Grzegorzx pisze: ↑25 kwie 2025, 21:37
Cześć, przeglądam karty przed rozgrywką i pojawiły mi się wątpliwości:
Histeryczna Ucieczka
Mamy dwa razy zdanie porusz cel o 1.
Czy w między czasie możemy zmienić cel na innego maga w zasięgu 2 ( zgodnie z kartą)?
Czy mogę nie wykorzystać któregoś ruchu 1 ?
Przeklęta więź
Jest to czar stabilny który ma działanie, że za każdym razem gdy cel zyskuje pkt zwycięstwa to ja również.
Jest to czar, który działa przez całą rundę i pytanie czy na początku rundy wybieram który mag będzie celem. Czy każdy mag, który znajduje się w obszarze działania czaru i zdobywa punkty, staje się automatycznie celem?
Wspólne męczarnie
Zadaje 4 obrażenia
Zamieniam jedną kostkę obrażenia
Czy mogę jednej postaci zadać obrażenia a innej zamienić kostkę?
I na koniec na co w pudełku głównym jest ta cała pusta tacka
Zadając takie pytania, fajnie by było, podawał doladnie tekst i/lub szkóle kart, bo nie kązdy zna karty na pamięć
Histeryczna ucieczka i Wspólne męczarnie - tu odpowiedź jest wspólna nie mozesz zmieniać celu, chyba, że co innego mówi tekst na karcie. Normalnie rzucając czar wybierasz jeden cel i stosujesz wszystkie efekty wobec
jednego celu.
A na karcie Histeryczna Ucieczka jest tekst porusz cel maksymalnie o 1, co jakby odpowiada na pytanie, mozna przeciez kogoś poruszyć o 0.
Przeklęta Więź. - generalnie czary tego typu używają znaczników, które masz w pudelu (takie z celownikiem i cyferka lub blyskawicą). Dajesz je celowi w momencie rzucenia czaru, aby onaczyć, że to on i tylko on jest celem. Cyferki na znacznikach mają pomóc oznaczyć, który czar na kogo działa (gdybys np rzucił 2).
Puste miejsce w wyprasce jest na magów z dodatku Śmiertelne Maski.