w tej dacie a nie innej właśnie po to by sobie sprawdzić wody i zrobić early access Arcsów.
Komentarze o AleP są zbędnę bo piszę o czym innym

Swoją drogą polecam Czerwoną Katedrę każdemu kto jej jeszcze nie ma, szczególnie za taką cenę.
Sądzę, że tu specjalnie na event ściągnęli trochę sztuk transportem lotniczym a reszta spokojnie sobie płynie.
WszystkieBoard Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 13:32 Możesz podać jakieś przykłady? Może jestem niedoinformowanyAkurat premierę Arcs śledze bardziej niż inne premiery
A gdzie tu właściwie szkoda dla branży czy hobby?Board Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 13:25 Ehh pan maruda marudzi bo nie chciałby widzieć przyszłości gdzie wydawcy sprzedają u siebie gry wcześniej od sklepów prapremierowo. Lubię wydawnictwo Portal games, mam pełno gier od nich ale lubie też gry planszowe i nie uważam żeby ustandardyzowanie takich praktyk jak 2-3 miesięczny wczesny dostęp do gier to jest to czego ta branża potrzebuje.
Uważam że jest to nieuczciwe zagranie wobec sklepów z grami planszowymi, jest to pominięcie kanału dystrybucyjnego.
Z rabatem wychodzi 380, w sklepach przedsprzedaz jest za 230, cena miniaturek+wczesniego dsotepu to circa 150 zl, IMHO swietny deal, a nie sprzedaz po SCDBoard Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 14:06Uważam że jest to nieuczciwe zagranie wobec sklepów z grami planszowymi, jest to pominięcie kanału dystrybucyjnego.
Gracz jest zmuszony do przeczekania 3 miesięcy jeśli chce wesprzeć lokalny sklep z grami planszowymi.
Wydawca sobie może zrobić cenę jaką im się wymarzy bez konkurencji![]()
Też bym chciał taki rabat >.<
Tia... dokładnie po to odpalili tygodniowy konwent online i przepłacili za transport lotniczy paru kartonów Arcs, żeby zbić na tym krocieBoard Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 13:43 Alternatywnie event powstał po to żeby szybciej wyprzedać Arcs za cenę SCDFani portalu będą bronić że łaskawy Portal specjalnie dla nich postarał się tą niewielką ilość kopii zdobyć z wielkim trudem
![]()
Odsuwa sklepowa to max 2 tygodnie z powodów logistycznych, nie 3 miesiące, "wszystkie" to myślę że stretch
A no i miniatures pack to nie jest "bonus" w tym zestawie bo SCD arcsów z dodatkiem wynosi mniej niż cena zestawu
Już od dawna nie ma 15%, obecnie max to 10.Board Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 14:16Też bym chciał taki rabat >.<
---
Żeby kupić Arcs w takim dobrym "dealu" wystarczy wydać w portalu 10 000 zł po rabat 15% a następnie odprowadzić podatek od sprzedaży Miniatures Pack na OLX bo ich nie potrzebujeszfaktycznie łatwizna
Poza tym:JimmyPL pisze: ↑19 maja 2025, 13:05Z tego co pamiętam:
Basilica 39, golem 99, suburbia plus dodatek 99, fantastyczne fabryki plus dodatek 79, czerwona katedra plus dodatek 69, beyond the horizon (wersje EN) 99, duzo malych gier po 10-29 pln, pierwsi marsjanie 79, coatl 79, Virtu 79, stronghold undead 99, brian boru 49, crescent moon 99
Jak coś pomyliłem to sorry.
No i S1 i S2 Marvel united - podstawka 79 dodatki 49.
Ciekawe czy będą wrzucać tam coś nowego czy cały tydzień stały repertuar?
Stały repertuar. Na stronie mają być codziennie inne promocje.
69 zł, ale to wciąż świetna cena.samuraj1369 pisze: ↑19 maja 2025, 18:49 Czerwona Katedra + dodatek za 49 zł to rozbój w biały dzień.
Moim zdaniem dużo lepsze niż biały zamek.
ale bym przytulił taki zestaw...vnzk pisze: ↑19 maja 2025, 20:1469 zł, ale to wciąż świetna cena.samuraj1369 pisze: ↑19 maja 2025, 18:49 Czerwona Katedra + dodatek za 49 zł to rozbój w biały dzień.
Szczerze? Nie rozumiem Twojego żalu.Board Games Dev pisze: ↑19 maja 2025, 13:25 Ehh pan maruda marudzi bo nie chciałby widzieć przyszłości gdzie wydawcy sprzedają u siebie gry wcześniej od sklepów prapremierowo. Lubię wydawnictwo Portal games, mam pełno gier od nich ale lubie też gry planszowe i nie uważam żeby ustandardyzowanie takich praktyk jak 2-3 miesięczny wczesny dostęp do gier to jest to czego ta branża potrzebuje. Portal stworzył wydarzenie Board Game Week
w tej dacie a nie innej właśnie po to by sobie sprawdzić wody i zrobić early access Arcsów.
Nie mam informacji ale obstawiam że przy końcu trwania BGW jak coś Portalowi z namiotu zostanie to wrzucą online aby to puścić w sieci.JollyRoger90 pisze: ↑19 maja 2025, 21:55ale bym przytulił taki zestaw...vnzk pisze: ↑19 maja 2025, 20:1469 zł, ale to wciąż świetna cena.samuraj1369 pisze: ↑19 maja 2025, 18:49 Czerwona Katedra + dodatek za 49 zł to rozbój w biały dzień.
może jakaś dobra dusza będzie jeszcze tam i by była w stanie nadac/podrzucić do Wawy?![]()
takie ceny już były wcześniej więc może jeszcze upolujesz.
Oficjalnie było chyba mówione, że nie będzie takiej opcji.BOLLO pisze: ↑20 maja 2025, 12:15Nie mam informacji ale obstawiam że przy końcu trwania BGW jak coś Portalowi z namiotu zostanie to wrzucą online aby to puścić w sieci.JollyRoger90 pisze: ↑19 maja 2025, 21:55ale bym przytulił taki zestaw...
może jakaś dobra dusza będzie jeszcze tam i by była w stanie nadac/podrzucić do Wawy?![]()