Avantar pisze:Jednym slowem - jesli ktos chce poznac gre, to moze Ci dmuchnac w trabke bo nie bedziesz chcial z nim zagrac. Bardzo nieladnie
Grałeś kiedyś z graczem, który jest z grą obknifiony? Ja nie jestem w to dobry - jestem obknifiony, wiem kto co ma w kartach, wiem która prowincja ile jest warta. Kiedy zaczynasz nie wiesz tego: jesteś Nemo wśród Rekinów Młotów. I teraz albo się Rekin lituje - i traci bo nie zjada Nemo sąsiada, albo się nie lituje i wygrywa, tak czy inaczej gra jest zachwiana. A ta gra pochłania 4 godziny, żeby miec satysfakcję, gra musi być dobra, wyrównana, a zmarginalizowany gracz powinien i tak grac jak najlepiej mimo iż jest bez szans. Mając 10 kiu w Go będziesz grał z satysfakcją z graczem na 30 kiu (bez handycapu - bo w GOT nie ma handycapów)? GoT to nie jest gra lekka i przyjmna, to gra która wymaga nielada wysiłku - mówię za siebie - wiec dlatego nie widzi mi se granie w GoTa w Avanti, jesli mogę zagrać w tym czasie w 3 inne lekkie gry. W GoT nie gram, zeby było lekko. Ponadto Avantar - nie lubisz tej gry, nie grasz w nią, gra ma swoja specyfikę i Avanti do niej niepasuje, bo jest za ciemno, za luźno, za głośno, za krótko itd...
a to, że jestem tr00 i pr0 to juz moja sprawa

i nie podoba mi sie gra z początkującymi, a początkujący w tą grę nie wygrywają, wiec sie nie boję, że Lamą przegram, bo się w GoT z Lamą przegrać nie da.
A jesli ktoś będzie chciał poznac grę to mu ją wytłumaczę.