcze wieksza :)
:cry: a mnie nie będzie :cry:
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Veto pisze: :cry: a mnie nie będzie :cry:
Uuu szkoda, mogles powiedziec - nawet nie zdolalem wesolych swiat pozyczyc ;)

Pzdr
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Co taka cisza?

Na rozruszanie tematu - kto bedzie w najblizszy - przedswiateczny piatek?

Pozdrawiam :)
Veto

a jednak uda się :) będę :)
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Veto pisze:a jednak uda się :) będę :)
Ooo no widzisz :D To zeby to uczcic, bedzie trzeba zagrac partyjke z HEX'a ;)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Ja też postaram się przyjść, ale wiecie jak to przed świętami jest. Tu prezenty, tam pieczenie ciasteczek, ubieranie choinki, ale jak tylko znajdę czas to napewno się zjawię :wink:.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Nie denerwuj mnie nawet, obiecales mi woreczki strunowe :S

:P

Aha, pragne tylko przypomniec o naszej stronie, a konkretnie o zapisach na granie - http://avantar.pl/planszowki/zapisy Jesli ktos ma pomysl na jakas rozgrywke to niech pisze do mnie (moge stworzyc liste). Pozdro!
Veto

ja się piszę na "lochonera" ;)
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Veto pisze:ja się piszę na "lochonera" ;)
Ostrzegam tylko, ze takie przygodowki trzeba lubic :P
Veto

AvantaR pisze:Ostrzegam tylko, ze takie przygodowki trzeba lubic :P
przygodówki mogą być, pozaty z wypisanych gier na Twojej stronce to tylko tego nie widziałem ;)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

No niestety mnie jednak w ten piątek nie będzie, cały dzień będę sprzątał, a jeszcze jakieś prezenty trzeba kupić :( :) . Ale może uda mi się wpaść na parę minut to podrzucę Wam parę woreczków strunowych jako prezent pod choinkę odemnie :wink:. Miłego świątecznego grania :).
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Sprzatac i robic zakupy mozesz caly tydzien :P Czy ty zdajesz sobie sprawe jakie kolejki beda w piatek w sklepach? :P :P :P
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Sorrry - cudownie zdublowalem sie na zapisach :/ na Catana. Jak mozna jednego mnie wyciąć?
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
Rysiek

Post autor: Rysiek »

niech ktoś weźmie na piątek zabiaki :D a z tym konwentem to genialny pomysł na pewno przyjde. A na dodatek w takiej miłej restałracji już się niemoge doczekać. naprawde SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSUUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
będzie świetna zabawa a do tego 2 dni.Aż mi ślinka cieknie. :P :P :P :P
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Neurocide pisze:Sorrry - cudownie zdublowalem sie na zapisach :/ na Catana. Jak mozna jednego mnie wyciąć?
Done ;)
Awatar użytkownika
salou
Has thanked: 47 times
Been thanked: 47 times

Post autor: salou »

Witam wszystkich

Jestem wielkim fanem gier planszowych :) poprzez strone na ktorej zaopatruje sie w planszowki dowiedzialem sie ze mozna pograc w Tychach, naprawde fajna sprawa bo w domu roznie to bywa. Jezeli tylko w tym okresie uda mi sie to napewno odwiedze was w Piątek

Pozdrawiam

SALOU
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

salou pisze:Jezeli tylko w tym okresie uda mi sie to napewno odwiedze was w Piątek
Nawet jesli nie uda Ci sie wpasc w ten piatek, zapraszamy w przyszlosci - nic nie wskazuje na to iz spotkania mialyby sie skonczyc (wrecz przeciwnie!).

:)
Awatar użytkownika
salou
Has thanked: 47 times
Been thanked: 47 times

Post autor: salou »

W przyszłości napewno się piszę na takie wieczory :)
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Garret - jesli nie przyjdziesz pograc, to moze wpadniesz przynajmniej i kilka takich szybszych tytulow przyniesiesz (Samurai, Ticket czy cos)? Ja wezme troche ode siebie, ale za duzo tego nie mam ;)

No i nie zapomnij moim woreczkow strunowych i Tantix'a.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Obawiam sie, ze na spotkaniu bedzie mala ilosc osob. Na pewno wezme Osadnikow i Dungeoneera (moze cos jeszcze dorzuce do swiatecznego worka :P). Osobiscie mam smaka na Dungeoneera - dawno nie gralem w zadna przygodowke, a lubi czasem bezmozgo pochodzic, poprzeszkadzac przeciwnikom, uratowac jakas dziewice czy zabic potwora :P Licze, ze ktos procz Veta sie dolaczy.

Izy niestety nie bedzie, takze na razie wedlug listy do Osadnikow sa 2 osoby. Mysle jednak, ze jakos sie podzielimy, ze wszyscy beda zadowoleni :)

Pozdrawiam i do zobaczenia za 1,5h.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Hmm mam uczucie, ze prowadze monolog (mam nadzieje, ze bedzie mi wybaczone nie laczenie postow).

Ok, to mala relacja z dzisiejszego spotkania.

Dzisiaj przyjechalem, z nowa osoba - pod andromeda spotkalismy Veto i Neo, ktorzy twierdzili ze w lokalu nie ma jeszcze nikogo procz Kacpra. Jak sie zaraz okazalo - nie byla to prawda. Na miejscu byl Kacper, jego kolega i nowa osoba, ktora na forum jeszcze sie nie wypowiadala - Jarek (ten z listy do Osadnikow). W tym momencie dotarl takze znajomy Veta i Neo - niestety imienia nie pamietam :/ W kazdym badz razie - ja, Veto, Tomash i Uzytkownik_21 odpalismy Dungeoneera. Na innym stoliku reszta zasiadla do Neuroshimy HEX.

Byla to w sumie pierwsza partia w Dungeoneera i powiedziec musze - czuje niedosyt. I nie chodzi mi tutaj o niedosyt w sensie "kiepska gra". Chodzi mi o niedosyt - "zagralbym jeszcze". Typowa (ale zarazem troche urozmaicona) mechanika przygodowa, pieknie wykonane karty, smieszne teksty i mnostwo interakcji - za 50pln jak dla mnie warto. Mysle jednak, ze dopiero z dodatkiem rozwinie naprawde skrzydla :) Licze, ze znow uda sie zagrac w Dungeoneera (a, ze Veto byl zachwycony - mysle, ze jednego gracza bede juz miec :P).

W trakcie partii w Dungeoneera, czesc ekipy od HEX'a odpalila Osadnikow - z glosnych pokrzykiwan z tamtego stolika wnioskuje iz gra sie podobala ;)

Pozniej w takim samym skladzie jak w Dungeoneera, odpalilismy wolna juz Neuroshime. Veto zostal w koncu pokonany - jestesmy z siebie dumni (co z tego, ze gral z poczatkujacym :P)

Procz tego widzialem na stolach takze Um Krone und Kragen, Jungle Speeda i Bohnanze.

Mimo, iz termin byl dosc nieciekawy (wiadomo - Swieta sie zblizaja, czas zakupow i sprzatania) frekwencja (wbrew moim obawom) byla calkiem niezla. Ogolnie przewinelo sie cos kolo 14 osob - takze mysle, ze calkiem niezle :)

Mnie niestety za tydzien nie bedzie, ale spotkanie oczywiscie sie odbedzie (Pat zapowiedzial przyprowadzenie polowy rodziny :D :D :D). Takze juz zycze wszystkim milego grania, ja w tym czasie bede chodzil bo gorach i gral w planszowki w Szczyrku. Veto zapraszam na jakas partyjke, a najlepiej wez sprzet - pojdziemy do tej Jaskini , uprzaz mam, cos do asekuracji tez (chociaz do jaskin pewnie cos innego jest :S) :P :P :P

Pozdrawiam i przy okazji juz zycze Wesolych Swiat i Dosiego Roku i mnostwa planszowek pd choinka :)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Potwierdzam, spotkanie odbyło się i odziwo frekfencja dopisała. Mnie miało nie być ale jakimś cudem urwałem się na chwilę z domu :wink:, niestety trochę za późno bo rozegrałem tylko dwie partyjki w Bohnanzę, ale i tak bawiłem się bardzo dobrze. Za tydzień do Avanti wpadnie kilka nowych osób (moi rodzice + znajomi :P), dlatego jeżeli frekfencja będzie taka jak zwykle, to chyba pobijemy nowy rekord :). Wesołych Świąt i do zobaczenia w przyszły piątek :wink:.
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

No było miło. Ja byłem masakrycznie wyzuty z intelektu, gdyż poprzednie go wieczora grałem w jedną z bardziej zaciętych partii GoTa - tak do drugiej w nocy - gdzie wypaliłem mase petów, co spowodowało niezłego kaca, łeb mnie boli do dzisiaj.

Zagrałam w Osadników z Catanu - cholera, jak się czeka na grę 10 lat, to niestety, ale wymagania rosną, we łbie roją się niewiadomo jakie orgiastycznie uczucia, aż przychodzi co do czego i wychdzi średniawka. Nie wydaję zatem opinni bo byłaby to opinia osoby strzelającej omamami. Koniecznie chciałbym zagrać w Żeglarzy.

Życzę wszystkim zdrowych i wesołych. I pamiętajcie, że niebawem zagramy w Wampira i bedziemy się smarować tym i owym :)
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
ODPOWIEDZ