[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Veto pisze:Nie ;) po prostu Harry jest już w to za dobry i już mu się nie podoba grać z początkującymi... On już jest pr0 ;)

:P
I po prostu boi sie, ze jakas lama go pokona :D
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Avantar pisze:Jednym slowem - jesli ktos chce poznac gre, to moze Ci dmuchnac w trabke bo nie bedziesz chcial z nim zagrac. Bardzo nieladnie
Grałeś kiedyś z graczem, który jest z grą obknifiony? Ja nie jestem w to dobry - jestem obknifiony, wiem kto co ma w kartach, wiem która prowincja ile jest warta. Kiedy zaczynasz nie wiesz tego: jesteś Nemo wśród Rekinów Młotów. I teraz albo się Rekin lituje - i traci bo nie zjada Nemo sąsiada, albo się nie lituje i wygrywa, tak czy inaczej gra jest zachwiana. A ta gra pochłania 4 godziny, żeby miec satysfakcję, gra musi być dobra, wyrównana, a zmarginalizowany gracz powinien i tak grac jak najlepiej mimo iż jest bez szans. Mając 10 kiu w Go będziesz grał z satysfakcją z graczem na 30 kiu (bez handycapu - bo w GOT nie ma handycapów)? GoT to nie jest gra lekka i przyjmna, to gra która wymaga nielada wysiłku - mówię za siebie - wiec dlatego nie widzi mi se granie w GoTa w Avanti, jesli mogę zagrać w tym czasie w 3 inne lekkie gry. W GoT nie gram, zeby było lekko. Ponadto Avantar - nie lubisz tej gry, nie grasz w nią, gra ma swoja specyfikę i Avanti do niej niepasuje, bo jest za ciemno, za luźno, za głośno, za krótko itd...

a to, że jestem tr00 i pr0 to juz moja sprawa ;) i nie podoba mi sie gra z początkującymi, a początkujący w tą grę nie wygrywają, wiec sie nie boję, że Lamą przegram, bo się w GoT z Lamą przegrać nie da. :)

A jesli ktoś będzie chciał poznac grę to mu ją wytłumaczę.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

Neuro, jeżeli nie chcesz poświęcać kilku godzin w ciemnym i nieodpowiednim miejscu na granie w GoTa z lamami to nie musisz. Chodzi o to że są osoby które chętnie by sobie w niego pograły. Może nie są na takim poziomie jak ty, i popełniają wiele błędów bo grały mało albo w ogóle ale mimo to na pewno świetnie będą się bawić :wink:.

Pzdr
"Over the hills and far away..."
Awatar użytkownika
Kajetan8

Post autor: Kajetan8 »

Neurocide pewnie się trochę znudził. Ile można tłumaczyć zasady tej samej gry? Dajcie mu spokój! Zobaczycie, że jak odpocznie to znowu zacznie grać ze wszystkimi. :P

Co do turniejów i ligi...
Możnaby spróbować robić spotkania turniejowe chociażby w Avanti. Gralibyśmy w coś przez np. 4 spotkania (czyli miesiąc) po czym zmieniali grę na inną. Zaczynając od gier prostych i łatwo dostępnych możnaby przechodzić do trudniejszych. Zachowalibyśmy sporą różnorodność gier (nie byłoby monotonnie) i moglibyśmy sprawdzić jak z zainteresowaniem graczy w stosunku do różnych gier. Co myślicie? :roll:
Dobry plan dziś jest lepszy od doskonałego jutro. /prawo Pattona
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Neurocide pisze:Ponadto Avantar - nie lubisz tej gry, nie grasz w nią, gra ma swoja specyfikę i Avanti do niej niepasuje, bo jest za ciemno, za luźno, za głośno, za krótko itd...
Mam nauczke, zeby nie mowic co mi sie bardziej podoba, a co mniej bo pozniej taki pr0 gracz, ktory "zna knify" bedzie mi to wypominal.

Po za tym nie chcecie grac to nie, ale co to za problem napisac po prostu "my nie gramy, ale jak ktos chce to przyniesiemy egzemplarz gry". Chociaz wtedy by znow bylo stanie nad plansza i "eee jak mozna bylo taki glupi ruch zrobic".

Kajetan - osobiscie tego nie widze. Mysle, ze taka liga Neuroshimy na poczatek jest dobra, bo sama rozgrywka jest krotka. Moze kiedys inne gry ...

Blech .. w ogole - ktos jeszcze do Neuroshimy? Moze jacys nowi :) ?

edit.
Kajetan8 pisze:Neurocide pewnie się trochę znudził. Ile można tłumaczyć zasady tej samej gry? Dajcie mu spokój! Zobaczycie, że jak odpocznie to znowu zacznie grać ze wszystkimi. :P
Nikt mu nie kaze przeciez.
mx1010

Post autor: mx1010 »

Avantar, możesz mnie zapisać (nie twierdzę, że umiem w to grać, bo jak dotąd grałam tylko raz, ale gra mi się podoba :D )
Aha i jakby co w tym tygodniu mnie nie będzie
Awatar użytkownika
mrowka

Post autor: mrowka »

:evil:
ok, bo jak przeczytalem o "smrodach" to mi sie czerwone swiatelko zapalilo

ale tak czy inaczej :D, robie liste do GoTa:

1. Jar
2. ...

jezeli bedzie brakowalo 5ej osoby to sie tez dolacze, z tym, ze mnie prawdopodobnie nie bedzie niestety az przez dwa tygodnie w Avanti ;( (wyjazd sluzbowy i inne takie, chociaz jeszcze sie to wazy), jezeli tak to przekaze Neurocide gre

ps proponuje jednak czytac posty kolegow z wiekszym zrozumieniem i z zalozeniem tzw dobrej woli piszacego, bo mam wrazenie, ze Neurocide zostal delikatnie mowiac nie do konca zrozumiany. Generalnie Avanti to jedna z fajniejszych inicjatyw z jakimi mialem doczynienia od paru ladnych lat (konkretnie od 2000 roku :D ) i o ile wiem Neurocide ma podobne zdanie :wink:

pps w Avanti w GoTa naprawde sie gra fatalnie, mnie jako krotkowidza oczy bola jak jasna cholera :(
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobię myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie mysleć i tyle samo bym wymyślił"
---
Amber i in. - armie do Neuroshima Hex!
kaset0

Post autor: kaset0 »

hejka a może by tak zacząć spotkanie o 16:00 oczywiście nie wszyscy mają na to czas ale ci co by mogli ... co wy na to? :)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

kaset0 pisze:hejka a może by tak zacząć spotkanie o 16:00 oczywiście nie wszyscy mają na to czas ale ci co by mogli ... co wy na to? :)
Tzn. na początku spotkania odbywały się od 16, ale przesunęliśmy je o godzinę bo mało kto mógł o tej porze wpaść. Jednakże jeśli znajdą się chętni, którym 16 odpowiada to spoko, nie widzę problemu. Tyle że ja sam ledwo co zdążam na 17, ale może inni mają więcej wolnego czasu :wink:.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

No! Odebralem dzisiaj Blue Moon City Knizi. Jest piekny! Dawno tak ladnych grafik nie widzialem. Lista juz na stronie - zapraszam :)
Awatar użytkownika
mrowka

Post autor: mrowka »

Jeszcze a propos GoTa. Musialbym dzisiaj wiedziec czy mam brac lub chociaz starac sie dostarczyc gre do Avanti.
Nie wiem czy bede jutro, a nawet jezeli, to bede mial spory problem wpasc do domu po gre, wiec wolalbym wiedziec to dzisiaj :)
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobię myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie mysleć i tyle samo bym wymyślił"
---
Amber i in. - armie do Neuroshima Hex!
Awatar użytkownika
Jar

Post autor: Jar »

Myśle że na razie zainteresowanie GoT jest tak małe, że raczej nie ma sensu tego taszczyć.
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Post autor: Użytkownik 21 »

Co do tej Lgi hex'a to mnie wliczyć można z pewnością.
(chyba że jest chętnych za dużo)
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Mogli byście się pochwalić jakie macie zniżki w reblu bo w oko mi takie coś wpadło i chyba to w większej ilości
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Ja mam jedynie znizke na przesylke. Pochwal sie na co masz chrapke :> ?

Po za tym na razie wychodzi, ze bede gral sam w Blue Moon City - no wiecie co? :P Czyby tak malo osob wybieralo sie na spotkanie?

Co do listy do ligy HEX'a - na razie zglosili sie (kolejnosc przypadkowa)

W nowszym poscie aktualna lista

Kogo pominalem? Mysle, ze do 10 osob dobijemy jakos. Gdy to nastapi bedzie mozna zaczac grac. Co do zasad - w swoim czasie napisze (poki co glebia sie w glowie), ale jesli juz ktos ma jakies doswiadczenia, tudziez po prostu uwidzialo mu sie jak to ma wygladac - niech da znac :)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 sty 2007, 21:57 przez AvantaR, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

No to mnie też proszę dopisać do hexowej ligi :wink:.
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

a taka gierka układanka logiczna (ja je lubie nawet bardzo)
Ta którą widziałem całkiem nieżle się prezentowała

Pat_ a ty jaką masz zniżke?
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Tantrix? Kup, kup :D Sam bym kupil, jakby to cos 90pln nie kosztowalo. Ale ponoc bardzo dobra gierka. W empiku tez idzie kupic (ale tam drozej niz na rebelu troche).

Pzdr
Awatar użytkownika
Rysiek

Post autor: Rysiek »

Dopiszcie mnie do ligi hexa i niech ktoś weźmie camelota i jak ktoś ma to magica :lol: :o :( :D :shock:
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Tutajek pisze:Dopiszcie mnie do ligi hexa i niech ktoś weźmie camelota i jak ktoś ma to magica :lol: :o :( :D :shock:
Hm... kiedy dotrze do Ciebie to, ze nie gramy tam w karcianki kolekcjonerskie :P
Awatar użytkownika
Jar

Po za tym na razie wychodzi, ze bede gral sam w Blue Moon City - no wiecie co? Czyby tak malo osob wybieralo sie na spotkanie?
Jakoś mało.
Ale tak się składa, że wpisałem się naMystery of the Abbey a w to też nikt inny nie ma zamiaru pograć, więc proponuje zrobić tak: wytnij mnie z tamtej listy (albo całą listę) a ja z chęcią pobawie się w Blue Moon.

A na przyszłosć faktycznie trzeba zakładać listy na coś w co ktoś stwierdzi że chce zagrać.
Pablo-94

Post autor: Pablo-94 »

Możesz mnie taż zapisać na tą lige neuroshimy
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Jar - done, w ten sposob lista na Blue Moon City zostala zamknieta :)

pablo - done, zapisany.

Aktualna lista

1. Mrowka
2. Neo
3. Neurocide
4. Veto
5. Uzytkownik 21
6. Monika
7. AvantaR
8. Pat Garret
9. Tutajek
10. pablo
11. Jarek
12. kaset0
Ostatnio zmieniony 12 sty 2007, 14:59 przez AvantaR, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jar

No to ja też się włącze do zabawy w Neuro.
Grałem w to zaledwie dwa razy, ale jest fajne, a poza tym na kimś musicie zdobywać punkty :-)
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Co do tych list na które nikt się nie wpisuje to przyznaję się, to ja je utworzyłem. Ale dostałem wyraźny sygnał że są osoby które chcą w nie pograć. Pozatym jeżeli na taką liste nikt się nie wpisze to przynajmiej wiem że nie ma potrzeby tachać gry na kolejne spotkanie, a i tak już trochę ich dźwigam :wink:.
U21 pisze:Pat_ a ty jaką masz zniżke?
No coś tam chyba jest, ale zawsze przynajmniej trochę zaoszczędzisz :) Dogadamy się w Avanti :wink: .
ODPOWIEDZ