[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

AvantaR pisze:Nol, ale z checia sklepie Ci tylek w WN ;)
Niech będzie, przyjmuję wyzwanie :twisted:.

Trochę późno to piszę, ale jednak nie zdążę na 16, będę punkt 17, sorry.

Pzdr
"Over the hills and far away..."
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Post autor: Użytkownik 21 »

I znowu nie udało się zagrać w Bona, szkoda ale i tak
dzień zaliczam do fajnych.
2 partie Hex'a obie bardzo mi się podobały.
Ale przy drugiej troche mnie strach obleciał
bo wcześniej widziałem jak Mrówka gra z Moniką.
Prawde mówiąc to nie zostało z niej nic co mogło by sie ruszyć
(po prostu miazga) (gdzie ten potencjał?)
Jednak nie dałem za wygraną. Po trudnej walce ustaliliśmy wynik 14:15 na korzyść mego wielkiego (dosłownie i w przenośni) przeciwnika.

P.S. teraz nie moge się doczekać rewanżu
Mam 16 lat.
Planszówkowcem jestem z wyboru.
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Ano, juz po kolejnym spotkaniu. Niestety - frekwencja znizkowa, malo ludzi (kilkanascie osob sie w sumie przewinelo). Pewnie to powod tego iz sesja jest w toku (sam to niemilosiernie odczuwam) - licze, ze po niej znowu zacznie chodzic kupa ludzi :)

Udalo sie zagrac w Wysokie Napiecie - dziwna jakas gra byla, zero emocji jakis wiekszych, malo emocjonujace licytacje ... dziwne, no nic - nastepnym razem bardzie lepiej :) Procz WN udalo zagrac sie jeszcze w Neuroshime dwa razy, dwa razy dostalem lomot (przy czym raz taki naprawde powazne :( ) - ale ogolnie dalej utwierdzam sie w tym, ze gra jest bardzo dobra.

Zaluje, ze nie udalo mi sie zagrac w Blue Moon City znow, nastepnym razem mam nadzieje ... :)

Pzdr
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Avantarze czy ty planujesz robić lisy według,
których będziemy grać w NS Hex'a?
Moim zdaniem to jest nie potrzebne
bo można ustalic to w Avanti kto z kim gra, a Ty dzieki temu będziesz miał troche roboty mniej.
Mam 16 lat.
Awatar użytkownika
Rysiek

Post autor: Rysiek »

Czy pasowało by Wam abyśmy spotykali się o 16:00 albo o 16:30 bo jak się przychodzi na 17:00 o pierwszą godzinę się w nic poważnego nie gra tylko się czeka aż wszyscy przyjdą a tak to o 17:00 już by się w coś poważniejszego grało. :D :) 8) :P
"Mówią o mnie w mieście - co z niego za typ"
Awatar użytkownika
mrowka

Post autor: mrowka »

Użytkownik 21 pisze:wcześniej widziałem jak Mrówka gra z Moniką.
Prawde mówiąc to nie zostało z niej nic co mogło by sie ruszyć
(po prostu miazga) (gdzie ten potencjał?)
Jednak nie dałem za wygraną. Po trudnej walce ustaliliśmy wynik 14:15 na korzyść mego wielkiego (dosłownie i w przenośni) przeciwnika.

P.S. teraz nie moge się doczekać rewanżu
Mile slowa, dziekuje :D i ja sie tez juz ciesze na rewanz NX :twisted:, skoro w Samuraia chwilowo sie z Toba nie moge mierzyc :roll:
Ale faktycznie to dawno nie mialem takich dobrych losowan w NX, wiec moja wielkosc jest nieco dyskusyjna :wink:
No nic: Gloria victis! Bo za niedlugo pewnie ja dostane od Was wciry 8)
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobię myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie mysleć i tyle samo bym wymyślił"
---
Amber i in. - armie do Neuroshima Hex!
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Użytkownik 21 pisze:Avantarze czy ty planujesz robić lisy według,
których będziemy grać w NS Hex'a?
Moim zdaniem to jest nie potrzebne
bo można ustalic to w Avanti kto z kim gra, a Ty dzieki temu będziesz miał troche roboty mniej.
No tak wlasnie bede robil teraz ;)
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Tu już drugi tydzień jak mnie z wami nie ma. Dają się we znaki pierwsze obajwy odstawienia TtR. Ech... uzbierać ten urlop :)
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Pomysł Tutajka nie jest zły. Ja jednak myśle że ci którzy chcieli by zagrać w coś "poważniejszego" mogli by się umówić wcześniej,
a reszta graczy przyszła by na 17

I właśnie ten pomysł jest przydatny w sprawie Bonego.
Proponuje żeby chętni przyszli na 16
Mam 16 lat.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Użytkownik 21 pisze:Pomysł Tutajka nie jest zły. Ja jednak myśle że ci którzy chcieli by zagrać w coś "poważniejszego" mogli by się umówić wcześniej,

Pamietajcie, ze nie wszyscy moga wczesniej - takze mysle, ze to wszystko trzeba indywidualnie dogadywac :)
Awatar użytkownika
Altos

Post autor: Altos »

Avantar, bądź tak łaskaw i uzupełnij w wolnej chwili wyniki Neuroshimy, bo nie na bieżąco niestety jestem :(.

Neurocide -> mógłbyś namówić Mrówkę na partyjkę GoTa? Albo chociaż na udostępnienie tej gry na jedno spotkanie? Od dawna niestety nie ma na tych spotkaniach jakiejś interesującej gry strategicznej (w ogóle żadnej przyciężkawej gry), nad czym bardzo ubolewam :(.
"Wy macie rację, ale my mamy karabiny."
Mao Tse-tung
Awatar użytkownika
mrowka

@Altos
Ok, postaram sie, zeby w przyszly piatek byl GoT (choc nie zmienilem zdanie - gra sie srednio nadaj do tych warunkow). Z tym, ze jak mnie nie bedzie(bo nie wiem jeszcze) i Neurocide tez nie, to jak mam go uzyczyc :?: Masz Altos jakis pomysl :idea: :?:

Ja bym chcial wedziec tylko czy na liscie do NX ma byc tyko 10 osob? Bo kiedys tam sie zapisywalem, wczoraj zagralem, a ciagle mnie na liscie nie ma

:cry:

Bardzo wstepna list na GoTa:

1. MX1010
2. Altos
3. Uzytkownik 21
4. mrowka
5. Ktos od Altosa ?
6.

ps chcialbym zastrzec: GoT jest mozliwy i w 3 i w 4 osoby, ale ja odpadam przy takiej konfiguracji. 5 to minimum (no a 6 to max ;) )
Ostatnio zmieniony 29 sty 2007, 12:20 przez mrowka, łącznie zmieniany 2 razy.
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobię myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie mysleć i tyle samo bym wymyślił"
---
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Mnie można by wstępnie wpisać
Mam 16 lat.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

mrowka pisze:Ja bym chcial wedziec tylko czy na liscie do NX ma byc tyko 10 osob? Bo kiedys tam sie zapisywalem, wczoraj zagralem, a ciagle mnie na liscie nie ma
Spokojnie, lista nie jest jeszcze zaktualizowana - przepraszam, nie mam na to po prostu aktualnie czasu, postaram sie to zrobic jutro.

Pozdrawiam
Abraal

Post autor: Abraal »

Użytkownik 21 pisze:Pomysł Tutajka nie jest zły. Ja jednak myśle że ci którzy chcieli by zagrać w coś "poważniejszego" mogli by się umówić wcześniej,

Co do Bonapartego to odpada, o 16 jeszcze nie mogę, za wcześnie. Za tydzień nie wiadomo wogóle czy będę bo mam dłuższy wyjazd i nie wiadomo kiedy wrócę, mogę przyjść w ostatniej chwili i nie będe miał czasu i miejsca żeby wracać po gre do domu.
Awatar użytkownika
mrowka

AvantaR pisze:
mrowka pisze:Ja bym chcial wedziec tylko czy na liscie do NX ma byc tyko 10 osob? Bo kiedys tam sie zapisywalem, wczoraj zagralem, a ciagle mnie na liscie nie ma
Spokojnie, lista nie jest jeszcze zaktualizowana - przepraszam, nie mam na to po prostu aktualnie czasu, postaram sie to zrobic jutro.
Ok. Wobec tego czekam cierpliwie :)
---
Awatar użytkownika
Altos

Dzięki, jestem niesamowicie wdzięczny za GoTa :D.

No niestety, innego pomysłu nie mam. Zaś sam zaczynam zbiórkę pieniędzy na tę grę, nie chcę nadużywać uprzejmości innych.

Do listy podejrzewam w ciemno można dopisać MX1010. Garrett też zapewne byłby zainteresowany.

A tak BTW: graliście kiedyś już w sześciu? Ja nie grałem, ale mam wrażenie, że zbytni tłok się by już wtedy zrobił... Jak to wygląda w praktyce?
Mao Tse-tung
Awatar użytkownika
Rysiek

A czy ktoś by w przyszły piątek zagrał w Mare Nostrum jak coś to niech się dopisze

1Rysiek
2
3
4
5
6

:D :) :roll: :P
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 18:13 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek

Avantar czy mógłbyś zrobić zapisy na stronie z zapisami do gier (Mare Nostrum)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 18:12 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mrowka

Wolalbym zeby zainteresowani sami sie wypowiedzieli. MX1010 kiedys grala i nie robila wrazenia nadmiernie zachwyconej ta gra, ale moze sie myle ;).

W 6 jeszcze nie gralismy i dlatego ja bym BARDZO chcial :D, jak sie uda zebrac 6 to uper, jak nie, to pozostanie wariant 5 osobowy, tez niezly.

ps zainteresowanych zwyciestwem, a nie tylko dostaniem w skore ;) prosze o zagladniecie do instrukcji dostepnych w jezyku polskim na rebel.pl:

Game of Thrones - podstawka, znajomosc obowiazkowa ;)
Clash of Kings - prosze doczytac o Portach, Rozkazach jednorazowych, Fortyfikacjach i Machinach oblezniczych.

Nie to zebym nie chcial wyjasniac, ale recze ze chocby pobiezna znajomosc zasad przyda sie do zdobycia Tronu :D
---
Awatar użytkownika
Rysiek

"W 6 jeszcze nie gralismy i dlatego ja bym BARDZO chcial :D, jak sie uda zebrac 6 to uper"
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 18:21 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mrowka

Rysiek pisze:W 6 jeszcze nie gralismy i dlatego ja bym BARDZO chcial :D, jak sie uda zebrac 6 to uper,
czyzby echo :?: ;)
---
Awatar użytkownika
Rysiek

mrowka pisze:
Rysiek pisze:W 6 jeszcze nie gralismy i dlatego ja bym BARDZO chcial :D, jak sie uda zebrac 6 to uper,
czyzby echo :?: ;)
Awatar użytkownika
Rysiek

mrowka pisze:Wolalbym zeby zainteresowani sami sie wypowiedzieli.
Awatar użytkownika
Altos

Rysiek - w Mare Nostrum z chęcią zagram, ale za tydzień. Też mnie właśnie na nią zaczęło brać :).

Mrówka - ja tam nawet po instrukcji w skórę od Was dostanę, grałem dwa razy tylko i to z pewnością się zemści. Ale co sobie pogram, to moje.

A - co byście powiedzieli o takiej inicjatywie, aby grać raz na miesiąc w GoTa i raz na miesiąc w Mare Nostrum? Coś w taki deseń - GoT, na następnym spotkaniu przerwa, Mare Nostrum i znowu przerwa. Osobiście jestem wielkim maniakiem gier strategicznych, im bardziej skomplikowanych tym lepiej, ale i takimi dość prostymi pogardzić nie sposób :). Mam nadzieję, że nie jestem w tej kwestii odosobniony i uda nam się zebrać stały skład.
Mao Tse-tung
ODPOWIEDZ