Trudno będzie na raz kupic obie a nie chce sie sparzyć

Pozdrawiam
Jestes pewien? Widzialem jakies video z regulami i tam koles mowil ze rynkow jest tyle co graczy.ja_n pisze: I ta liczba rynków jest taka sama dla 2 i dla 5 graczy. Nie wiem czy to źle, ale na pewno będzie się grało inaczej.
Najwyraźniej tak jest - instrukcja str. 4 (rozpoczęcie aukcji o kafelek).yosz pisze:Jestes pewien? Widzialem jakies video z regulami i tam koles mowil ze rynkow jest tyle co graczy.ja_n pisze: I ta liczba rynków jest taka sama dla 2 i dla 5 graczy. Nie wiem czy to źle, ale na pewno będzie się grało inaczej.
OK, czyli graliśmy odrobinę źle (4 graczy, 5 rynków) - to poprawi tę część skalowalności.Valmont pisze:Najwyraźniej tak jest - instrukcja str. 4 (rozpoczęcie aukcji o kafelek).
Jak nie znasz dobrze zasad i musisz zaglądać do instrukcji (reguły są proste, ale jest ich dużo), to sądzę, że ok. 30 min. na gracza.ile trwa partia w vinhos?
Sam autor podaje, że będzie to raczej 45 min na osobę, a w pierwszych grach może to potrwać jeszcze dłużej. Btw. szczerze polecam - jako ciekawostkę - przejrzenie geek list stworzonych przez autora: tutoriala how to play i how to teach:charlie brown pisze: ok. 30 min. na gracza.
Mam nadzieję, że w praktyce to będzie raczej górna granica. Nam we 4 osoby zajęło ok. 2 godziny, choć tylko 1 osoba znała pełne reguły.Sam autor podaje, że będzie to raczej 45 min na osobę