Notre Dame dla 2 garczy
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
Notre Dame dla 2 garczy
Zastanawiam się nad zakupem ww tytułu pod kątem rozgrywki przede wszystkim 2 osobowej.
Przewertowałem odpowiednie tematy na forum, opinie są podzielone (jak zawsze zresztą.)
Ciekaw jestem jak na dzień dzisiejszy wyglądają wasze odczucia.
Przewertowałem odpowiednie tematy na forum, opinie są podzielone (jak zawsze zresztą.)
Ciekaw jestem jak na dzień dzisiejszy wyglądają wasze odczucia.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2010, 22:31 przez pan_satyros, łącznie zmieniany 2 razy.
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- jingowawa
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
Re: Macao i Notre Dame dla 2 garczy
Grałem w Notre Dame kilka razy na 2 osoby i grało się dobrze i fajnie. Choć na więcej osób jest lepiej, na 2 można spokojnie pograć i mieć fun.
- pan_satyros
- Kontakt:
Może ktoś jeszcze coś napisze ? właśnie kompletuje zamówienie i waham się czy ją brać.jingowawa pisze:Grałem w Notre Dame kilka razy na 2 osoby i grało się dobrze i fajnie. Choć na więcej osób jest lepiej, na 2 można spokojnie pograć i mieć fun.
Czy warto ją kupić mając El Grande ?
- Tycjan
- Has thanked: 77 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
Pierwszy raz grałem w ND w cztery osoby i gra mi się bardzo spodobała. Teraz zagrałem w dwie osoby i nie powiem, nie jest źle, ale zdecydowanie w więcej osób gra się lepiej. Jest więcej niespodzianek przy kartach, które dostaniesz. Więcej walki o misje. Jeżeli będziesz grał tylko w 2 osoby to istnieją tytułu, które sprawdzają się lepiej.pan_satyros pisze:Może ktoś jeszcze coś napisze ? właśnie kompletuje zamówienie i waham się czy ją brać.
Czy warto ją kupić mając El Grande ?
# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 33 times
Moim zdaniem Notre Dame i El Grande nie są specjalnie podobne i warto mieć obie.El Grande za to nie nadaje się do grania w dwie osoby ND jak najbardziej.
- pan_satyros
- Kontakt:
A jak z regrywalnością ND ? są jakieś wyraźne schematy ?
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
Re: Notre Dame dla 2 garczy
a ja uważam, że ND to gra najlepiej sprawdzająca się dla 3ech, a w następnej kolejności dla 2óch graczy.Grałem w Notre Dame kilka razy na 2 osoby i grało się dobrze i fajnie. Choć na więcej osób jest lepiej, na 2 można spokojnie pograć i mieć fun.
Przy większej ilości na jednego z przeciwników nie oddziaływujesz, kolejność w jakiej siedzicie ma duże znaczenie.
W 2 osoby to nie ma znaczenia.
nie jestem obiektywny, bo uwielbiam tę grę, -> ale jeżeli uznajemy, że o schemacie mówimy, gdy z danym zestawem kart każdy dobry gracz zagrałby to samo, to na pewno nie jest to gra schematyczna - pomijając hotel, który zazwyczaj się odrzuca, to mając 3 karty na ręku każdorazowo kombinujemyA jak z regrywalnością ND ? są jakieś wyraźne schematy ?

Bo nasz ruch zależy od tego co grali przeciwnicy (przeciwnik), jakie postaci są do przekupienia (albo jakiej jeszcze nie było i na pewno będzie w następnej rundzie).
Wiadomo są stałe zasady - nie da się wygrać bez kaski itp., ale to że karty na ręke dostajesz w losowej kolejności, i że postaci pojawiają się w losowej kolejności, to regrywalność jest olbrzymia...
- jingowawa
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
Rzeczywiście we 3 gra się chyba najlepiej, choć nie wiem jak jest w 5, bo nie grałem. We 2 na pewno łatwiej kolekcjonować wiadomości, a przy większej liczbie graczy trzeba się przy tym bardziej nakombinować. Dla jednych może to być plus, dla innych minus.cezaras pisze:a ja uważam, że ND to gra najlepiej sprawdzająca się dla 3ech, a w następnej kolejności dla 2óch graczy.Grałem w Notre Dame kilka razy na 2 osoby i grało się dobrze i fajnie. Choć na więcej osób jest lepiej, na 2 można spokojnie pograć i mieć fun.
A co do regrywalności to jest spora i gra się nie znudzi po kilku partiach. No chyba, że przez cały weekend nie będziesz robił nic innego tylko ciął w ND...
- pan_satyros
- Kontakt:
Zamówienie poszło
dzięki za opinie