Jakkolwiek same targi zna każdy z Forum, to zwykle brakuje u nas tematu takiego jak ten - o planach wyjazdowych, zapowiedziach, zakupach i dyskusji o wszystkim, co w SPIEL ekscytuje nas najbardziej

W tym roku wybieram się na targi po raz czwarty, wciąż z ramienia GF. Zeszły rok miał być ostatnim - potrzebowałem przerwy po trzech bardzo intensywnych wizytach - ale finalnie wyszło, że trzeba pojechać. Przywiozę pewnie sporo rzeczy do recenzji, ale najbardziej chyba cieszę się - znów - na ichni MatHandel z odbiorem osobistym na miejscu i aukcję z tymże.
Targi targami, świetna rzecz - choć zdecydowanie "high energy" jeśli chodzi o odhaczanie punktów obowiązkowych, przez co zostaje mało czasu na leniwe przechadzki i eksploracje - ale te ciężko dostępne i długo poszukiwane cuda z drugiej ręki zdecydowanie podobały mi się najbardziej. Zwłaszcza, jak kilkaset osób w czwartek o 15:00 próbuje się odnaleźć na wielkiej hali, używając całego arsenału karteczek, plakatów, przebrań, flag, maskotek, wózków i nakryć głowy jako punktów orientacyjnych.
Nie mam jeszcze na liście nic "must have" jeśli chodzi o gry i nowości, ale to z pewnością zmieni się, gdy ruszy oficjalny Geek Preview.
Ktoś z Was wybiera się na targi?
Na co czekacie?
W co chcecie zagrać, a co kupić?