informujemy Was na bieżąco ...

informujemy Was na bieżąco ...
koszmarny
1. «pełen koszmarów, wstrząsający, straszny»
napiszemy to samo co na FB... analizowaliśmy ten temat, to czy tłumaczyć, jak tłumaczyć...po wielu debatach jest "Koszmarna Katedra" i będzie nam miło, jeśli to uszanujeciebobiaczek pisze: ↑11 cze 2022, 11:26 Tłumaczenie tytułu jest .. takie sobie. Jak ktoś mówi "widziałem koszmarny film" to nie oznacza, że był o koszmarach, ale że był po prostu zły. Koszmarna Katedra kojarzy mi się, ze źle postawionym budynkiem a nie z obecnością w nim koszmarów. Bardziej sensowny (imho) byłby "Katedra koszmarów" lub też, ale to już kompletny odjazd od tytułu oryginalnego, "Przeklęta Katedra".
A ja myslelm ze pierwszej kolejnosci to wydawca powinien szanowac gracza.....ale widzac po Rebelu(Tyrani Underdarku) Phalanxa (Okladka Wladcow Ziemi) Galakta( kafle terenu w Podziemiach) Portal ( wciaz brak poprawionych kart do MG) itd....to widac standardy sie pozmienialy.Czacha Games pisze: ↑11 cze 2022, 20:41napiszemy to samo co na FB... analizowaliśmy ten temat, to czy tłumaczyć, jak tłumaczyć...po wielu debatach jest "Koszmarna Katedra" i będzie nam miło, jeśli to uszanujeciebobiaczek pisze: ↑11 cze 2022, 11:26 Tłumaczenie tytułu jest .. takie sobie. Jak ktoś mówi "widziałem koszmarny film" to nie oznacza, że był o koszmarach, ale że był po prostu zły. Koszmarna Katedra kojarzy mi się, ze źle postawionym budynkiem a nie z obecnością w nim koszmarów. Bardziej sensowny (imho) byłby "Katedra koszmarów" lub też, ale to już kompletny odjazd od tytułu oryginalnego, "Przeklęta Katedra"., tym bardziej iż oddaje on charakter tej budowli w grze ...
Zwyczajowo na naszej stronie www.czachagames.pl będzie dedykowana strona poświęcona "Koszmarnej Katedrze"
Mam nadzieję, że nie zarzucasz nam braku szacunku do Was - Graczy na podstawie tego co wg Ciebie robią (jeśli robią) inni wydawcyBOLLO pisze: ↑12 cze 2022, 16:59A ja myslelm ze pierwszej kolejnosci to wydawca powinien szanowac gracza.....ale widzac po Rebelu(Tyrani Underdarku) Phalanxa (Okladka Wladcow Ziemi) Galakta( kafle terenu w Podziemiach) Portal ( wciaz brak poprawionych kart do MG) itd....to widac standardy sie pozmienialy.Czacha Games pisze: ↑11 cze 2022, 20:41napiszemy to samo co na FB... analizowaliśmy ten temat, to czy tłumaczyć, jak tłumaczyć...po wielu debatach jest "Koszmarna Katedra" i będzie nam miło, jeśli to uszanujeciebobiaczek pisze: ↑11 cze 2022, 11:26 Tłumaczenie tytułu jest .. takie sobie. Jak ktoś mówi "widziałem koszmarny film" to nie oznacza, że był o koszmarach, ale że był po prostu zły. Koszmarna Katedra kojarzy mi się, ze źle postawionym budynkiem a nie z obecnością w nim koszmarów. Bardziej sensowny (imho) byłby "Katedra koszmarów" lub też, ale to już kompletny odjazd od tytułu oryginalnego, "Przeklęta Katedra"., tym bardziej iż oddaje on charakter tej budowli w grze ...
Oczywiście że mam do was szacunek. W końcu jakby nie było jako wydawnictwo jesteście u mnie na zacnym 2gim miejscu. Ale jeżeli piszecie zdanie w stylu "po wielu debatach jest "Koszmarna Katedra" i będzie nam miło, jeśli to uszanujecie" oznacza jak dla mnie że moje zdanie w tej materii nie ma wartości bo tak zdecydowaliście i koniec kropka. Oczywiście to wy jesteście wydawnictwem i to wy wiecie dużo lepiej jaki produkt się lepiej sprzeda. Nie mniej jednak widać że głosy są negatywne co do nietrafionej nazwy więc może warto byłoby posypać głowę popiołem i nazwę zmienić (jeżeli ankieta pokaże inaczej)......i wiecie jaki mielibyście wówczas szacunek?Czacha Games pisze: ↑13 cze 2022, 08:42Mam nadzieję, że nie zarzucasz nam braku szacunku do Was - Graczy na podstawie tego co wg Ciebie robią (jeśli robią) inni wydawcyBOLLO pisze: ↑12 cze 2022, 16:59A ja myslelm ze pierwszej kolejnosci to wydawca powinien szanowac gracza.....ale widzac po Rebelu(Tyrani Underdarku) Phalanxa (Okladka Wladcow Ziemi) Galakta( kafle terenu w Podziemiach) Portal ( wciaz brak poprawionych kart do MG) itd....to widac standardy sie pozmienialy.Czacha Games pisze: ↑11 cze 2022, 20:41
napiszemy to samo co na FB... analizowaliśmy ten temat, to czy tłumaczyć, jak tłumaczyć...po wielu debatach jest "Koszmarna Katedra" i będzie nam miło, jeśli to uszanujecie, tym bardziej iż oddaje on charakter tej budowli w grze ...
![]()
BOLLO, kto powiedział, że nie ma wartości?BOLLO pisze: ↑13 cze 2022, 10:25 Oczywiście że mam do was szacunek. W końcu jakby nie było jako wydawnictwo jesteście u mnie na zacnym 2gim miejscu. Ale jeżeli piszecie zdanie w stylu "po wielu debatach jest "Koszmarna Katedra" i będzie nam miło, jeśli to uszanujecie" oznacza jak dla mnie że moje zdanie w tej materii nie ma wartości bo tak zdecydowaliście i koniec kropka. Oczywiście to wy jesteście wydawnictwem i to wy wiecie dużo lepiej jaki produkt się lepiej sprzeda. Nie mniej jednak widać że głosy są negatywne co do nietrafionej nazwy więc może warto byłoby posypać głowę popiołem i nazwę zmienić (jeżeli ankieta pokaże inaczej)......i wiecie jaki mielibyście wówczas szacunek?![]()
Mamy nadzieję, że przekona Cię to jak gra się prezentuje i jak jest dobrą pozycją
Już grałam, całkiem spoko pozycjaCzacha Games pisze: ↑13 cze 2022, 10:48Mamy nadzieję, że przekona Cię to jak gra się prezentuje i jak jest dobrą pozycją![]()
Podjęte decyzję wciąż można zmienić, to tylko decyzje, nie zostało to wydrukowane jeszcze w kilkuset egzemplarzach.
Tak mi się jeszcze skojarzyło jako mojego imiennikaCzacha Games pisze: ↑13 cze 2022, 10:48Mamy nadzieję, że przekona Cię to jak gra się prezentuje i jak jest dobrą pozycją![]()
Tak tylko chciałbym wtrącić jedną rzecz - Bollo się aktywował na Wasze "uszanujcie naszą decyzję" i przyznam szczerze, że mnie też trochę zabolało jak to przeczytalem.Czacha Games pisze: ↑13 cze 2022, 12:07
Po dyskusji stwierdziliśmy, że ankieta nie jest złą opcją...jest nawet bardzo dobrą opcją w momencie, gdy pojawiają się głosy niezadowolenia z formy tłumaczenia tytułu...
Liczymy się z Waszym zdaniem i bardzo je cenimy. Dlatego też na naszej grupie #czachagamessquad uruchomiliśmy ANKIETĘ dotyczącą TYTUŁU POLSKIEJ EDYCJI "Nightmare Cathedral"
Chcemy Was jednocześnie prosić o wyrażenie zdania w ankiecie. Co do naszej propozycji, musicie wiedzieć, że podczas wybierania nazwy braliśmy pod uwagę nie tylko jej brzmienie, ale również wygląd samego tytułu na pudełku oraz zgodność wizualną z wydaniem angielskim, co jest równie istotnym elementem... Dla nas to był kompromis, jednak chcemy poznać Waszą opinię, dopóki jest jeszcze czas na ewentualne zmiany.