Kingdom Legacy: Feudal Kingdom
Karcianka o rozwoju królestwa z elementami legacy (np. naklejki i niszczenie kart) dla jednego gracza.
Liczba graczy: 1
Ciekawe linki:
- Strona gry: BGG, Oficjalna (ENG)
265
Tak, przyjemnie się z nim grało. Natomiast konieczność wykonywania akcji Purge nastręcza trochę dylematów, jak z resztą i przy kolejnych dodatkach. Fajnie czyści to deck, ale trzeba wybrać czego się pozbyć, a to już takie łatwe czasem nie jest
Palm Island nie była pierwsza. Taki pomysł był już wcześniej w Browling Barons (autorstwa Jonathana Fryxeliusa
Dzięki, nie wiedziałem o tym.
Post nad moim, drugie zdanie "nowatorski wynalazek " viewtopic.php?p=1721090#p1721090. Do tego się odnosiłem.
Dwa posty nad moim: viewtopic.php?p=1717257#p1717257
Pozwolę sobie na lekko polemiczny ton. Uważam że trudno mówić o wciągającej fabule w podstawce Kingdom Legacy. Podobno zapewnia to dopiero dodatek Distant Lands. Wiem że jest szansa na pojawienie się w Planszomanii. Chyba, że ktoś zbiorówkę chciałby zorganizować ?
Z pomysłem odwracania czy przekręcania kart na całą rozgrywkę w kampanii spotykam się pierwszy raz. Zwykle w grach legacy niszczyłem albo naklejałem naklejki na karty. To dla mnie jest nowość, która działa.
Nie chodzi mi o fabułę, o której piszesz, ale o nowych kartach, które dochodzą co rundę. Dla mnie to "budowanie decku" jest odkrywaniem kolejnych tajemnic czy wyzwań. Fabułę możemy sobie sami dopowiedzieć
Też się zdziwiłam. Moim zdaniem to niesprawiedliwe, bo gra powinna być oceniana w swojej kategorii. Być może wyrażają głos publiczności. Większość osób uważa takie zmodyfikowanie gry za coś nieeleganckiego lub marnotrawnego i ją oszczędza. A dla mnie to po prostu tworzenie czegoś z danego materiału - liczy się proces i produkt końcowy na pamiątkę.
No tak, przeoczyłam ten post, bo był za krótki
Nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem pytanie, więc może też odpowiem nietypowoLeser pisze: ↑26 cze 2025, 18:20 Zakładam, że podobieństwo do Palm Island sprowadza się wyłącznie do podstawowej idei, niemniej powstrzymuje mnie to przed zakupem Kingdom Legacy, ponieważ wydanie 7 euro na tę pierwszą boli mnie po dziś dzień
Zechce ktoś mnie wprowadzić z błędu, czy może jednak postępuję słusznie?
Dokładnie opcje które wymieniłeś plus opcjonalnie ja robiłem ksera wybranych kart tak aby można było po nich pisać.detrytusek pisze: ↑28 cze 2025, 18:26 Co jest potrzebne do grania antylegacy. Koszulki, jakieś znaczniki? Naklejki pewnie trzeba zamienić na karteczki do koszulek albo pisanie po koszulkach?