[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Evenfall
Has thanked: 102 times
Been thanked: 2 times

Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

Post autor: Evenfall »

Denawero pisze:Witam Serdecznie,

Niedawno przeprowadziłem się do Tychów i chciałem się dowiedzieć czy granie w Wenecji jest nadal aktualne (piątki?) a co najważniejsze czy znajdzie się miejsce :)
Jak chodzi o gry to mogę przytargać Świat Dysku, Horror w Arkham, Talizman, Horus Heresy, a w najbliższym czasie dodatek do ŚD Wiedzmy, Small World i Descent 2nd Edition: Journeys in the Dark. Za info z góry dzięki i niech kości będą w porządku :)
Zapraszamy. :)
Epyon pisze:Jeśli zdecydowana większość nie będzie za tą drugą knajpą, to raczej zostaniemy przy Wenecji.
To chyba dosyć naciągane założenie.
Epyon pisze:Ale serio Wam ta Wenecja tak przeszkadza?
A Wam serio nie przeszkadza ? O ile pamiętam, to nie my musieliśmy dzwonić i się tłumaczyć z jakiegoś niby niezapłaconego rachunku. Lubicie wieczne pretensje, podejście do klienta z poprzedniej epoki i idiotyczne traktowanie personelu ? I serio nie che się Wam ruszyć tyłka i pojechać gdzieś indziej, gdzie możemy mieć lepiej ?
Awatar użytkownika
Epyon
Been thanked: 8 times

Post autor: Epyon »

Szczerze mówiąc, to po prostu uważamy tamtą sprawę za zamkniętą. W Avanti też różne numery były, a nikt nie narzekał aż tak bardzo.

Wenecja ma dobrą lokalizację, dość niskie ceny i nawet smaczne żarcie. Mamy dwa fajne stoliki - jeden duży i jeden mniejszy, co jak na moje oko przy obecnej frekwencji w zupełności wystarcza.

Jak chcecie sprawdzać Victorię, to droga wolna, przecież nikogo na siłę nie będziemy trzymać. Aczkolwiek wydaje mi się, że wyolbrzymiacie trochę te wady Wenecji (które oczywiście są, nie przeczę, ale nie są jakoś bardzo uciążliwe imho).
Awatar użytkownika
kolderek
Been thanked: 1 time

Post autor: kolderek »

tylko po co być w restauracji, która ma wady? nie lepiej być w takiej, która ich nie ma? :)
ja jestem za sprawdzeniem Victorii :)
Awatar użytkownika
Epyon

Ok, to określcie się czy idziecie teraz w piątek do tej Victorii w takim razie. Żeby nie było po prostu, że część osób pójdzie tam, a część do Wenecji i się nie dogadamy.
kotoperz

Post autor: kotoperz »

Jeśli o mnie chodzi to zostałabym przy Wenecji. Mimo wszystko nie jest tam aż tak problematycznie jak Wy to widzicie wg mnie. Kelnerka ta młoda się ogarnęła, mamy osobne rachunki. Uważam, że początkowe problemy były wynikiem nie ustalenia z właścicielką pewnych rzeczy na początku i teraz będzie tylko lepiej. Jeśli chodzi o Victorię to lokalizacja wg mnie jest beznadziejna, ale co kto lubi.

Do Kolderka:
696 nie jeździ na Cielmice na jego normalnej trasie, jeździ tam rzadko i tylko kiedy wyjeżdża z Nexteru.
Awatar użytkownika
kolderek

jest jeszcze przystanek: Tychy Paprocany Osiedle Z1. wprawdzie trzeba trochę przejść (na moje oko ok. 500m) ale tam jedzie więcej autobusów: 4, L, 14, 75, 82, Sz, 128, 137, 268, 696, E2 :)

mogę jutro tych, którym nie pasuje zawieźć i odwieźć :D
kacik

Post autor: kacik »

Ja też byłbym za sprawdzeniem nowego lokalu - a wydaje mi sie ze bede mial z Was wszystkich najdalej :)
Pytanie tylko czy ktos tam był i pytał czy w ogóle możemy?
Evenfall pisze:Szczerze mówiąc, to po prostu uważamy tamtą sprawę za zamkniętą. W Avanti też różne numery były, a nikt nie narzekał aż tak bardzo.
A mnie sie wydaje ze wlasnie z tego powodu juz do Avanti nie chodzimy.

I wydaje mi się ze:
Jander pisze:Epyon napisał(a):
Ale serio Wam ta Wenecja tak przeszkadza?

A Wam serio nie przeszkadza ? O ile pamiętam, to nie my musieliśmy dzwonić i się tłumaczyć z jakiegoś niby niezapłaconego rachunku. Lubicie wieczne pretensje, podejście do klienta z poprzedniej epoki i idiotyczne traktowanie personelu ? I serio nie che się Wam ruszyć tyłka i pojechać gdzieś indziej, gdzie możemy mieć lepiej ?
Tomek ma racje - wyraźnie tak niektórym przeszkadzamy - choć sam ten lokal załatwiałem...
Awatar użytkownika
Evenfall

Kacik, Kolder +1

Od siebie dodam jeszcze to:
Epyon pisze: Mamy dwa fajne stoliki - jeden duży i jeden mniejszy, co jak na moje oko przy obecnej frekwencji w zupełności wystarcza.
Jasne, jasne. A jak wpadliśmy na tak szalony pomysł, żeby zagrać na trzech stołach (albo rozłożyć dwie duże gry), to właścicielka od razu z ryjem wyjechała. Nie wspominając już o sytuacji, gdy raz zjawiła się spora ekipa. To dopiero był foch, że za dużo miejsca zajmujemy i ona biedna musi nas wszystkich obsługiwać, a myślała, że będzie nas mniej. Lub wtedy gdy zostaliśmy z Jarem poinformowani, że światło jest drogie i nie powinniśmy go włączać. (I nie wymyślam sobie tego, to są jej słowa.)

Ja nie mówię, że na pewno Victoria będzie lepsza i powinniśmy akurat tam przejść, ale na pewno nie chcę zostać w Wenecji.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2013, 17:50 przez Evenfall, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Epyon

No to może ostatecznie - kto w piątek jedzie do Victorii? I czy ktoś jeszcze w ogóle wybiera się do Wenecji? Bo jeśli wszyscy wybierają testowanie nowego lokalu, to nie ma sensu żebyśmy się z Karo fatygowali. ;)

I jeszcze dla wyjaśnienia - to nie jest tak, że się kurczowo tej Wenecji chcemy trzymać, ale po prostu lokalizacja Victorii nam kompletnie nie leży. ;)
Awatar użytkownika
kolderek

kacik pisze:Ja też byłbym za sprawdzeniem nowego lokalu - a wydaje mi sie ze bede mial z Was wszystkich najdalej :)
Pytanie tylko czy ktos tam był i pytał czy w ogóle możemy?
tak, byłem tam w poprzedni piątek (na stypie) i się pytałem (wprawdzie tylko kelnera) ale nie widział przeszkód a wręcz zapraszał (z tym, że nie powiedziałem mu co będziemy robić) :)

ja, jak pisałem, chętnie sprawdzę nowy lokal.
Awatar użytkownika
tekknoboy
Has thanked: 18 times
Been thanked: 50 times

Post autor: tekknoboy »

Ja sie po prostu do was dolacze tylko podajcie adres gdzie.

Evenfall przyniose Ci twoich Osadnikow i Dixit. Dzieki przydaly sie.
Zabralbys moze jutro Menadzera druzyny i mi wytlumaczyl zasady - chce gre sprezentowac szwagrowi. Thx
kacik

Ja tez na jutro jestem za nowym lokalem. A skoro Kolderek proponuje podwozke tow czym problem zeby sie z nim zabrac??nie rozumiem
kacik

kolderek pisze:tak, byłem tam w poprzedni piątek (na stypie) i się pytałem (wprawdzie tylko kelnera) ale nie widział przeszkód a wręcz zapraszał (z tym, że nie powiedziałem mu co będziemy robić) :)

Kolderku troche by dziwnie wygladalo jakbys zapytał sie kelnera czy mozemy przyjsc do lokalu - a on Ci powiedzial ze nie, ze w sumie to nie lubi klientów :) wiec jego zaproszenie wydaje sie byc dosc racjonalne - chodzi wlasnie o fakt czy mozemy sie z planszowkami rozlozyc - a jezeli ta drobna kwestia uciekla w Twoim pytaniu to troche gorzej.... :)

Niemniej konczac wątek - dzis zbieramy sie w Victorii - i nikt tu sie nie upiera ze od razu ma byc to stale docelowe miejsce - mozna szukac lokalu dalej. Wenecja jak dla mnie jest spalona i nie ma co do tematu wracac. A osobom ktorym jest nie po drodze badz nie maja jak sie dostac to od tego wlasnie jest forum/telefon zeby ewentualnie sie z kims umowic kto i tak sie tam wybiera samochodem.
Jander

Post autor: Jander »

Ok, no to Victoria.
Awatar użytkownika
kolderek

gdzie gramy jutro?
Awatar użytkownika
tekknoboy

Mnie pasuje Victoria (i wenecja na sile tez)

Pytanie: co kto ma na jutro?
Awatar użytkownika
Evenfall

Victoria

Jeszcze nie wiem co wezmę. :D
kacik

Mnie dzis nie ma - D. ma urodziny wiec kisze w domu na jakims bankiecie... Dam znac jak sie chata zwolni to moze wpadniecie do mnie na wieczorne granie, pewno kupe ciasta zostanie :)
Jander

Post autor: Jander »

My dziś odpadamy.
Awatar użytkownika
tekknoboy

Czyli Evenfall, ja i Kolder tylko?
Rafał, a wy?
Awatar użytkownika
Evenfall

Jak tam plany na jutro ? Ja się pojawię.
Awatar użytkownika
tekknoboy

Mnie niestety nie ma.
Awatar użytkownika
kolderek

mnie też nie będzie
Awatar użytkownika
Evenfall

Widzę, że jednak nikogo nie będzie. :-( No nic, następnym razem.
Awatar użytkownika
kolderek

w najbliższy piątek we Victorii?
ODPOWIEDZ