Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Swawolny_Pionek pisze: ↑30 wrz 2023, 16:12
W decku nie mam kart SM-067 i SM-068. Czy tak powinno być?
Z tego co widzę na unboxingu angielskiej wersji to SD-067 i SD-068 to kolejno randomizery dla nemesis i dla maga. Z tego co kojarzę to Portal się trzyma praktycznie takiej samej numeracji, więc powinno być tak samo.
wydaje mi się że te dwie karty były w nowym początku. Tam dawali wszystkie randomizery do magów i nemezis.
Teraz nie mam jak tego sprawdzić, bo jestem poza domem
W najnowszym dodatku - Strzaskane marzenia - znalazłem jeden błąd. Chodzi o klejnot Skryte Szkło. Na kartach klejnotu podany jest koszt karty 4, a na modyfikatorze 3. Ktoś wie która wartość jest prawidłowa?
bulczan pisze: ↑08 paź 2023, 13:57
W najnowszym dodatku - Strzaskane marzenia - znalazłem jeden błąd. Chodzi o klejnot Skryte Szkło. Na kartach klejnotu podany jest koszt karty 4, a na modyfikatorze 3. Ktoś wie która wartość jest prawidłowa?
Na zdjęciu angielskiej wersji karty jest koszt 4, zatem raczej ten jest prawidłowy.
Portal w ogóle gdzieś informuje o błędach, czy tylko tak wrzuca cichaczem poprawione karty do różnych dodatków i się trzeba wczytywać w literki na dole kart, żeby wiedzieć, co faktycznie jest z dodatku, a co jest poprawką...
gnysek pisze: ↑09 paź 2023, 09:49
Portal w ogóle gdzieś informuje o błędach, czy tylko tak wrzuca cichaczem poprawione karty do różnych dodatków i się trzeba wczytywać w literki na dole kart, żeby wiedzieć, co faktycznie jest z dodatku, a co jest poprawką...
Do 'Nowego Początku' i dodatku 'Tajemnica Dziczy' są erraty na stronie Portalu, w których są wyjaśnienia odnośnie błędów na kartach, planszetce któregoś Nemesis itp.
Co się stało z polską wersją AE:Outcasts? Zniknęła z zapowiedzi na stronie Portalu i w sumie poza wspomnieniem jej dwa razy w zeszłym roku i nie nadaniem polskiego tytułu gra zaginęła...
No i właśnie tego się obawiam. To, że jest PortalCon jakoś niekoniecznie nastraja mnie pozytywnie na dalsze losy tej serii, chociaż wydawałoby się, że sprzedaje się nieźle. Może jednak wcale nie chodzić o sprzedaż, a o trudności w dogadaniu się z licencjodawcą, wiemy też, że były problemy z utrzymaniem identycznego wyglądu kart w sensownej cenie, co wyszło przy Legacy.
Chyba przesadzacie - Portal non stop zamawia dodruki Aeon's End, tak jak przy Horror w Arkhanm, gdzie Galakta nie oglosila zapowiedzi nowego dodatku zaraz po FFG...
Poczekajcie do PortalConu, watpie w wydanie AstroKnights, Outcasts na pewno wydadza
Nie zakładam że chodzi o sprzedaż (widząc częste braki w sklepach). Jeśli wyleci, to winiłbym tylko właśnie koszt druku lub licencję. W opcji optymistycznej natomiast chciałbym wierzyć w premierę na koniec miesiąca, nawet, jeśli zapowiedzą, że to ostatnie polskie tłumaczenie z tej serii
A orientuje się ktoś czy Portal miał w planie/wspominał cokolwiek o dodruku Wiecznej Wojny? Napisałem jakiś czas temu do portalu maila w tej sprawie, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.
radarek pisze: ↑05 sty 2024, 16:53
A orientuje się ktoś czy Portal miał w planie/wspominał cokolwiek o dodruku Wiecznej Wojny? Napisałem jakiś czas temu do portalu maila w tej sprawie, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Słyszałem na Planszówkach Tv jak prezes mówił o 2024r
gnysek pisze: ↑04 sty 2024, 22:27
Co się stało z polską wersją AE:Outcasts? Zniknęła z zapowiedzi na stronie Portalu i w sumie poza wspomnieniem jej dwa razy w zeszłym roku i nie nadaniem polskiego tytułu gra zaginęła...
Outcasts pojawiło się na stronie zapowiedzi. Zgodnie z ich legendą jeszcze nie zaczęli pracy, więc jeszcze trochę poczekamy
gnysek pisze: ↑04 sty 2024, 22:27
jeszcze nie zaczęli pracy, więc jeszcze trochę poczekamy
sliff pisze: ↑20 sty 2024, 22:13
Ergo trochę poczekamy i raczej zakładałbym że kompatybilność dla niekoszulkujących ( papier i kolory) będzie taka se.
Ja nie ogarniam "kompatybilnosci" - przeciez to ma niemal zero znaczenia i trzeba naprawde hardkorowo tryhardowac zeby zwracac uwage na fakture kart/ksztalt rogow
ale tak, pewnie to samo co z poprzednimi drukami