Gry planszowe wiki? Planszopedia? Nowa inicjatywa planszowa!
- Blue
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 255 times
- Kontakt:
Re: Gry planszowe wiki? Planszopedia? Nowa inicjatywa planszowa!
Przy obrazkach? Jezeli idzie o obrazek na głównej to jest tam link, jeżeli idzie o okładki to są to fotki marketingowe od wydawców/dystrybutorów... jeszcze nie widziałem żeby nawet sklepy podawały przy takim obrazku źródła. Jak się mylę to poprawię, ale raczej nie widzę sensu akurat w tym przypadku. Co innego gdyby ktoś wrzucił fotki jakichś elementów gry zaczerpnięte z BGG wtedy źródło podać trzeba, nie ma bata
.

Poprawiłem parę literówek, chciałem popisać może coś o różnicach między Euro i AT (bo to mnie interesowało jak zaczynałem, ciężko było znaleźć definicję AT), może definicję area control bo zaraz ktoś tam jakieś głupoty powypisuje no to myślę: co mi tam, zarejestruję się. I co? Nazwa użytkownika waffel jest zajęta. Więc ja bojkotuję i jak mój doppelganger zacznie jakieś głupoty wypisywać to ja się nie przyznaję. Fuj.
Wiem, niczyja to wina ale humor mi się pogorszył.
Wiem, niczyja to wina ale humor mi się pogorszył.
- Blue
- Kontakt:
Waffell a sprawdź czy przypadkiem nie trzeba wpisać z dużej litery, bo wiki chyba tego wymaga... wszystkie hasła i chyba xwki są dużą literą pisane. Nie jestem tego w 100% pewny, bazik coś pisał ale nie napisał do końca o co chodziło. Ale spodziewam się że w tym rzecz. Chyba że rzeczywiście ci waffla zajęli ale śmiem wątpić ;].
Waffel też nie przeszło, przeszło WafFel i teraz jakoś tak się dziwnie nazywam ;) wiedziałem, że mojego złowrogiego brata bliźniaka z wszechświata równoległego należało się pozbyć już dawno.Błąd zalogowania:
Wybrana przez Ciebie nazwa użytkownika jest już zajęta. Wybierz inną nazwę użytkownika.
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
tak, ja tez mam (jak pewnie widziales) BaZik. wiele wiki zaklada ze nick to ImieNazwisko. szkoda ze nie ma o tym slowa na stronie logowania, ani w komunikacie bledu. ale w sumie najwyzej nie bedzie komu artykulow pisac
- Blue
- Kontakt:
Ja nie miałem o tym pojęcia. Kompletny bezsens, sam engine wikia powinien zapewniać takie komunikaty :/. Dzięki bazik.
- Nabuchodonozor
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
Dementuję. Ja normalnie zarejestrowałem się jako Nabuchodonozor tak jak na forum i nie ma żadnego problemu. Jedna literka na początku wystarczyła
- Blue
- Kontakt:
Może być problem tego typu że baza użytkowników jest wspólna dla wszystkich wiki opartych na wikia, dlatego dużo xwek może być zajętych.
- MichalStajszczak
- Has thanked: 545 times
- Been thanked: 1603 times
- Kontakt:
Flame on
Równo 6 miesięcy temu Blue rozpoczął tworzenie Planszopedii. Podszedłem sceptycznie do tej inicjatywy podejrzewając, że tak jak to było z kilkoma podobnymi pomysłami, zapał szybko minie. Myślę, że po upływie pół roku można jakoś ocenić, co z tego wyszło. Moim zdaniem niewiele. Strona sprawia wrażenie porzuconej. Chyba ostatnie wpisy były dokonane w maju. Opisane zostalo jak dotąd 8 (słownie: osiem) gier, a największą aktywność autorzy wykazali przy opisywaniu błędów na kartach Agricoli, na co moim zdaniem encyklopedia nie jest najlepszym miejscem.
Flame off
Równo 6 miesięcy temu Blue rozpoczął tworzenie Planszopedii. Podszedłem sceptycznie do tej inicjatywy podejrzewając, że tak jak to było z kilkoma podobnymi pomysłami, zapał szybko minie. Myślę, że po upływie pół roku można jakoś ocenić, co z tego wyszło. Moim zdaniem niewiele. Strona sprawia wrażenie porzuconej. Chyba ostatnie wpisy były dokonane w maju. Opisane zostalo jak dotąd 8 (słownie: osiem) gier, a największą aktywność autorzy wykazali przy opisywaniu błędów na kartach Agricoli, na co moim zdaniem encyklopedia nie jest najlepszym miejscem.
Flame off
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Michale, mam bardzo podobne zdanie do Twojego. Robienie od zera strony z masą informacji jest po prostu bardzo wymagające pod względem ilości czasu. Dodatkowo zapał szybko mija w obliczu faktu, że przecież jest BGG, czy polskie strony o grach, nie mówiąc już o informacjach o grach na stronach sklepów. Więc sens tworzenia osobnej strony, która w zasadzie powiela te informacje, był od początku dość wątpliwy.
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.