Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
rogal
Has thanked: 43 times
Been thanked: 73 times

Re: Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Post autor: rogal »

Ja jestem zwolennikiem portalu i powiem tak: aferki z babolami w instrukcjach - mnie to ryba, podobnie jak opóźniony robinson, czy dramka z kajtkiem- wszystko na spokojnie i mnie to nie obchodzi - takie życie. Ale jak widze napompowany balonik i zrobiony hype train na 25cio lecie i wychodzi kapiszon to już mnie trigeruje i wylałem tutaj swoją frustrację. Rok 2024 się nie skończył jeszcze można czymś zaskoczyć i to uratować - tu zostawiam im pole do popisu. Miał być merch ( ubrania gadgety etc) ale prezes zawalił akcje...

A wypisywanie smętów podczas lajva charytatywnego uważam za mega słabe i poniżej krytyki i ten kto tam wypisywał takie rzeczy jest słabszy niż promki portalu :)
Awatar użytkownika
loaru
Has thanked: 121 times
Been thanked: 250 times

Post autor: loaru »

Jdn pisze: 07 wrz 2024, 16:34 Mogli nie dać nic i w sumie dla Ciebie było by lepiej, tylko Ci co są zadowoleni z tych promek by stracili i by mieli słuszne pretensje do Ciebie :D
Ja nie narzekam ani na te promki ani na ich brak, tylko zastanawiam się nad logiką rozumowania, że jak ktoś nie jest zadowolony z promocji, to jest toksyczny. Widziałem post, że np. Ark Nova jest drożej w tej urodzinowej promce niż dzień wcześniej, to jest toksyczne? Albo że ktoś liczył na więcej promek i nie ma czego dodać do koszyka, żeby nabić te 200 zł, to ma być toksyczne?

Ludzie w dzisiejszych czasach są przewrażliwieni. :roll:
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3732 times
Been thanked: 3933 times

Post autor: japanczyk »

Jdn pisze: 07 wrz 2024, 17:38 Mogli nie dać nic i w sumie dla Ciebie było by lepiej, tylko Ci co są zadowoleni z tych promek by stracili i by mieli słuszne pretensje do Ciebie :D
Troche chyba nie kumasz skad narzekanie

Narzekanie jest stad, ze nakrecili event jakby to mialo byc niewiadomo co
Nie bylo - event kapiszon

Gdyby wrzucili post ze z okazji 25 lecia jest promka w sklepie -25%, a w ogole to uruchamiamy dzisiaj przedsprzedaz Thorgala z okazji urodzin a jutro niespodziewany live na 25 lecie to odbior calosci bylby dla mnie 100% bardziej pozytywny

To tak ajkbys czytal ksiazke, autor cie trzymal w napieciu rpzez 200 stron, po czym koncowka absolutnie nie dowozi
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 279 times
Been thanked: 687 times

Post autor: walkingdead »

garg pisze: 07 wrz 2024, 15:08
walkingdead pisze: 07 wrz 2024, 12:53 Tak,bycie roszczeniowym trollem albo glupkiem,ktory nawet na lajwie charytatywnym przyczepia sie o jakies bzdury jest niezgodne z moim światopoglądem. To prawda.
I nie będę za to przepraszać.
Przepraszać nie musisz. Wypadałoby się tylko przyznać do pomyłki.

Pomyliłaś dwa prawie rozłączne zbiory ludzi - piszących na live Portalu o nadgodzinach i narzekających na forum na temat kiepskiej promocji urodzinowej :)
Do jakiej pomyłki mam się przyznać? Takie jest moje zdanie. Narzekanie tutaj jest według mnie słabe i pisanie bzdur na lajwie też jest wedlug mnie słabe. Nie pomyliłam się, wyrażam swoje zdanie.

I tak, nadal uważam, że to środowisko pełne jest roszczeniowych i narzekajacych ludzi. I dla mnie to jest toksyczne.I to też nie jest pomyłka tylko mój pogląd.
Arius
Has thanked: 415 times
Been thanked: 266 times

Post autor: Arius »

walkingdead pisze: 07 wrz 2024, 21:39 I tak, nadal uważam, że to środowisko pełne jest roszczeniowych i narzekajacych ludzi. I dla mnie to jest toksyczne.I to też nie jest pomyłka tylko mój pogląd.
Tak, masz rację. Są tu na forum ludzie roszczeniowi i narzekający. Są też tacy, których krytyka jest merytoryczna i konstruktywna. Pomyłka jest nie rozróżniać ich i wrzucać wszystkich do jednej szuflady.
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

Wzialem udzial w charytatywnej licytacji i bylo fajnie 8)
Urodzinowe pozdro dla Portalu i wszystkich uczestnikow wydarzenia.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Jdn
Has thanked: 77 times
Been thanked: 64 times

Post autor: Jdn »

japanczyk pisze: 07 wrz 2024, 19:40
Jdn pisze: 07 wrz 2024, 17:38 Mogli nie dać nic i w sumie dla Ciebie było by lepiej, tylko Ci co są zadowoleni z tych promek by stracili i by mieli słuszne pretensje do Ciebie :D
Troche chyba nie kumasz skad narzekanie

Narzekanie jest stad, ze nakrecili event jakby to mialo byc niewiadomo co
Nie bylo - event kapiszon

Gdyby wrzucili post ze z okazji 25 lecia jest promka w sklepie -25%, a w ogole to uruchamiamy dzisiaj przedsprzedaz Thorgala z okazji urodzin a jutro niespodziewany live na 25 lecie to odbior calosci bylby dla mnie 100% bardziej pozytywny

To tak ajkbys czytal ksiazke, autor cie trzymal w napieciu rpzez 200 stron, po czym koncowka absolutnie nie dowozi
Ja polowałem na Too many bones i dali w mega cenie, ale nie zdążyłem:D trudno. Może przez to postrzegam jednak event pozytywnie. Widziałem że budowane były emocje przez youtuberow ale żaden mój tytuł, więc stwierdziłem spoko może nie jestem targetem a potem wyszło to 25% i prawie coś kupiłem i postrzegam przez swój pryzmat pozytywnie, mimo że nie wydałem złotówki ;)
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1702 times
Been thanked: 1857 times

Post autor: Mr_Fisq »

walkingdead pisze: 07 wrz 2024, 21:39 I tak, nadal uważam, że to środowisko pełne jest roszczeniowych i narzekajacych ludzi. I dla mnie to jest toksyczne.I to też nie jest pomyłka tylko mój pogląd.
Pytanie, czy w tym konkretnym przypadku (25 lecie Portalu) postawa, którą określasz mianem roszczeniowej, nie jest bezpośrednim następstwem polityki marketingowej Portalu i tego jak wysoko sam Portal sobie zawiesił poprzeczkę.

Jeżeli firma kreuje wysokie oczekiwania, to czy można mieć pretensje do ludzi, że Portal tych oczekiwań nie spełnił?
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Awatar użytkownika
loaru
Has thanked: 121 times
Been thanked: 250 times

Post autor: loaru »

Warto wspomnieć o największym pozytywie na koniec dnia - Portalowcy zebrali ponad 21000 zł na dzisiejszych aukcjach charytatywnych!
Haysahi
Has thanked: 13 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Haysahi »

Largo pisze: 07 wrz 2024, 16:26 Jakoś nie po drodze mi żeby live dzisiaj oglądać, ale włączyłem z ciekawości i nie wiem czy dobrze usłyszałem. Ta zbiórka charytatywna jest na jakąś dwójkę chorych dzieci i do tego jakiegoś ich kolegę, który popadł w długi z zusem itp w związku z prowadzoną działalnością? Nie wiem czy dobrze usłyszałem. Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi bo zaciekawiło mnie to.
Tak, dzisiejsza zbiórka byl na trzy różne osoby. Dwie dotyczyły osób, które mają problemy zdrowotne, a jedna dotyczyła osoby z problemami finansowymi.
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Post autor: psia.kostka »

https://www.youtube.com/watch?v=gWmfEtjZwi8
Spoiler:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
raj
Administrator
Has thanked: 345 times
Been thanked: 1008 times
Kontakt:

Post autor: raj »

Bardzo uprzejmie proszę o uspokojenie się i nie obrażanie innych użytkowników forum.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."

Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 2033 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

Dużo by pisać i jedni jak i drudzy po obu barykadach mają zapewne racje (swoją) ale myślę że żadne wydawnictwo w Polsce nie jest tak otwarte na swoich klientów i nie prowadzi takiego marketingu które tak mocno rozbudowuje community. Ignacy Trzewiczek to trzon tej całej Portalowej układanki i można wiele o nim powiedzieć (jak o każdym z nas) dobrego jak i złego ale dlaczego niektórzy skupiają się jedynie na tych złych rzeczach, nie dostrzegając dobra? A jest go całkiem sporo, począwszy od prowadzenia wydawnictwa z bardzo dobrymi grami, po pomoc materialną potrzebującym. A o ilu pozytywnych rzeczach nawet nie wiemy co Ignacy i wydawnictwo Portal robi. To nie celebryta pokroju detektywa R gdzie każdy zakup, czyn, sytuacja jest od razu na pudelku aby inni widzieli i piali z zachwytu. Dla mnie to że Portal zrobił 3dniową imprezę online to super sprawa (nie miałem czasu niestety oglądać). Inne wydawnictwa bądź co bądź ale ani nie robią takich imprez ani nie specjalnie integrują się z klientami.....za to jak zrobią cenę gier to jest wielkie oh i ah jakie to super fajne promki były. Też kiedyś taki byłem....ale cieszę się że mi przeszło i umiem dostrzec coś więcej niż obniżka cena gier.

Jedyne czego mi brakowało to tak jak wspomniałem takich wykopanych rarytasów z magazynu ale jeżeli takowych nie było to oznacza jedno, że w Portalu jest porządek i wszystko ma swoje miejsce.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

BOLLO pisze: 09 wrz 2024, 09:10 Dla mnie to że Portal zrobił 3dniową imprezę online to super sprawa (nie miałem czasu niestety oglądać). Inne wydawnictwa bądź co bądź ale ani nie robią takich imprez ani nie specjalnie integrują się z klientami.....
Rebel neizle integrowal klientow na Planszowej Rebelii, ale odkad Medyk odszedl towidac, ze calosc padla

Czy to super sprawa? Arbitralnie - ja osobiscie nie mam calego dnia zeby ogladac jak ktos gra w gierki ;) Nikt inny nie robi taki "eventow" bo nikt nie ma takiego rozbuchanego ego jak Portal/Trzewiczek :D I oczywiscie dla wielu ma to swoj urok. Ja portal cenie, wspieram monetkami i portfelem, no ale nie Trzewizek jako prezes i kon pociagowy portalu wiecej mu szkodzi niz pomaga obecnie.

No ale whatever - po zapowiedzach liczylem na super event, dostalem znizke na sklep (ktorej nie potrzebuje bo mam/mialem prawie wszytskie ich gry, ktore mnie interesowaly) oraz live ktory powtarza sie regularnie

Ja juz to powiedzialem, ale serio - to nie rocket science. Wystarczylo zrobic celebracje ich najwiekszych hitow - zrobic jakies ciekawostki z ostatnich 5 lat (bo wiekszosc Ignacy poopowiadal w historii Portalu przeciec), wypuscic mini dodatki, albo zapowiedziec, ze kolejne dodatki sa w developmencie czy cokolwiek
I jestem pewien, ze np. zapowiedz oficjalnego plemienia Slowian to bylby hit do Osadnikow i wskrzesilby zapominana powoli gre. Tak samo nowy case do detektywa - urodzinowo, morderstwo na PortalConie ;). Kolejna postac do Robinsona. Na prawde z tego 25 lecia dalo sie wyciagnac cos wiecej.
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1702 times
Been thanked: 1857 times

Post autor: Mr_Fisq »

japanczyk pisze: 09 wrz 2024, 09:36 I jestem pewien, ze np. zapowiedz oficjalnego plemienia Slowian to bylby hit do Osadnikow i wskrzesilby zapominana powoli gre.
To!
Dla nowej sensownie zabalansowanej nacji chyba znowu bym kupił Osadników.
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1568 times
Been thanked: 1142 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

BOLLO pisze: 09 wrz 2024, 09:10 Ignacy Trzewiczek to trzon tej całej Portalowej układanki i można wiele o nim powiedzieć (jak o każdym z nas) dobrego jak i złego ale dlaczego niektórzy skupiają się jedynie na tych złych rzeczach, nie dostrzegając dobra? A jest go całkiem sporo, począwszy od prowadzenia wydawnictwa z bardzo dobrymi grami, po pomoc materialną potrzebującym. A o ilu pozytywnych rzeczach nawet nie wiemy co Ignacy i wydawnictwo Portal robi.
To ja bym jednak wolał zamiast 3 dniowej imprezy (której jedyną wartością wydaje się live charytatywny) rzetelne traktowanie pracowników i klientów
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Wildcard
Has thanked: 439 times
Been thanked: 254 times

Post autor: Wildcard »

Jestem neutralnie nastawiony do pana Trzewika, nie interesuje sie perypetiami tej firmy wiec moja wrazenia bede opisywal z perspektywy zwyklego klienta sklepu z planszowkami.

Sklep zrobil ewent promocyjny po to zeby zachecic kleintow do kupna ich towaru. Byly promocje, streamy, jakies gry mozna bylo wygrac - spoko. Ale... stream mnie nie interesuje, gry ktore chcialem juz mam a te promki ktore dorzucali mnie nie interesuja.

Jako zwykly szary klient sklepu nie bylo w tej akcji dla mnie nic ciekawego. Stream charytatywny spoko ale nie mialem ani czasu ani checi go ogladac. Moja ocena - meh.
GapcioMaluszek
Has thanked: 32 times
Been thanked: 81 times

Post autor: GapcioMaluszek »

Spoiler:
Tak jak wspomniał Japanczyk, Medyk robił rewelacyjną robotę z Planszową Rebelią, cykliczne streamy, turnieje na bga - bardzo dobra sprawa.

A propos ,, Inne wydawnictwa bądź co bądź ale ani nie robią takich imprez ani nie specjalnie integrują się z klientami " to piszesz swój komentarz 2 dni po Galaktikonie, na którym było koło 1k osób i gdzie odbyło się kilka turniejów dla fanów konkretnych tytułów i uwaga... Na imprezie można było też wyrwać mnóstwo gier w rzeczywiście dobrych/ bardzo dobrych cenach :)
toblakai
Has thanked: 403 times
Been thanked: 416 times

Post autor: toblakai »

GapcioMaluszek pisze: 09 wrz 2024, 11:04
Spoiler:
Tak jak wspomniał Japanczyk, Medyk robił rewelacyjną robotę z Planszową Rebelią, cykliczne streamy, turnieje na bga - bardzo dobra sprawa.

A propos ,, Inne wydawnictwa bądź co bądź ale ani nie robią takich imprez ani nie specjalnie integrują się z klientami " to piszesz swój komentarz 2 dni po Galaktikonie, na którym było koło 1k osób i gdzie odbyło się kilka turniejów dla fanów konkretnych tytułów i uwaga... Na imprezie można było też wyrwać mnóstwo gier w rzeczywiście dobrych/ bardzo dobrych cenach :)
O ile faktycznie w ostatnich latach również inne wydawnictwa zaczęły mocniej angażować się w organizację własnych miniKonwentów dla fanów, to jednak trzeba oddać Portalowi, że działa w tym aspekcie dłużej i powiedziałbym, że jest jednak przesunięty mocniej w stronę przystępności tych inicjatyw dla każdego. Transmisje na YT są w zasadzie co tydzień, jak robią większą akcję to również jest transmisja.

Czy robią to wzorcowo? Nie. Może kwestia rutyny i gęstości nie pozwalającej na bardziej twórcze podejście albo po prostu wyrachowana kalkulacja ;)

I zanim ktoś przybiegnie to od razu powiem, że pracownikom to Portal powinien jednak płacić za nadgodziny :D
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

toblakai pisze: 09 wrz 2024, 11:59 Transmisje na YT są w zasadzie co tydzień, jak robią większą akcję to również jest transmisja.
Tylko, ze to jest ich forma marketingu, to nie jest "pro spolecznosc" - po prostu w ten sposob nakrecaja sprzedaz we wlasnym sklepie, bezposrednio od wydawnictwa bo tajemnica poliszynela jest, ze na tym najwiecej zarabiaja nie maja zadnych posrednikow ;)

Za ta budowa spolecznosci stoi konsekwentny marketing :D
khuba
Has thanked: 331 times
Been thanked: 330 times

Post autor: khuba »

Była to ewidentnie impreza głównie dla fanów Portalu (co w sumie nie jest złe) których streamy/historia/aukcje charytatywne i inne takie eventy interesują.
Zapowiedzi z mega wyprzedażami przestrzelili (chociaż część tytułów dało się wyrwać taniej dzięki kumulacji zniżki z rabatem lojalnościowym). Promki są fajnym dodatkiem (jak ktoś jest fanem i ma te gry). Pakiet promek za wydanie 200PLN może też być ciekawy (ale to się okaże jak dotrą do ludzi)
Jak ktoś chciał tylko kupić tanie gry - może być zawiedziony.

Porównanie z Galakticonem takie trochę na siłę (impreza fizyczna której odpowiednikiem jest Portalcon), Planszowa Rebelia z Medykiem była fajna no ale.... była i jej nie ma.
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
toblakai

japanczyk pisze: 09 wrz 2024, 12:09
toblakai pisze: 09 wrz 2024, 11:59 Transmisje na YT są w zasadzie co tydzień, jak robią większą akcję to również jest transmisja.
Tylko, ze to jest ich forma marketingu, to nie jest "pro spolecznosc" - po prostu w ten sposob nakrecaja sprzedaz we wlasnym sklepie, bezposrednio od wydawnictwa bo tajemnica poliszynela jest, ze na tym najwiecej zarabiaja nie maja zadnych posrednikow ;)

Za ta budowa spolecznosci stoi konsekwentny marketing :D
Tak, ale czy to się wzajemnie wyklucza? Chodzi głównie o dostępność dla fanów/klientów - można zadawać pytania, poznać wydawnictwo i ludzi tam pracujących. Wiadomo, że za tym frontem stoi marketing, ale to chyba nikogo nie powinno dziwić skoro wchodzi się w relację z firmą, której głównym źródłem dochodu jest sprzedaż gier - to nie jest 'kanał planszówkowy ze streamami.

Dostosujmy oczekiwania.

Druga sprawa - nie pomijajmy faktu, że PlanaszówkiTV też miały swoją ewolucję. Na początku miały nieco inny charakter - wydaje mi się, że tak od 2-3 lat dopiero wykształciła się ta formuła przedsprzedażowych akcji. Mogę coś źle pamiętać, bo już tak nie śledzę tych transmisji.

Czy w poniedziałki są wciąż livy z Grzegorzem? Było coś takiego i tutaj już nie było nakręcania przedsprzedaży - znowu, z tego co pamiętam bo nie śledzę w tej chwili ;)
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 2033 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

khuba pisze: 09 wrz 2024, 12:11 Porównanie z Galakticonem takie trochę na siłę (impreza fizyczna której odpowiednikiem jest Portalcon), Planszowa Rebelia z Medykiem była fajna no ale.... była i jej nie ma.
Dokładnie to taki Portalcon tyle że Galakta już nie zapowie tam X pozycji bo już to zrobili z początkiem roku.
japanczyk pisze: 09 wrz 2024, 09:36 Ja juz to powiedzialem, ale serio - to nie rocket science. Wystarczylo zrobic celebracje ich najwiekszych hitow - zrobic jakies ciekawostki z ostatnich 5 lat (bo wiekszosc Ignacy poopowiadal w historii Portalu przeciec), wypuscic mini dodatki, albo zapowiedziec, ze kolejne dodatki sa w developmencie czy cokolwiek
I jestem pewien, ze np. zapowiedz oficjalnego plemienia Slowian to bylby hit do Osadnikow i wskrzesilby zapominana powoli gre.
Racja można , ale może to my mamy zbyt wygórowane oczekiwania co do takich imprez. Wiesz tak trochę się im nie dziwię że nie było szału. W zeszłym roku 05/09 świętowałem rok kanału Dream Dice. Pozyskałem od sponsorów rzeczy za ponad 1500pln i je rozdałem. Uczciwie, każdemu kto je wygrał. Mało kto dziękował a niektórzy nawet nie dali znać że paczki doszły....Ja wiem że to inny poziom ale i tu może Portal stwierdził że każdy po nich jedzie to nie chce im się jakoś nie wiadomo jak starać bo i tak nikt ich nie doceni a znajdą się malkontenci którzy i w tym znajdą jakąś kość niezgody....nie mnie oceniać. Można było zrobić taki iwent na milion sposobów...zrobili tak i spoko- doceniam.
Hardkor pisze: 09 wrz 2024, 10:04 To ja bym jednak wolał zamiast 3 dniowej imprezy (której jedyną wartością wydaje się live charytatywny) rzetelne traktowanie pracowników i klientów
No i właśnie tego typu wpisy psuły cały kontekst tej imprezy. Osoby piszące na live co tak z Kajtkiem to trolle którzy nie mają własnego życia., doszukując się sensacji w kwestii która ich nie dotyczy w żaden sposób. Od tego są odpowiednie instytucje państwowe które mogą to zweryfikować. Ale po co skoro można na live śmiecić Trzewikowi i robić sensację na pożywkę degeneratom.
toblakai pisze: 09 wrz 2024, 11:59 I zanim ktoś przybiegnie to od razu powiem, że pracownikom to Portal powinien jednak płacić za nadgodziny
Proszę to zostawić PIPowi i nie roztrząsać tak małostkowych i żenujących (nie sprawdzonych) informacji na forum.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

BOLLO pisze: 09 wrz 2024, 13:50 Racja można , ale może to my mamy zbyt wygórowane oczekiwania co do takich imprez. Wiesz tak trochę się im nie dziwię że nie było szału.
Nie nie, ja oczekiwan nie mialem zadnych :) Oczekiwania pojawily sie kiedy to Portal postanowil wyhajpowac impreze i czego to na niej nie bedzie - niespodzianki, niesamowite rzeczy, lajwy rozcznicowe
BOLLO pisze: 09 wrz 2024, 13:50
toblakai pisze: 09 wrz 2024, 11:59 I zanim ktoś przybiegnie to od razu powiem, że pracownikom to Portal powinien jednak płacić za nadgodziny
Proszę to zostawić PIPowi i nie roztrząsać tak małostkowych i żenujących (nie sprawdzonych) informacji na forum.
Trywializujesz, a sposob w jaki Portal to rozwiazal byl lekko mowiac nieporozumieniem
Ale tak, oczywiscie PiP powinien sie tutaj przyjrzec i ocenic, od tego mamy niby panstwo, a nie od samosadow
toblakai

BOLLO pisze: 09 wrz 2024, 13:50
To był 'pstryczek' w stronę tych 'degeneratów' ;)
ODPOWIEDZ