1) W jaki sposób miasto może otrzymać znacznik buntu? Instrukcja jasno mówi w jaki sposób wybuchają powstania ( poprzez pobieranie podatków lub ryżu z prowinicji ze znacznikiem buntu) lecz niestety to w jaki sposób miasta uzyskują te znaczniki jest słabo wytłumaczone.
2) Na początku każdej rundy losowana jest kolejność w jakiej będą przeprowadzane akcje. Wszystko fajnie, tylko że... to wydaje mi się kompletnie niepotrzebne(chyba, że źle zrozumiałem instrukcje). Rozumiem , że istotna jest kolejność atakowania prowinicji/przemieszczania wojsk, ale nie bardzo wiem jakie znaczenie ma to, że najpierw zbuduję np. teatr a dopiero później pobiorę podatki. Wydaje mi się to kompletnie bez znaczenia, która z tych akcji zostanie podjęta jako pierwsza, więc po co rozlosowuje się kolejność aż 10 kart jak wystarczyłoby wylosować tylko dwie ( Bitwa A ; Bitwa B ). Wątpie, by twórcy gry skonstruowali by tak niepotrzebny mechanizm, więc raczej jestem skłonny myśleć, że to ja coś poprzekręcałem.
3) Czy jedna akcja może być wykonywana przez kilka prowinicji w danej turze? Wydaje mi się, że nie , choć w instrukcji jasno tego nie napisali
Jak narazie to tyle pytań, byłbym wdzięczny za odpowiedzi