Teraz w majówkę ogram temat i będę wiedział co zacz

W międzyczasie spróbuję jakoś po ludzku ogarnąć te cykle, kampanie itp. bo szczerze mówiąc czym dłużej czytam ten wątek tym mniej wiem co z czym się je

Wszystko jest naprawdę banalneSloth pisze: ↑28 kwie 2025, 12:36 No dobra, podstawka w drodze. W życiu bym nie przypuszczał że pomijając używki których ceny nowej edycji są dosyć znaczne to najtaniej mnie wyszło w Rebelu)))))))
Teraz w majówkę ogram temat i będę wiedział co zacz![]()
W międzyczasie spróbuję jakoś po ludzku ogarnąć te cykle, kampanie itp. bo szczerze mówiąc czym dłużej czytam ten wątek tym mniej wiem co z czym się je![]()
Jools pisze: ↑29 kwie 2025, 19:38 Nigdy nie grałem a chciałem się przyjrzeć opcji grania online - jest jakiś fajny silnik AH LCG do TTS do polecenia? Oraz czy community może robiło paczkę z polskimi kartami?
Mam całą kolekcję AH w wersji fizycznej ale chciałem zagrać ze znajomym z drugiego końca Polski.
Jest świetny mod - Arkham Horror LCG SCE:Jools pisze: ↑29 kwie 2025, 19:38 Nigdy nie grałem a chciałem się przyjrzeć opcji grania online - jest jakiś fajny silnik AH LCG do TTS do polecenia? Oraz czy community może robiło paczkę z polskimi kartami?
Mam całą kolekcję AH w wersji fizycznej ale chciałem zagrać ze znajomym z drugiego końca Polski.
Cieszę się bo zachwalałem Tobie tę kampanię
Daj sobie czas do końca (albo jak pograsz więcej innych żeby mieć porównanie). Po 3 scenach nie wydawała się jeszcze tak tragiczna jak po skończeniu, a teraz to jedyna do której nie chce mi się wracać.
Zakładam że tematu tabu, bo nielegalne, bo FFG zabroniło, bo przyjedzie policjaScamander pisze: ↑29 kwie 2025, 20:24Jest świetny mod - Arkham Horror LCG SCE:Jools pisze: ↑29 kwie 2025, 19:38 Nigdy nie grałem a chciałem się przyjrzeć opcji grania online - jest jakiś fajny silnik AH LCG do TTS do polecenia? Oraz czy community może robiło paczkę z polskimi kartami?
https://github.com/argonui/SCED/releases
Ale czy ktoś wrzucił na tym modzie spolszczone karty to nie mam pojęcia. Testowałem na wersji angielskiej.
Skusiłam się kilka stron wcześniej. Prawie 500 to niewielka różnica jeśli przyrównać do ponad 450 zł przy obecnych cenach za wersję w nowym wydaniu (kampania + badacze). Jeśli nie interesują Cię badacze a tylko sama kampania to czekaj 1-2 lata aż Galakta zdecyduje się wydać lub patrz i płacz jak stara wersja znika ze sklepów a na OLX cena osiąga 800-1000 zł
Że zmową jest ciężko powiedzieć co będzie dalej, bo Galakta przegapiła zapisy na druk w nowym wydaniu przez to że mieli świeży dodruk starego, a w obecnej sytuacji i po deklaracji FFG że będą kończyć druki starszych dodatków jest niezerowa szansa że nie będzie go w nowym wydaniu. Tak że tutaj to takie 50-50 jak będzie, ale na pewno nie w tym roku bo wydanie 3 dodatków w ciągu miesiąca to lekka przesada i w niejednym domu portfel zapłakał. Obstawiam że jeśli będzie jakiś dodruk to 2026-2027 zakładając że FFG będzie jeszcze drukowało te wydania, jak nie to może być ostatni dzwonek. Generalnie plotki są że chcą drukować od Na krawędzi i nowsze ale nikt nie wie które z tych starszych też będą w druku bo wspiminali coś o evergreens. Z tym że jest spora szansa że chodzilo im o carcose lub dunwitch a nie insmouth.