Wiem już, że moje topowe gry mają w sobie element przygody i łażenia po mapie. Runebound 2 ed czy Arkham Horror 2 ed. Niestety te gry są czasem dla mnie za długie. Zwłaszcza mąż czyje się porzucony.
Więc tu moje pytanie. Czy są gry które dają choć trochę podobne odczucia jednocześnie gra może zamknąć się w godzinę łącznie z rozłożeniem?
Ps. Szukam gry tylko w języku polskim.
Mam Medieval ale tam z tą przygoda to tak bez rewelacji. Mam też Oltree ale te gre sobie dawkuje aby szybko się nie ograła
Szybka gra choć trochę przygodowa
-
- Has thanked: 556 times
- Been thanked: 915 times
- Kontakt:
Re: Szybka gra choć trochę przygodowa
Przygoda w godzinę z łatwym savem w razie czego:
Doom Pilgrim
Spire’s End
Spire’s End: Hildegard
Doom Pilgrim
Spire’s End
Spire’s End: Hildegard
Re: Szybka gra choć trochę przygodowa
Sprawdź sobie Mandalorianin: Przygody. Gra ma łamigłówkowy charakter, ale dla mnie jest tam odrobina przygody, nie tylko w tytule.
No i jak to u Konieczki, mechanika fajnie współgra z opowiadaną historią.
Z innych gier przychodzi mi do głowy karciane Dark Souls, chociaż tam, żeby zmieścić się w godzinę z rozłożeniem trzeba sobie odpowiednio zorganizować przechowywanie kart.
W teorii, w godzinę da się zagrać w Zewnętrzne Rubieże i są podobno tacy (Gadanie), co się im na dwie osoby to udaje. Ale moim zdaniem samo rozłożenie tej gry to 10-15 minut, więc raczej podaję jako ciekawostkę, chociaż moim zdaniem ta gra jest warta poświęcenia jej nawet więcej czasu, bo przygoda na planszy jest tutaj mocno odczuwalna i wynika ze świetnej mechaniki, więc regeywalność też jest duża. Chyba, że ktoś nie lubi i nie trawi gwiezdnych wojen.
Z innych gier przychodzi mi do głowy karciane Dark Souls, chociaż tam, żeby zmieścić się w godzinę z rozłożeniem trzeba sobie odpowiednio zorganizować przechowywanie kart.
W teorii, w godzinę da się zagrać w Zewnętrzne Rubieże i są podobno tacy (Gadanie), co się im na dwie osoby to udaje. Ale moim zdaniem samo rozłożenie tej gry to 10-15 minut, więc raczej podaję jako ciekawostkę, chociaż moim zdaniem ta gra jest warta poświęcenia jej nawet więcej czasu, bo przygoda na planszy jest tutaj mocno odczuwalna i wynika ze świetnej mechaniki, więc regeywalność też jest duża. Chyba, że ktoś nie lubi i nie trawi gwiezdnych wojen.