[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
mrowka

Post autor: mrowka »

aeragram pisze:Czy jest ktoś chętny na Tikal lub Torres ?
ja bym byl chetny i na to i na to :)
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobię myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie mysleć i tyle samo bym wymyślił"
---
Amber i in. - armie do Neuroshima Hex!
Awatar użytkownika
mrowka

Post autor: mrowka »

I sie nie udalo ani w to ani w tamto :(

ale za to bylo Ticket to Ride Europe :D - tez moj debiut i chociaz przegralem, to bylo swietnie! Czy ktos kto zjawia sie co piatek w Tychach w Avanti ma jakas inna gre kolejowa :?:
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobię myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie mysleć i tyle samo bym wymyślił"
---
Amber i in. - armie do Neuroshima Hex!
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Post autor: Użytkownik 21 »

Szkoda że nie załapałeś się na Tikala grało się naprawde fajnie
Tym razem graliśmy pierwszy raz na poprawnych zasadach (lol) ale i tak się fajnie gralo i wygrywało.
Pomimo utrudnień związanych z nowymi zasadami tym razem rozgrywka była najciekawsza
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

mrowka pisze:ale za to bylo Ticket to Ride Europe :D - tez moj debiut i chociaz przegralem, to bylo swietnie! Czy ktos kto zjawia sie co piatek w Tychach w Avanti ma jakas inna gre kolejowa :?:
Aeragram ma T2R wersje podstawowa (z mapa USA).

Mnie co prawda nie bylo w piatek na spotkaniu, ale tez nie proznowalem. W ciagu kilku dni, ktore spedzilem w Szczyrku wraz z Iza i jeszcze jedna para, zagralismy kilka naprawde dobrych partii. Poszly miedzy innymi T2R, Jenga, Jungle Speed, Land Unter, Carcassonne, Osadnicy z Catanu. Ale o tym wiecej napisze moze na blogu (trzeba w koncu znow go odgrzebac :P).

Ja bardzo licze, ze do najblizszego piatku dojda wreszcie do mnie brakujace plytki z Industrii. Jesli tak - to juz zapraszam do gry 3 osoby :)

No i zapraszam nowe osoby, ktore ponoc jednak sie nie pojawily. pablo-94 - kiedys mozemy zmiksowac dwie czesci Dungeonneera i zagrac cos duzego i konkretnego :)

Pozdrawiam
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

No ostatnie spotkanie było fajne i spokojne z uwagi na małą ilość graczy. Było nas chyba 12, nie wiem dlaczego tak wyszło bo myślałem że będzie nas dużo, dużo więcej. Jednak mała frekfencja niesie też ze sobą pewne korzyści :), wkońcu udało mi się zagrać w Tikala! W grze jest cała masa możliwych do obrania strategii, można nastawić się na świątynie lub skarby, wykupywać namioty lub coraz to więcej archeologów itd. Tikal jest bardzo fajny i chętnie znów do niego usiądę. Tak więc zapraszam wszystkich tych, którym nie udało się dotrzeć na następne spotkanie :wink:.

Pzdr
"Over the hills and far away..."
Pablo-94

Post autor: Pablo-94 »

jest ktoś chętny w piątek zagrać w dungeoneera:smoki zapomnianych pustkowi a gdyby ktoś przyniusł inną części to byś my połączyli :D
Awatar użytkownika
Kajetan8

Post autor: Kajetan8 »

Cześć ludzie!
Spróbuję się do Was wkręcić już w ten piątek. Mam nadzieję, że nic mi w tym nie przeszkodzi. :D
Dobry plan dziś jest lepszy od doskonałego jutro. /prawo Pattona
Awatar użytkownika
Jar

Post autor: Jar »

Cześć.
Jak na razie zjawiłem się raz w Avanti (piątek przed świętami) - moze ktoś kojarzy jednego takiego brodatego. W tym tygodniu bedę znowu i zgodnie z obietnicą przyprowadzę narzyczoną.
Przy okazji: jak by ktoś był w stanie przytaszczyć Osadników to bylibyśmy chętni.
Będę miał Machinę - jakby ktoś chciał się pobawić w PRLowskiego inżyniera.
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

W ten piątek ktoś będzie gral w GoT'a?
Albo Tikala? Chętnie zagrałbym w coś nowego w tym naszym nowym roku bo to będzie 1 noworoczne spotkanie w avanti
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Altos też chętnie zagra w GoTa więc było by fajnie gdyby ktoś przyniósł :wink:, tyle że GoTowcy najprawdopodobniej już w nic innego nie zagrają z uwagi na brak czasu. Ja podobnie jak U21 chętnie usiądę do Tikala lub czegoś nowego nowego, aha i obowiązkowo rewanżyk w TuT z mx1010. Muszę odgryźć się po mojej ostatniej, sromotnej klęsce :evil:.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

No to widze, ze bedzie duze zroznicowanie tytulow w najblizszy piatek. Na stronie ( http://avantar.pl/planszowki/zapisy ) znalezc juz mozna nowe listy z zapisami. Zapraszam do zapisywania sie!

Jar - cieszy mnie ogromnie, ze odezwales sie na forum. Przyprowadz koniecznie narzeczona, zapiszcie sie na WWW - ja na pewno wezme Osadnikow :)

Aha no i dotarly mi czesci do Industrii, takze w piatek pierwszy szpil byc musi :D

Pzdr

Ps. A, no i jeszcze jedno - moj blog (Klub Rozrywki Alternatywnej) ma nowy adres - http://planszowki.blogspot.com . Zapraszam do czytania i komentowania :)
Ostatnio zmieniony 02 sty 2007, 22:28 przez AvantaR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Pat_ tak z okazji tego że obiecałeś coś przysłać to Ci troche przypominam. (tylko nie mów że nie pamiętasz o co chodzi)
kaset0

Post autor: kaset0 »

kolejne spotkanie zapowiada się swietnie: osadnicy (x2) machina (uwielbam ta gre) jakby ktos mial jeszcze zeglazy :)
Awatar użytkownika
Rysiek

Post autor: Rysiek »

Jak chcecie to mogę przynieść junglespeed jenge neuroschimę hex puerto rico
I jak ktoś ma to mogę zagrać w magic i odkupić trochę kart :P :P :P
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

kaset0 pisze:kolejne spotkanie zapowiada się swietnie: osadnicy (x2) machina (uwielbam ta gre) jakby ktos mial jeszcze zeglazy :)
Mowisz i masz - beda Zeglarze :)

Tutajek - spozniles sie, jakis czas temu za bezcen w sumie sprzedalem prawie wszystkie karty ;) A moze jestes zainteresowany Crystalicum :) ?

Ja bym kiedys w koncu dojechal Puerto Rico. Jesli ktos moze pozyczyc mi egzemplarz to bylbym wdzieczny - rozgryzlbym go troche :)
Awatar użytkownika
Kajetan8

Post autor: Kajetan8 »

Powiedzcie mi, proszę, na co mam się zapisać jako początkujący i nie znający żadnych zasad. Pat, Avantar wypowiedzcie się jeśli możecie.
Dobry plan dziś jest lepszy od doskonałego jutro. /prawo Pattona
kaset0

Post autor: kaset0 »

super :D tukajek przynies swoje karty plisss bo ja zacznam z magicem. :twisted:
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

kaset0 pisze:super :D tukajek przynies swoje karty plisss bo ja zacznam z magicem. :twisted:
Ooo jaaa, tylko zeby sie to nie zamienilo w spotkania Magicowcow ;)

Kajetan8 - najlatwiejsze zasady maja zapewne Osadnicy lub Thurn und Taxis (sklaniajac sie bardziej w strone Osadnikow). Zostalo jeszcze jedno wolne miejsce, wiec sie spiesz ;)

Pzdr
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Kajetan8 pisze:Powiedzcie mi, proszę, na co mam się zapisać jako początkujący i nie znający żadnych zasad. Pat, Avantar wypowiedzcie się jeśli możecie.
Jeżeli z z planszówkami wogóle nie miałeś doczynienia to tak jak Avantar pisał, najlepsi będą Osadnicy lub Ticket. Ale jak chcesz to zapisuj się też na inne tytuły, zawsze znajdzie się ktoś kto wytłumaczy Ci zasady :wink:.

Acha, i mam wielką prośbę, niech ktoś przyniesie na spotkanie aparat (naładowany :P), bo inaczej poraz kolejny trzeba będzie pstrykać z komórki :).
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Pat_Garret pisze:Jeżeli z z planszówkami wogóle nie miałeś doczynienia to tak jak Avantar pisał, najlepsi będą Osadnicy lub Ticket. Ale jak chcesz to zapisuj się też na inne tytuły, zawsze znajdzie się ktoś kto wytłumaczy Ci zasady :wink:.
Chyba Thurn und Taxis :>

Ja wezme aparat (jesli nie zapomne :P).
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Co do prostych zasad to tickal jest calkiem łatwy do skumania.
Wolnych miejsc w naszej wyprawie jest jeszcze 3 także zapisujcie się Ci kótrzy chcecie przeżyć przygode w dżungli, znaleźć zaginione świątynie i odkopać drogocenne skarby. Głusza pełna wulkanów czeka na nas!
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Zapisujcie się, sa już nowe listy gier na stronie:
http://avantar.pl/planszowki/zapisy
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Neurocide pisze:Zapisujcie się, sa już nowe listy gier na stronie:
http://avantar.pl/planszowki/zapisy
Juz pisalem, jak widac ludzie grzecznie sie zapisuja bo praktycznie juz 3 gry calkowicie obstawione!
Awatar użytkownika
Jar

Post autor: Jar »

Ktoś z ekipy ma może Game of Thrones? Chętnie bym w to zagrał (miałem okazje raz i bardzo mi się podobało). Niestety sam nie posiadam, ale jestem bardzo chętny. Co prawda nie w ten piątek, ale w następny jak najbardziej.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Jar pisze:Ktoś z ekipy ma może Game of Thrones? Chętnie bym w to zagrał (miałem okazje raz i bardzo mi się podobało). Niestety sam nie posiadam, ale jestem bardzo chętny. Co prawda nie w ten piątek, ale w następny jak najbardziej.
Jest "na skladzie" jeden egzemplarz, rozporzadza nim jesli sie nie myle mrowka.

Swoja droga, juz mamy komplet na trzy gry, lacznie zapisanych jest juz 13 osob. Jesli ktos nie robil sobie jaj, to frekwencja moze naprawde dopisac :)
ODPOWIEDZ